Expartner chce střídavou péči. Jak to probíhá u soudu?

besinecek
26. zář 2009

maminky, prosím vás máte některá tyhle zkušenosti. opustil mě přítel, kvůli jiné ženě, ted chce střídavou péči, bydlíme od sebe 300km, malé jsou dva roky. já nesouhlasím a dávám návrh k soudu. mám hrozný strach, že o malou přijdu, vyhrožuje a tak. jak to probíhá u toho soudu. všem děkuji za informace ☹

berynka
26. zář 2009

Besinecek, ja se teda v tom zas tak neorientuji, ani nemám osobní zkušenost, ale četla jsem článek, ze kterého vyplnynulo, že párů se střídavou péčí zas tam moc není 😉 . A taky je dost podmínek, které se musí splnit, aby soud kývl na střídavou péči. Myslím si, že právě těch 300km byl docela problém. Takže s tím si nedělej těžkou hlavu 😉 .

johanda
26. zář 2009

besineček - na střídavou péči ja tvoje dítě ještě malé. Navíc je tvůj ex příliš daleko. K tomu se na soudě též přihlíží. BTW, pokud má tvůj bývalý novou přítelkyni, nemyslím, že to s tou střídavou péčí myslí zase tak vážně.

lenkavano
26. zář 2009

Bes taky mi přijde že to soud musí zamítnout už kvůli věku malé.nezávidím ti ale takové trápení a přeju ti at to dobře dopadne.kdyžtak nám dávej vědět vývoj.přeju hooooodně moc sil.neboj se.

besinecek
autor
27. zář 2009

holky, moc děkuji za podporu, uvidím jak to dopadne, ale už jsem úplně vystresovaná. ted má malou on, měli jsme dohodu, já ji dodržela on ne, měl mi poslat pět tisíc poslal dva s tím že malé to stačí. až ted se dozvídám od sousedů, že když jsem tu na moravě byla s malou na dovolené, tak si do baráku vodil ženský a spali tam, opravdu jsem v šoku a bolí to jak čert ☹

nety
27. zář 2009

Besineček,malá je ještě příliš maličká na střídavou péči,mám za to že střídavá péče je u nás možná nejdříve v 6ti letech v případě,že jde o soudní nařízení.Pokud tě opustil,bydlí takhle daleko a navíc tě opustil kvůli jiné,bude na něj pohlíženo jako na nespolehlivého otce,takže se toho vůbec neboj.Přeji ti hodně sil a hooodně štěstí.

anatanka
27. zář 2009

Zbytecne se zatim nestresuj.
Vzhledem k veku dcery, vzdalenosti a duvodu rozvodu mas zatim vsechny trumfy v kapse ty.
Hlavne si sezen dobreho pravnika, na penize ted nekoukej (ackoliv se ti jich urcite nedostava), ale budes ho potrebovat. Urcite te uklidni i prvni schuzka s nim, hned ti objasni, ze stridava pece neni tak jednoduse dosazitelna, jak se z medii zda.

beruska2x
27. zář 2009

hlavne se stridavou peci musi OBA souhlasit i dite... a nesmi se narusit skolka/skola proste rezim ditete takze 300km je hooodne daleko

anatanka
27. zář 2009

No, nechci strasit, ale to, ze musi souhlasit oba rodice neplati stoprocentne.
V tomto pripade ale vidim nejvetsi prekazku ve veku ditete a vzdalenosti.

svoja
27. zář 2009

Kdyz byl muj muz u soudu ohledne syna z prvniho manzelstvi, rekl mu pravnik, ze u nas se stridava pece nedava. Pouze v pripade, ze se na tom bezvyhradne domluvi oba rodice. Jinak soud na to nepristoupi a ani to nenavrhne. Nebala bych se toho! Pokud nejsi fetacka, alkoholicka nebo jiny podobny pripad, o dite rozhodne neprijdes!!!

