icon

Co dělat při nabídce úplatku bez důkazů?

5. led 2026

Teď každého z vás z nadpisu napadne hláška "neber úplatky, neber úplatky, nebo se z toho zblázníš". Vtipný, kdyby se to ale netýkalo mě. Mám jít jako svědek k přestupkové komisi. A dotyčný obžalovaný zprostředkovaně přes jinou osobu po mě chce, abych udání stahla, že mi za to dá 15 tisíc. Vím že je to trestné. Zjistila jsem si na internetu že je mojí povinností to říct. Ale co mám dělat, když pro to nemám důkaz? Šlo o telefonní hovor.

lv
5. led 2026

Nic, běž tam, obvinění nestahuj. Bez možnosti to dokázat bych to tak udělala.

autor
5. led 2026
@lv

Nic, běž tam, obvinění nestahuj. Bez možnosti to dokázat bych to tak udělala.

@lv A mám jim to tam říct co po mě chtěl?

lv
5. led 2026
@anonym_autor

@lv A mám jim to tam říct co po mě chtěl?

@anonym_autor já bych to neřekla, když to nemám jak prokázat. Ovšem pokud to cítíš jinak, nebo pokud to prostředník je ochoten říct, to je na tobě

moudivlacek
5. led 2026

Říct to můžeš, ale vzhledem k tomu, že to nedokážeš s tím stejně nic neudělají. Nebo ten dotyčný, který ti to oznamoval by ti to dosvědčil? Případně si další hovory nahrávat.

autor
5. led 2026
@moudivlacek

Říct to můžeš, ale vzhledem k tomu, že to nedokážeš s tím stejně nic neudělají. Nebo ten dotyčný, který ti to oznamoval by ti to dosvědčil? Případně si další hovory nahrávat.

@moudivlacek Nedosvědčil. Ale zkusím případný další hovor nahrát, nebo pokud by to napsali smskou.

ovecky
8. led 2026

Ja bych to normalne rekla. To neni tvoje vina, ze ti volal..