Je nutné umožnit otci hovory se synem?
Dobrý den, mám 2 syny, otec s námi nežije už přes měsíc. Návrh u soudu o svěření dětí do mé péče je podán. Kluky si ještě ani jednou nevzal, ale už několikrát psal, že by chtěl mladšímu zavolat. Je mou povinností mu umožnit hovory se synem? Děkuji za odpovědi.
Udelala bych to co chce dite. Pokud ma otce rado a chce s nim telefonovat a byt tak bych mu je urcite nebranila videt (to pisu vseobecne ty rikas ze o toto nema zajem) pokud s nim chce volat,at vola. Nemohla bych se divat na svy dite ktery tatku zboznuje a nechat ho trapit ze mu neumoznim telefon. Na druhou stranu pokud neco dite nechce.tak bych ho nenutila. To je pak moc tlak
Tedy když zběžně čtu tuto konverzaci, nechci vidět jaký mají děti zmatek v hlavě... ☹
Chápu, že to máš těžké, ale s největší pravděpodobností má otec problém s tebou a obráceně. Takže bych se do toho snažila děti zatahovat co nejméně a vzájemně se nemstít na dětech.
Tím že si je nebere poškozuje vztahy s dětmi a jednou na to dojede, až ho za pár let pošlou do háje. Telefon bych normálně umožnila, jestli má dítě zájem a alimenty zpětně si vymohla u soudu. Ať nemůže říct, že on děti chtěl a maminka je ta zlá, co mu to zakazuje a neštval je pak proti tobě.
Hele na tohle bacha. I druhy rodic ma pravo na kontakt s ditetem. Ono ty duvody, proc ten kontakt neposkytnout jsou jedna vec, ale nasledne soudy nejsou nic pekneho. A muze to taky dopadnout tak, ze te chlap zazaluje, ze mu neumoznujes kontakt a ty to klidne muzes prohrat a pak muzes dostat podminku a jeste se nedoplatis. Sama pises, ze se chlap chova jak hulvat, hrozi vystehovanim atd., takze bych pocitala s nejhorsi moznou variantou. Otazka na zaver...pokud se fakt chova jak hovado, neni lepsi hovor, u ktereho budes v povzdali a budes moct pripadne zasahnout, nez aby si dite vyzvednul a byl s nim dlouhou dobu sam?
@ivaneckaaa Nemate nic stanoveneho, takze si je klidně bez tveho vedomi vyzvednput muze.
@ivaneckaaa několikrát psal? A to jako poslal mail, když nemáš jeho telefonní číslo? Holka, dost si protirecis...
Já si asi akorát nemusím představit že si děcka nebere ale chce snema mluvit,nebo respektive jen stím mladším,což taky nechápu,proč ne stím starším. Moje děcko by teda potom akorát brecelo když by se mu táta připomněl akorát hovorem a jinak by na něj sral...
@ivaneckaaa a pokud volá přes whatsaap tak snad znáš tel číslo né?
Ještě otázka jestli by vůbec zavolal oni mají plnou hubu keců a nula činu...bude to pro tebe plus ten hovor pro něj minus že si děti vůbec nebere...a jinak sbírek důkazy o všem ať můžeš dát u soudu
To me zarazilo, jak jako ze nemuze vyzvednout deti ze skolky/skoly? Je otec, ma k nim mit v podstate “neomezeny” pristup dokud soud nerozhodne jinak, nebo ne? To je prece jedno, s kym bydli, vzdyt ten rozchod je mezi vami dvema, deti se s nim nerozesly.
No, nějak to na mě působí, že i kdyby si je chtěl vzít třeba na víkend, stejně bys mu je nedala, když je problém i jen hovor. Vypovídá o tom to tvoje "on neplatí a já mu mám vycházet vstříc". Pokud on neplatí, vyměří mu to samozřejmě zpětně a bude to muset doplatit, ale pokud ty mu budeš bránit, může je taky dostat do výhradní péče on. Už dávno neplatí, že děti dostane téměř vždy do péče matka. Tohle je opravdu jen ošklivý truc a naschvály z tvé strany.
@luciksima No a naopak - bacha na důkazy, co si třeba schová on. Tohle na mě působí, že k němu zrovna přívětivá není, a pokud mu napsala, že mu děti nedá, nebo to, co píše tady, aby se nedivila...
hele ale jeste jsi neodpovedela... dala bys mu je???-ruku na srdce. Vypada to ze ti vadi uz jenom hovor. Já teda nevim ale ja kdybych se rozvadela tak by me hanba fackovala nedat mu ho, uz uz jen proto ze vim ze ho syn miluje a byl by nestastnej ☹ Moje tchyne kdyz se rozvadela tak vozila decka az pod cumak aby si je aspon na chvili vzal..zalezelo ji na pocitech deti a ne na tom ze to byl kokot kterymu by to rada prekazila..A to se nerozesli ani nahodou v dobrym. Bylo to zly.
Nechapu dnesni matky na co si hraji. Dite nevydaji ikdyz na to nemaji pravo a vsichni kolem me se trapte hlavne ze JÁÁÁÁÁ jaem spokojena. Chce se mi z takovych lidi blít.
Opravdu láska nadevse