icon

Jak zvládly citlivé děti rozchod rodičů?

24. dub 2026

Chtěla bych se zeptat...jsme s nanželem těsně před rozestěhováním (krize řešená už pár let), těsně před tím, než to řekneme dítěti 6 let....je to teď dost vyhrocené, myslela jsem si, že to zvládneme líp....a malá si v posledni době, právě teď začala stěžovat, že nejsme moc spolu, dává nás k sobě....jsem z toho špatná samozřejmě...ale jen kvůli male a ze strachu změnit rozhodnutí....to asi nenůžu...

Chtěla bych se zeptat, jak to vaše děti v tomhle věku zvládly...malá je dost citlivá, mám absolutní paniku z toho....

Díky

palacinka555
24. dub 2026

Detem bylo 7 a 9 a vzaly to prekvapive uplne v pohode. Nejvetsi zasluhu jsme na tom meli my s manzelem, protoze jsme to dokazali zvladnout bez hadek a hazeni spiny jeden na druheho. Jeste asi 10 mesicu jsme spolecne bydleli, travili cas spolecne, jezdili na vylety. Pro nas to nebylo uplne jednoduche, ale diky tomu to pro deti nebyl takovy sok protoze jsme je postupne na to pripravovali. A cela sirsi rodina to zvladla s nami bez nejakych scen a napeti a vsichni jsme si udrzeli moc dobre vztahy. Oba uz mame nove partnery, obcas dame spolecne nejaky vylet nebo dovcu - jak jsme to jako manzele nezvladli, tak jako rozvedeni rodice jsme na jednicku😆

jancazao
25. dub 2026

Dceři bylo taky 6, synovi 4. Bylo to těžké, protože jsme se stěhovali 50 km, do té doby jsme bydleli s tchány v jednom domě, děti s nimi byly od narození.
Sedli jsme si všichni, tcháni, rodiče i děti a řekli jsme jim, že je máme všichni pořád stejně rádi, ale my dva už se rádi nemáme a proto se musíme odstěhovat. Vzali to celkem v pohodě, cítili, že když jsme každý zvlášť, jsme klidnější.