Jak na alimenty? Mám jít za právníkem?

girl.misel
8. pro 2006

ahoj potřebovala bych poradit ohledně alimentů.Chci po porodu uhánět bývalého ohledně alimentů,ale nevim jak na to.Zda musím za právníkem a ten to dá k soudu a bude mě zastupovat,nebo musí dát podnět sociálka a právníka vůbec nebudu potřebovat.Prosím o radu zkušené.Strašně v tom plavu.Moc dík

nikitazak
8. pro 2006

AHOJ, ja uz mam tento kolotoc za sebou. zadost mi napsala kamaradka pravnicka a podala jsem si to sama u soudu a vyhrala jsem. Muzes se take obratit na socialku ve svem meste a oni by ti meli zadarmo poradit, prip. sepsat tu zadost. Kdyz jde o deti, tak se u soudu zadne poplatky neplati. vyhrala jsem ten soud se zadosti, kterou jsem mirne navysila od toho co bych si predstavovala(protoze dolu muzes jit vzdycky) ted dostavam na 12-leteho kluka 3,500kc a upozornuju, ze muj manzel neni zrobna bohaty, ale soud uz dneska uprednostnuje pozadavky ditete a kdyz je otec zdravy a praceschopny, tak k tomu prihlizeji. Drzim ti palce

janinka23
4. led 2007

girl jak říká nikitazak podej si to sama, nemám s tím přímo sama zkušenosti, ale moje mamina ,když na nás žádala alimenty tak si to taky podávala sama a vyhrála to na plné šáře, otec si ani neškrtl,¨když měl k tomu připomínky tak ho u řízení ještě uzemnili, takže se ničeho neboj, pozeptaj se na sociálce ve městě kde bydlíš a oni ti tam poradí, poradí ti taky právník. Tak ti držím palečky.

girl.misel
autor
4. led 2007

janinka23:moc děkuji za radu.máme na sociálce velice příjemnou paní,která mi se vším pomůže,tak snad to dopadne dobře.

janinka23
5. led 2007

girl na sociálce o tom musí vědět, moc dobře to tam znají a ty se jen nesmíš bát a jít do toho, neděláš to hlavně kvůli sobě, ale kvůli miminku, aby bylo zabezpečené, a když si ho tvůj ex uměl udělat tak se taky musí postarat. Tak jdi do toho 🙂 a věř , že to určo dopadně dobře !

douglaska
24. zář 2007

holky nechce se mi zakládat nové téma, tak se zeptám v tomto, pokud chci po bývalém alimenty, předpokládám, že musí být zapsán jako otec dítěte v rodném listě - určitě. Zapsán do rodného listu předpokládám může být jen s jeho vědomím, protože se snad předkládá občanka, že.
Pokud je ale zapsán do rodného listu a při žádosti o alimenty zpochybní své otcovství, co dále s tím. Předpokládám že je asi nařízen test otcovství ... ale ruku na srdce nechce se mi, čerstvě narozeného drobečka nechat tomuto hned podrobovat.
Nemá některá zkušenost ???

janana
24. zář 2007

douglaska - pokud je bývalý partner zapsán v rodném listě dítěte, není tedy pochyb o jeho otcovství. Pokud to tedy dáš k soudu, podáš normálně návrh na zvýšení výživného. Pokud partner bude ypochybňovat své otcovství, bude muset vyvolat nový spor o určení otcovství, ve kterém pak zřejmě soud testy nařídí.