besinecek
autor
28. zář 2009

svoja děkuji, on tam sice na mě vytáhne veškerou špínu, ale právě že nejsem fetacka, alkoholicka, tak snad mi ji dají, at si pro ni klidne jezdí kazdy víkend, ale já mu nebudu dávat malou na čtrnáct dní a pak já čtrnáct a pak on, vždyt on odešel ze vztahu. ted má malou na čtrnáct dní a opravdu se trápím, ale musela jsem mu ji dát, ted mám strach, že mi ji nevrátí, ale neměl by se o ni kdo starat, ted ta ma mámu ze slovenska, tak se stará, on chodí do práce, tak doufám že ji vrátí a pak posílám návrh k soudu. zaplatí toho nejlepšího právníka, pošpiní mě tam a přitom jsem se o vše starala ja, i sousedi mi to chtějí dosvědčit. a taky viděli jak si tam tahal cizí ženský (prej známý) a spali tam když jsem byla s malou u babičky. Je to prase ale porád mi tvrdí, že věrnějšího muže už neseženu.

svoja
28. zář 2009

Neboj, on jen strasi. Nema sanci malou ziskat do pece. Navic, pokud ti ji nevrati, muzes to pouzit proti nemu! Nechci zabihat do uplnych detailu, kazdy pripad je individualni, i kdyz v nem jde o to same. My meli situaci obracenou, kdyz se manzel soudil o syna. Chtel ho vidat v rozumne mire, byvala delala velke problemy i skrz penize (o ktere ji tedy slo predevsim a kterych mela vzdycky dostatek) a davala ho k soudu, ale to je zas jiny pribeh. Kazdopadne vim, ze u nasich soudu maji proste tatinkove smulu-pokud neni matka takovy pripad, jak jsem popsala vys. Standartne to byva 1krat za 14dni vikend a myslim nejaky vsedni den nebo jak. Nejlepsi je, kdyz se ti dva domluvi sami a ten soud to jen "potvrdi". Zkus sama prijit s nejakym rozumnym navrhem (treba ten vikend 1krat za 14dni-vzhledem k tomu, ze bydli daleko, tak by asi padal 1 vsedni den uprostred tydne, tak navrhni treba ten vikend uz od patku) a myslim, ze nebudes mit problem a on at se treba postavi na hlavu, ale nezmuze nic. Navic, muzes se odvolat...HODNE STESTI!!! A nenech se!!!

johanda
28. zář 2009

besineček, tu dohodu o finanční podpoře a styku s dítětem máte písemně? Píšeš, že jsi mu malou musela dát. Pokud ano, ex ji porušil ve výši finančního příspěvku, na to bude soud přihlížet. Jestliže chodí do práce a malou hlídá babička, taky to příliš nehraje do karet jemu. Jinak pokud by ti malou nevrátil (což myslím neučiní), dalo by se to hodnotit jako únos a to by určitě nechtěl.
Střídavé péče so opravdu neboj, ta skutečně u tak malého dítěte nehrozí - s přihlédnutím ke vzdálenosti bydliště ex, jeho práci a vzhledem k jeho nespolehlivosti v dodržování dohod (alimenty)

besinecek
autor
28. zář 2009

johanda, máme dohodu a vůbec ji nedodržuje, já ano, malou má u sebe, voláme si každý den, malá je v pořádku, má ho moc ráda, za mnou nepláče, klidně at si pro ni jezdí každý víkend ale se střídavou péči nesouhlasím. nevím co chce, ublížil mi, našel si jinou ženu a ted mi chce vzít i dítě, tchýně tomu pomáhá, nesnáší mě, prej jsem hloupá, nevzdělaná (mám SŠ), špíndíra, nezodpovědná, nespolehlivá, lenivá a spousta dalších věcí. mám to těžký ale nechci si stěžovat, at rozhodne soud. ještě to neví, že půjde k soudu. všem moc děkuji za podporu, taky si myslím, vzhledem k vzdálenosti, ale jak ten mě pošpiní, já nemám povahu na to abych ho špinila.

aleachim
28. zář 2009

střídavá péče nesmí narušit běžný režim dítěte, což zanmená, že např. když chodí do školky, mělo by dítko chodit do té samé, aby v tom nemělo zmatek. Další věc je, že v tomto věku si buduje sociální vazby k člověku, který se o něj straá. To by bylo narušeno a dítě by bylo tzv.vykořeněné a do budoucna by mohlo mít vážně narušené sociální vazby. Z toho mi vyplývá, že v střídavá péče nepřipadá v úvahu teď a ani do budoucna, pokud bude bydlet takto daleko. Jeho charakter nechám být neboť to se vždy velmi těžko prokazuje.