icon

Kdo rozhoduje o přidělení insolvenčního správce?

anicka1211
13. pro 2017

Ahoj maminky, chtěla jsem se zeptat, možná pro někoho hloupá otázka, ale já to fakt nevím: Kdo rozhoduje o přidělení insolvenčního správce? Když někdo jde do insolvence, jak se postupuje? Můj bývalý manžel je v insolvenci podal úpadek své firmy-firem a veškerý dluh na výživném o kterém letos soud rozhodl je v rukou insolvenčního správce už 4 měsíce a já se obávám, že už ty prachy na syna asi neuvidím.

robin92
13. pro 2017

Ja mam pocit ze by to slo zjistit na internetu, kdyz si zadas jmeno manzela, tak by jsi mela zjistit informace i o te insolvenci a tam by mohl byt uvedeny insolvencni spravce. Melo by to byt volne pristupne a pripadni veritele si na tech strankach muzou prihlasovat i pohledavky vuci nemu, alespon tak mi to bylo receno.

jipe
13. pro 2017

http://www.justice.cz/Justice2/Uvod/uvod.aspx - insolvenčí rejstřík, zadat jméno ex a vyjedou dostupné dokumenty - před/po rozhodnutí o úpadku

dominikaromanova
13. pro 2017

@anicka1211,
o rozdělování případů inslovenčním správcům rozhodují příslušné soudy kam jsou Návrhy dle trvalého bydliště doručeny (pro upřesnění, rozděluje to počítač, který případy rozděluje kolečkem dle provozoven ins. správců).

Pokud jde o dluh na výživném, jedná se o pohledávku postavenou na roveň pohledávky za podstatou. Jinak řečeno, jedná se o pohledávku přednostní a to jak dlužné tak řádné výživné. Nicméně dle novely IZ platné od 1.7.2017 se tato/tyto pohledávky vyplácejí až po nadeponování prvních 6 odměn IS (což vyplývá přímo ze zákona).

Jestli je Váš bývalý muž v insolvenčním řízení, musíte zjistit jakým způsobem se insolvenční řízení řeší. Zda oddlužením pomocí splátkového kalendáře, prodejem majetkové podstaty a nebo konkursem. Jak již bylo zmíněno výše, vše najdete na www.justice.cz

Také záleží zda Váš bývalý muž řádně nahlásil dluh na výživném, toto však můžete insolvenčnímu správci i soudu písemně sdělit sama a jako přílohu/y zašlete kopie všeh Rozsudků o výživném

anicka1211
autor
15. pro 2017

děkuju za příspěvky, pomohly mi 🙂