Jsem zoufalá, co mě čeká s rozvodem

mottlice
8. črc 2014

Ahoj
mám dotaz problém.
Jsem s manželem 13 let máme syny 7 a 11.
Manžel přišel s tím že by chtěl od nas odejít rozvod nechce prý v tom jiná žena není,že ho štvou děti že je nikdy nechtěl ,že i mě nemiluje má mě rád je na mě na to vše zvyklí.
Že si myslí že kdyby odešel že se možná po čase bude chctít vrátit.Že ale si prostě ted myslí že nejsem ta prava třeba sem ale že to třeba nevidí že by to zjistil pak.
Že sme měli děti brzo je nám 33 a jemu 31.že měl jen jeden vztah a že lituje toho že jich víc neměl atd........
Tvrdí že žena žádná v tom není ale zjistila sem před 2 měsíci že si s nějakou píše prý kamarádsky i ona mi to potvrdila že ho ani nechce ani s ním nic neměla.Ale on jí poslal erotický dlouhy email pak řekl že si není k ní jistý city i když ví že ona by ho nechtěla a ani ji mít kuli tomu nemuže že je vdana štastná.Ale že si rozumí když jsem chtěla by s ní psaní ukončil tak řekl že to ze dne na den nejde atd...
Píš si s ní dál mě to vadí ví to i ale když sem to po něm chtěla mlel jen že mu dávám ultimata atd..
Řekl i že kuli dluhum co máme dětem atd...že odejít nechce,že nechce být někdo kdo rozbil rodinu jen pro své potěšení svuj zájem poznávat jiné vztahy atd.
Šíleně trpím sem už na lecích na nervy zhubla sem 10kg za měsíc.Brečim atd...už sem se i objednala k psychiatrovi,jelikož to jde semnou z kopce mám i hodně hrozné myšlenky.
Každý mi říká mysli na děti lidi okolo sebe ale to ted prostě nejde v tu chvilku máte jen myšlenku na to to ukončit netrápit se.
Ale již trochu přemýšlím rozumem.
Jen zvažuji opravdu rozvod ale je tam mnoho ale.
Jka to zvladnu finančně,máme dluhy pujdou na pul takže pro mě to je 10 000,- nájem 10 000,-jídlo 6000,- atd...
Alimenty asi 6000,- plat 9000,- možná přidavek na dítě a to je vše kde poplatím to ostatní kde budu bydlet nemáme kam jít máme od města byt.
Sem uplně zoufala už sem měla i myšlenky o nějaké nehodě s tím že si uzavřu nějakou pojistku aby se splatili dluhy,pak zas že holt by to jinak nešlo děti by šli do děcáku jelikož on je nechce nikdy nechtěl jen si na ně zvykl chtěl potrat.
A ja bychje neuživila.Sem ted v koncích jen doufám že psychiatr pomuže.

sarka1985
8. črc 2014

Je mi líto, co prožíváš a s tím i Vaši synové. Co se týká praktických záležitostí, tak ve větších městech existují útulky pro matky s dětmi a v případě, že skutečně nemáš kam jít a chceš jít, prostě bych spolkla svoji hrdost a přijala tuto pomoc. Někde poskytují přístřeší na omezenou dobu, ale co jsem četla, tak vesměs nikde tě nevyhodí, ani když to trvá déle. Nechci hodnotit Tvého manžela, takže k Tobě. Jsi jak píšeš psychicky na dně, ale zdá se, že máš sílu se tomu všemu postavit a začít uvažovat a jednat logicky. My ženy to prostě v sobě máme. I když se k nám osud chová hnusně, dokážeme se sebrat a se vším poprat. Věřím, že v některých případech se dá pokračovat v manželství i po takové pauze, vždyť rozluka se praktikuje už kolik let, aby si manželé dokázali uvědomit, kde je jejich místo a jestli jsou vlastně šťastní. Jestli však nedokážeš manžela pochopit a skutečně se chceš rozvést, nesváděj to na peníze, že to nejde, jestli vyjdete teď, musíte vyjít i potom, od toho se dělá majetkové vyrovnání a to musí být dřív, než samotný rozvod... Držím pěsti

mmaarrkkeettkkaa
9. črc 2014

@sarka1985 to zní šíleně útulky pro matky s dětmi...........

