Může expartner po 3 letech dostat dceru do výlučné péče?

magdaas
28. pro 2011

mam sverenou dceru do vychovy.je realne,aby byvaly pritel po 3 letech(ve veku 3 let ditete) chtel dceru do sve vylucne vychovy?nikdy s nama nezil. s dcerou travi (bere si dceru) hodinove 2-3dny v mesici ?! vice nema cas,venuje se sve nove pritelkyni a jejimu diteti.bydli od nas cca 20km.
o dceru se staram celodenne a vsechno potrebne zajistuji take,dcera u me prospiva.
je mozne aby po 3 letech se to z niceho nic otocilo a ja dceru nevidala casto? a on ji mel sverenou do sve vylucne vychovy?nebo mi chce jen neco dokazovat.. ze zacal mit vetsi zajem..?!

evulinkab
28. pro 2011

@magdaas Do sve vylučné vychovy znamená jako do sve péče?Nebo jak je to myšleno?

lucifereeek
28. pro 2011

@magdaas tak chtít ji do své péče může, ale pokud ty se dobře staráš o svoji dceru, tak v prvé řadě se dává do péče matky.

magdaas
autor
28. pro 2011

mam dceru soudne ve sve vylucne peci od jejiho narozeni. staram se o dceru celodenne a prospiva..nyni byvaly pritel mluvi o tom,ze jak pujdu do prace,ze bude chtit dceru do sve vylucne pece prozmenu on.s tim pochopitelne nesouhlasim.s dcerou mi nepomahal.a ze si pocka az pujdu do prace,ze je to fifty fifty,ze pry ja na ni budu mit stejne casu jako on. budu mit pracovni dobu v dobe,kdy bude ve skolce,takze se ji muzu nadale venovat plnohodnotne. on ma +-stejnou pracovni dobu.ale za celych 3 roky mel cas na dceru 2-3dny po hodinach mesicne. a hooodne casu radeji venoval sve nove pritelkyni a jejimu diteti nez aby mel cas na svoji dceru.ma sanci uspet?vychovne prostredi mela dcera 3roky u me. u neho nikdy pres noc nebyla..kdyz ji mel u sebe,tak ji ani po obede nedaval spat.

evulinkab
28. pro 2011

@magdaas Podle me nemá on sanci..Strasit te a podat návrh na soud klidne muže, ale pokud to bude mit soudce(soudkyne) v hlave v poradku, tak si myslim, že nemá sanci a max. zmeni rozhodnuti na vidani se s otcem na vikend jednou za 14dni nebo tak neco..

jop
28. pro 2011

@magdaas nemá šanci, jen tě straší.

magdaas
autor
30. pro 2011

do vylucne vychovy ji treba nedostane,ale do stridave vychovy pak uz urcite se domnivam. nejake 2-3dny v mesici,co mel cas doted a budou to brat jako zajem, a je to otec..ktery ma stejna prava.. takze soudy asi mozna nebudou brat ohled na to,ze nemel do ted moc casu.. dite postavi do hotove veci,aby vyhoveli otci. nevim jak to je u soudu..domnivam se, ze ohled na dite neberou,ale budou brat ohled na otce,ktery ma po 3 letech vetsi zajem. a to co bylo pred tim je zajimat nebude..pro dite to bude dost velka zmena..z niceho nic spat v noci jinde..najednou chodit do skolky..2zmeny naraz.,ktere jsou pro kdekoho normalni..nektere dite si zvykne,nektere ne..a bude si muset zvkyknout..a jestlize otec projevi u soudu z niceho nic doost velky zajem..tak nic nenadelam..soud rekne,ze otec ma zajem na vychove,chce se o dite starat..a to co bylo 3 roky zpetne je zajimat asi nebude..nejradeji bych,aby si bral dceru 1x za 14dni vikend a v tydnu pokud by mel zajem,coz nikdy nemel,ale pred soudem z niceho nic ten zajem bude mit(uz ho proste vidim,jak rika,ze ma preveliky zajem)...tak i nejaky den v tydnu,ze by travil s dcerou.. nevim jak to ve vetsine pripadu soudy delaji a upravuji styk ditete s otcem..jaka kriteria posuzuji.. ale soud zajima jen jedno.mas zajem vychovavat : tak ti to bude umozneno,mas na to pravo..

