icon

Jak přejít ze střídavé do výlučné péče dětí?

9. črc 2022

Mám prosím někdo zkušenost a podělil by se o zkušenosti a tak?
Děkuji

barmil
9. črc 2022

Když je stridavka, nedokážu si představit, že by to šlo do výlučné péče. To by musel jeden rodič začít krást, fetovat, nebo nevím co. Ale tak široké omezení styku se bez vážného důvodu nedělá.

autor
9. črc 2022

@barmil samozrejme tak vazne duvody jsou

andelka
9. črc 2022

No, podat návrh na změnu péče. Pak záleží na argumentech. Co konkrétně nefunguje a myslíš,že by to formální změna péče změnila k lepšímu?

autor
9. črc 2022

@andelka otec je alkoholik. Deti vecne samy doma, chodi do skoly smradlavy, protoze tatinek doma kouri. Samotnym detem uz to vadi a jsou s nim jen ze soucitu. Ted byla posledni kapka kdyz mi syn rekl, ze tatinek doma kouril marihuanu. V pondeli chci jit na ospod, ale nevim jestli tam muzu prijit jen tak nebo se musim objednat?

andelka
9. črc 2022

To popravdě taky nevím. Zkusila bych hned v pondělí zavolat a informovat se. A kontaktovala bych pak i školu,pokud je ospod nekontaktuje sám. Každopádně se tam porad ohledně postupu. Kolik je dětem? Kouří bohužel dost lidí, asi nebudou jediné načichle ve škole ( ale já to taky nesnáším a vadilo by mi to) Ohledně marihuany by asi bylo potřeba mít důkaz. A podle věku asi bude ospod i mluvit s dětmi.

autor
9. črc 2022

@andelka detem je 12 a 9. Vim, ze kouri hodne lidi, ale jen memu rikaji spoluzaci, ze smrdi….

andelka
9. črc 2022

To je těžko..jak často střídate? A když mu to řeknou děti,tak co? U nás u otce taky nechodí jak ze škatulky, i když občas jim něco přepere. Naštěstí od něj chodí do školy jen v pátky. Jinak bych si též nedělala iluze. Naštěstí ale nekouří,resp ne doma,aby všechno načichlo.
Mám stejně staré děti a hodně už si musí hlídat a říct sami a je to na jejich zodpovědnosti. Aby si vzali čisté oblečení,aby se koupali, umyli vlasy..nejsou už batolata.

autor
9. črc 2022

@andelka po tydnu. Oni si reknou kdyz jim neco vadi i jsou hodne samostatny, ale syn mi zrovna dnes rikal, ze u taty nepozna co je vyprany a co spinavy, protoze ma kose vedle sebe a vsechno smrdi 🙄 kdyz se ozvou at nekouri doma, at nepije, ale bud se jim vysmeje, vynada jim nebo slibuje, ze uz vazne prestane. Syn uz je z toho hodne spatnej a uz u nas chce zustat.

andelka
9. črc 2022

Tak to bych zkusila změnit no. Děti jsou dost velké,aby byl brán v potaz jejich názor. Otec žije sám? Někdy ti chlapi to fakt neřeší, necítí..ale když už to dítěti vadí,stydí se, je to poznat ve škole..je to blbý. Určitě bych šla na ospod, když s ex není řeč.

zuzkasim
9. črc 2022

Určitě zajít na OSPOD a poradit se na dalším postupu. Bude to muset určit soud, bude to trvat. Myslím, že šanci máš, pokud je to i přání dětí, protože ty už k tomu mají co říct. OSPOD si vyžádá zprávu i ze školy. Pokud je to tak, jak píšeš, že děti jsou cítit, že to spolužáci zmiňují, jestli se otec celkově o školu moc nezajímá (nahlížení do školního systému - u nás je třeba vidět, jestli školní systém otevírá jen jeden z rodičů, protože každý má své přístupové údaje, a když jsou rodiče od sebe, tak je jasné, že to nefunguje tak, že by se oba dívali na jednom počítači), jak se účastní třídních schůzek - to vše může učitelka sdělit. Záleží taky, jak s učitelkama spolupracuješ ty. Jestli jste už ve škole něco řešili.

autor
9. črc 2022

@andelka zije sam a pokud by si nekdy nekoho nasel tak jedine neco jako je on 🙄 zije a chova se jako by zastydl ve devadesatkach a zivot je jedna velka party. Po detech jen rve nebo na ne kasle. Syn vecne sam doma u pocitace a dceru taha s sebou, protoze si prece hraje na hristi… on je uplne normalni a ja vsechno hrozne prehanim. Neda se s nim normalne bavit. Kdyz je strizlivej tak slibuje a kaje se, ale jak se napije tak ma koule za dva. Jeste nevi, ze uz se k nemu deti nevrati. Musim se s nim sejit nekde na neutralni pude a rict mu to a poprve v zivote budu asi vyhrozovat. Bud to pujde po dobrem nebo budu vytahovat spinu. Ma svedky i dukazy.

andelka
10. črc 2022

Já bych se snažila po dobrém. A hlavně z pohledu dětí. Na ospod nebo u soudu se jich taky budou ptát. I když je asi jasné,že selhání a nevhodné jednání nebude chtít přiznat a bude kopat. Asi se holt uvidíte u soudu. Ale vzhledem k tomu že do 18 daleko,šla bych do toho.

codal
10. črc 2022

To je hrozný, že v něčem takovém musí děti zi:(.. bohužel myslím, že to nebude tak jednoduché, musíš mít důkazy, že je s dětmi opilý nebo zhulený... Příště, až se to stane, je potřeba, aby ti děti zavolaly a ty zavoláš policii, jinak to podle mě nepůjde.. a jako učitelka ti můžu říct, že bohužel řada dětí smrdí od cigaret, je to nechutný, ale určitě to nebude důvod, proč by ospod zakázal střídavku.. moje mamka třeba kouří jen na balkoně a stejně když holky přijedou, tak to z nich cítím, i když ne moc... držím pěsti, ab to co nejrychleji dopadlo ve váš prospěch, aby dětem bylo líp...

codal
10. črc 2022

Teď koukám, té důkazy a svědky máš, tak snad to klapne...

zuzkasim
10. črc 2022

@codal Máš pravdu, že smrad z cigaret nemůže být jediný argument pro OSPOD, ale pokud jde i o čistotu oblečení a zájem rodičů o školní výsledky, případné poznámky od spolužáků, tak těch drobností bude víc. Záleží, jestli škola opravdu pozná rozdíl mezi týdnem u matky a týdnem u otce. Jestli matka se školou aktivně spolupracuje. Vím, co píšeme na zprávy pro sociálku. Ale fakt těžko říct, tohle konkrétní dítě neznám. Určitě by mělo dost záležet na názoru dětí, však otce mohou navštěvovat i nadále, jen u něj už nemusí trávit půlku času.
Sociálka při svém šetření dělá i rozhovor s dítětem na neutrální půdě (dost často přímo ve škole), to právo vyjádřit se děti rozhodně mají.

levandule_k
10. črc 2022

To je strašný, chudáci děti.

Marihuana se z těla nevyloučí hned, ale dá se to zjistit v moči i za dýl, hlavně když kouří pravidelně.

marihuana neboli THC se dá detekovat cca 1 až 30 dní ze vzorku moči.
U většiny pravidelných konzumentů konopí lze THC v krvi objevit i týden od posledního užití.
Pokud konopí kouříte jen občas, může ho tělo z krve odbourat zhruba za tři dny, po jednorázovém zážitku by to mělo být do 24 hodin.
https://www.benu.cz/detail-dotazu/detekce-marih...