sarka1985
9. črc 2014

@mmaarrkkeettkkaa To nevím proč, jestli se někomu více líbí slovo "azyl", ať jej užívá, myslím, že toto není tématem diskuze...

willow4
9. črc 2014

Překvapuje mě, že přežil období miminek... teď už jsou snad kluci parťáci, ne? .. a jsou to kluci... Co víc by chtěl? ... Možná jen přechodná depka. Asi bys potřebovala klid a nechat to uležet, ale to nejde... Tak pevné nervy, kluci za to stojí ... Zvládneš to!

mmaarrkkeettkkaa
9. črc 2014

@sarka1985 protože útulek je pro zvířata. Jako vím, že si to nemyslela zle, ale já jakožto matka dvou dětí - při přečtení útulku pro matky s dětmi - až zle se mi udělalo

verusak87
9. črc 2014

@mmaarrkkeettkkaa Jseš ňáká přecitlivělá matko 😖

mmaarrkkeettkkaa
10. črc 2014

@verusak87 tak co se týče dětí, tak jsem citlivější to je fakt. hele, já se nechci hádat, prostě jsem napsala můj dojem z názvu útulek pro matky s dětmi

mottlice
autor
10. črc 2014

Děkuji za příspěvky.
Včera přišel s tím že chce spát sám a nemít nějaký čas sex.Že chce jen si lehnout udělat sám si třeba dobře a usnout.Tak viděl že sem z toho vykulena a hned zas spustil že to nechápu atd...tak sem řekla jo ale at jde do obýváku myslel si že mu uvolním ložnici.Nakonec nešel spal semnou v posteli a ještě mě držel za ruku.Tahala jsem z něj přijmení té ženské co si s ní píše zda to není z práce někdo.Dnes řekl že opravdu nikoho nemá i když podle mě to vypadá že prostě začal k někomu něco cítit ale chce rodinu a né nás opustit že má rozum že i kdyby někde něco cítil tak že má rozum že je už starej má děti a nikde si nechce začínat nic od začátku.Tak sem mu napsala sms že pokud opravdu chce spát sám tak at jde do obýváku že pak se s ním přehodím,vím že ten první den budu brečet a nechci vedle v pokoji vzbudit děti.Objednala sem se i na sobotu ke kartářce.Dnes mě i na rozloučenou objal když šel do práce a libal francouzky i sem cítila u něj že i tam dole by mě chtěl proto mě to dost užíra že nevim co si myslet zda je to jen prostě krize po 13letech.Řekl že i ted ví že mě a kluky nechce ztratit.tak uvidim co přinese čas.

sarka1985
10. črc 2014

@mottlice Tak jestli je to jak píšeš, normálně bych ho nechala spát samotného. Třeba jen potřebuje nějakou dobu cítit svou osobní svobodu. Když jste ve vztahu 13 let a 11 let je otcem, celou dobu řeší partnerské/otcovské problémy a teď se chce zase cítit jenom jako chlap bez závazků. Věřím, že je to krize, kterou si projde téměř každý muž. Ženy podle mého těmto stavům nepropadají tak často, protože je jim blízké starat se o rodinu a domácnost. Je to dané geneticky. Neplač a dělej dál všechno ostatní jak jsi zvyklá, jeho si moc nevšímej, ať má pocit svobody a věřím, že mu časem dojde, že se mu život s vámi líbí a že jsi tolerantní a rozumná žena.

mottlice
autor
11. črc 2014

@ sarka1985 Moc díky za povzbuzení.To sem asi potřebovala slyšet.Sem z něho na pokraji sil.Jen mě mrzí že neví co chce a mě říka takové věci a ubližuje mi tím.Včera šel do obýváku spát,ja pak v ložnici brečela přišel za nějaký čas že mě slyšel prostě se ted trápím tím vším jakmile sem sama tak brečim.Zustal semnou i chtěl sex.Jen mě zarazili hodně dnes děti ptali se mě proč táta šel spát do obýváku v životě tam nespal.Položili mi otázku zda se nerozvádíme tak sem si dělala srandu ne.Pak ale za mnou přišel ten starší a ptal se mě na to znova asi něco zaslechl měl i v očích slzy.Ptala sem se ho a jak by to bral kdyby jo bylo vidět že je z toho smutnej,ptal se i proč se lidé rozvádí.Je vidět že by to mělo i dopad na ně.