icon

Mohou prarodiče přes soud žádat o péči o vnučku?

27. srp 2025

Zdravím ahoj jsem tu nová. Chtěla bych se zeptat koupila jsem dceři 6 měsíců pěnovou podložku na hraní na zem ,ale moje babička mi řekla ,že ji tím zabiju ,protože prochladne dostane zápal plic.Bylo to fakt hnusné jak mi to říkala. I jsem na chvíli přišla o mléko .Naštěstí se laktace znovu rozběhla. Teď jsem ta zlá ,která se s nimi nechce stýkat (opravdu nechci protože mi to nedělá dobře. I na moji prosbu ať na malou nešišlají stejně to dělají dál) Má otázka zní opravdu si přes soud mohou vyžádat péči o malou?

Strana
z2
pampelina18
1. zář 2025
@koordinatorka_odboje

@pampelina18 1x tydne a vikend se ti zda malo? A rodice se s ditetem budou stykat kdy? Realita je 1x mesicne na hodinu za ucasti rodice.

@koordinatorka_odboje budeš se divit, ale pokud bydlí ještě ve stejný městě, tak to může dostat i častěji 😉 znám případ, kdy prarodiče vysoudili vídat holčičku každých 14 dní z patka na sobotu a lichý týden ve středu na 3 hod 😉 rodiče mají dostatek času nebo 26 dní v měsíci je Vám málo ji mít??? A myslíte si že o ty 4 dny toho s dítětem zvládnete víc , když vám nestačí ani 26 dní ???

mimco
1. zář 2025
@pampelina18

@mimco znám takových případů dost, zvlášť pokud je jeden z prarodičů zaťatý....

@pampelina18 z praxe?

koordinatorka_odboje
1. zář 2025
@pampelina18

@koordinatorka_odboje budeš se divit, ale pokud bydlí ještě ve stejný městě, tak to může dostat i častěji 😉 znám případ, kdy prarodiče vysoudili vídat holčičku každých 14 dní z patka na sobotu a lichý týden ve středu na 3 hod 😉 rodiče mají dostatek času nebo 26 dní v měsíci je Vám málo ji mít??? A myslíte si že o ty 4 dny toho s dítětem zvládnete víc , když vám nestačí ani 26 dní ???

@pampelina18 To je rozsah, ktery bezne dostava nepecujici rodic. Kdyby se jeji rodice rozvedli, tak dceru uvidi kdy? Prarodice jeden vikend, otec druhy a matka ji uvidi jenom ve vsedni den, kdyz na ni nejaky zbyde?

tereza0111
2. zář 2025
@koordinatorka_odboje

@pampelina18 To je rozsah, ktery bezne dostava nepecujici rodic. Kdyby se jeji rodice rozvedli, tak dceru uvidi kdy? Prarodice jeden vikend, otec druhy a matka ji uvidi jenom ve vsedni den, kdyz na ni nejaky zbyde?

@koordinatorka_odboje vim teda jen o jednou takovem pripadu, kdyz soud schvalil takhle casty rozsah. Priznavam, ze hledat se mi to nechce, tak si to mozna vymyslim, ale mam za to ze to doslo k NS, ktery na to rekl, ze to je hezky napad, ale vubec. Pouzil podobnou argumentaci jako ty - ze takovy rozsah je temer odpovidajici peci pri rozvodu a na tu prarodice narok nemaji. Prarodice nejsou pouze jedni, ale i prarodice z druhe strany by se mohli dozadovat stejneho. A ano, pak uz by to rodice omezovalo neprimerene

Strana
z2