mamkamarketa
30. pro 2011

@magdaas chapu,ze te to znepokojuje,ale ani stridava pece neni nastesti dnes uplne bezna. obzvlaste u takhle maleho ditete. on te jen jen strasi. pokud se o dcerku dokazes postarat,tak fakt nehrozi, ze by ji dostal do pece on-neni zadny duvod, to.ze 3lete dite je ve skolce a rodice v praci je preci normalni

romcovaklarka
2. led 2012

@magdaas Ono ani tak nejde o to, že ON má na to právo, ale že DÍTĚ má právo na oba rodiče. Ale je pravda, že střídavá péče se u nás moc často nedává. Nejspíš se domůže úpravy styku na nějaké častější návštěvy. Držím palce, ať je hlavně malá s výsledkem "spokojená". Myslím si, že když spolu rodiče vycházejí a neventilují si vzájemné antipatie přes dítě, tak v zásadě jakýkoli model je pro dítě v pohodě. Mluvím z pozice dítěte rozvedených rodičů i z pozice manželky otce, který má dítě z předchozího manželství.

drakenn
2. led 2012

Já bych se zatím moc nebála. I když o malou projevoval zájem, ty se staráš velmi dobře, není ti co vytknout. Dítě je malé a hlavně potřebuje matku. Nyní se adaptuje na školkový režim. Být tebou, navrhla bych návštěvy jaké byly doposud vzhledem k věku dítěte. Až bude starší, tak se uvidí, jaká je malá vyzrálá na změnu. Což můžeš konzultovat s dětským psychologem..

paegaska
2. led 2012

@magdaas Dej si do vyhledávače " jeden domov" a najdi si ty stránky.
Je to sdružení proti střídavé péči proti vůli jednoho z rodičů. Je to zajímavé a dost se dozvíš.

Upozorňuji, že to není proti střídavé péči po dohodě rodičů - to je úplně o něčem jiném.
U předškolního dítěte, které s druhým rodičem nežilo se střídavá péče nedoporučuje. To by byla spíše vyjímka.
To má snad jen Jirešová, ale tam soudy probíhají od narození dítěte.
Takže otec, který si vzpomene u 3-letého dítěte, to je dost divné. Proč čekal 3 roky 🙂 ?

Není to spíš, že tě vydírá, aby sis nenechala zvýšit alimenty ?

magdaas
autor
3. led 2012

zvysit alimenty nechci,tedy zatim ne.jeste nemam predstavu o vydajich,co me budou cekat.,
ale nejvic me na tom mrzi,ze se radeji stara o cizi dite,te zenske.,ze ho vozi na krouzky,do skoly atd. misto aby ten cas venoval dceri. treba i tu hodinu denne,vzdyt to nema tak daleko k nam, hlavne on porad rika,ze az dcera dospeje,ze ji to vsechno vynahradi. ze ted musi ztrpet,ze je u me. a ze s dcerou nemuze byt kvuli me.. to je takovy nesmysl. nabizim mu dost dlouho,aby si dceru odpoledne bral a ztravil s ni odpoledne u neho nebo s nama,ze je to na nem.ale vzdy ma nejake vymluvy(pochopitelne to je jen kvuli te zenske a jejimu diteti,ze maji jedno auto a tudiz vsechno spada na nej,aby oni meli,dostali se vsude).to ze nema cas.a udela si ho fakt jak mu to casove vyjde.jinak proste nestiha. a pritom vikendy ma volny a v tydnu dela 8h smeny-odpoledne volno.tak fakt nevim co ma tak duleziteho,casove narocneho kazdy den za praci(asi tu jeho novou rodinku)

anatanka
3. led 2012

@magdaas Jen to zkousi...Tak at zkousi... Sanci ma opravdu jen minimalni - a to mluvim o stridave peci, k vylucne se ani nevyjadruju.

Jedendomov.cz a stridavka.cz jsou, bych rekla, takove trochu extremni stranky pro oba tabory. Malokdy tam objevis objektivni pohled na vec. Ale nejake info a rady tam urcite ziskas.