icon

Kde žádat soud o svěření dítěte, pokud jsme si s bývalým domluvili styk a alimenty?

luciemaja
12. zář 2020
shaun40
12. zář 2020

Jestli jste se domluvili tak to je dobře.Všechno sepiš a podej k soudu v míste bydlište.Do 30 dnu býva rozhodči soud.Na netu si najdi vzor .Žádost o sveření do péče.Je to zdarma nic za to neplatiš.

barulina
12. zář 2020

Na netu si najdete vzor zadosti, a podejte na okresnim. Aoude v miste vaseho trv. Bydliate

cherie24
12. zář 2020

@luciemaja mě třeba na sociálce řekli, že pokud jsme domluvení na všem a tatínek platí, že ani není třeba to řešit soudně. Kdyby přestal platit, dá se to řešit i zpětně a pokud se prý nehádáme a funguje to, není třeba to rozpatlávat po úřadech 🤔

barulina
12. zář 2020

@cherie24 kdyz neplati bez rozsudku nejedna se o trestny cin. Nikdo ti nenabere tc paragraf 196 nenabere bez platnehonrozsudku. Ildyz ted neco domluvemp je, kde mas jistotu, ze nezmeni?

cherie24
12. zář 2020

@barulina na to jsem se taky ptala, prý když přestane platit jde to pak vymáhat soudně i tak. Jen je to pak složitější dokládat to že platil a teď neplatí, ale vyvléct by se z toho neměl. Ale mě to přijde stejně jedno. Mám 2 známé, ty to soudně mají a chlapi neplatí, jeden si mezitím dokonce upíchl další 2 a táhne se to roky a stejně ty ženské neuvidí ani korunu. No tak ho pak zavřou po x letech, ale finančně jim to stejně nepomůže, když prostě nechce a dělat se jim taky nechce ...

shaun40
12. zář 2020

@cherie24 To není úplne pravda me ex neplatil a na základe soudního rozhodnutí jsem podala žádost na výkon rozhodnutí.To mi soud schválil a z okamžitou platnosti mu zabavili řidičak a dostal exekuci na výplatu.Musel mi vše vrátit do koruny.Kdybych nemela soudne určené výživné nikdy bych dlužné alimenty nevidela.Vše je vysvetlené na netu vasevyzivne.cz tam je napsané jaké má nevyhody mít alimenty dohodou.Nikdy bych chlapovi neveřila.A s tim vezením je to tak že 96% sežene radši výživne (dlužné)jak má jít do vezení.Málokomu se chce bručet rok nekde zavřeny.To je jenom pro silné nátury.

barulina
13. zář 2020

@cherie24 nelze, jsem. Policistka, resil jsem. Denne neplaceni alimentu. Bez 0latneho rozsudku ti to prostw neprijmeme a pcr to posila na soud

barulina
13. zář 2020

@cherie24 jj a ze je hodne spatnw nastaven system ohledne vyzivneho souhlasim

barulina
13. zář 2020

Bez pcr muzsles reait exekuci primo na soude, a to nevim zda je rozsudek potreba,

cherie24
13. zář 2020

@barulina vím, že stát se může všechno, ale zas my jsme relativně v klidu a vycházíme. Kdyby dělal problémy, tak to samozřejmě soudně řeším. Ona už takhle se za něho rodina stydí, že opustil rodinu, kdyby ještě přestal platit, tak s ním asi rodina nepromluví už. Ale je pravda, že člověk nikdy neví ☺

barulina
13. zář 2020

@cherie24 jj. Drzim pesti at soudy nikdy nepotrebujete 🙂