icon

Jak se vypořádá majetek při rozvodu s dědictvím?

14. pro 2024

Prosim zkusene rozvedene o radu. Manzel pred svatbou nabyl penezite dedictvi, ktere jsme po svatbe pouzili jako kapital k hypotece.
Muj dotaz zni: jak se bude posuzovat vyporadani majetku? Bude se tam zapocitavat ten zdedeny kapital, jako jeho vyhradni podil?
Jde totiz o to, ze jak je dokazatelne, ze na tu "hromadku" nesahnul, kdyz to mel vsechno s ostatnimi penezi na beznem ucte, jestli mi rozumite.
Ja nejsem apriori mrcha, ktera chce chudaka manzela oskubat i o to, na co nema narok. Jeden z mnoha duvodu, proc od nej odchazim, je naprosto silene hospodareni s penezi. Rozfofruje kazdou korunu, a ackoliv se jeho mesicni prijem pohybuje ke sto tisicum, tak steje zije od vyplaty k vyplate.
Vyhledove to vypada tak, ze on zustane v dome, ja odhazim do podajmu, deti budeme mit ve spolecne peci. Za vyplacene penize bych si poridila vlastni byt.
Dekuji za rady!

j.a.n.i
•
15. pro 2024

Ano, proc by se tam nemel započítávat, když sama píšeš, ze to tak bylo.

enoli
•
15. pro 2024

Ano, mělo by se počítat jako jeho výhradní podíl. Je to dědictví, do SJM se nepočítá.

autor
•
15. pro 2024

Jde o to, ze on za rok z toho stihnul utratit asi 300 tis., mezitim jsme se vzali a pak jsme to tu castku dorovnali uz ve sjm.
A behem desetileteho manzelstvi utratil dalsi statisice , ale to neni predmetem tohoto dotazu.
Takze proste 700 tis z toho baraku pri vypoctech minus v jeho prospech?

enoli
•
15. pro 2024

Zkus se zeptat jinak - dokážeš, že z toho dědictví utratil částku 300tis? Pokud nedokážeš, tak ano, je to jeho podíl.

autor
•
15. pro 2024

@enoli nedokazu 🤷‍♀️
Ale vlastne je to fuk. Tak me proste vyplati min. Financne na tom budu bez nej stejne lepe tak jako tak 😶 Dekuji!

misha31
•
15. pro 2024

Jeho dedictvi....zustane jeho. Takze tady to bude pripadne o dokazovani, pokud to rozfofroval jinde za kraviny apod a treba prokazani tvych prijmu ci stavu uctu, ze jsi do toho treba vlozila vic apod. Treba to on sam resit nebude, nepripominej mu to

misha31
•
15. pro 2024

A pokud ma tak vysoky plat a ty mas treba prdlacky, zazadej si o vyzivne na sebe - tusim narok 5 let po rozvodu

j.a.n.i
•
15. pro 2024

@misha31 Pouze pokud neni schopna se sama zivit a tato neschopnost ma puvod v manželství.

autor
•
15. pro 2024

Ja jsem schopna se zivit. Sice jsem stale na rodicaku (se tretim ditetem) a bude to sakra narocne - bude muset ve svem volnu hlidat deti (pujdu na protismeny) ale jina moznost neni. Pocitam s tim, ze kdyz budeme mit spolecnou peci, tak ze mi nebude muset posilat ani korunu, i kdyz realne budu mit tak o 40 tis min... takze ted jsem ve fazi, kdy si zjistuji vsechny informace a jak to vlastne chodi...