icon

Otec dítěte neznámý, po třech letech prozření

kacorek85
12. kvě 2015

Asi teď naštvu spoustu maminek, ale mám jednu úvahu.
Dejme tomu že jsem těhotná, otec dítě nechce, já se i přes to rozhodnu že si miminko nechám ať to stojí, co to stojí. To se stává dnes a denně. Porodím, do RL napíšu že je otec neznámý. Beru veškeré možné příspěvky od státu (tady plně pochopím rozhořčení jelikož nevím na co mají maminky samoživitelky nárok a na co ne). Po 2 a půl letech, kdy mi končí mateřská a já musím do práce najednou prozřu a vzpomenu si, že vlastně vím kdo je otec mého dítěte a ženu ho odpovědnosti.
Prozraďte mi .... vážně je náš soudní systém takhle postavený na hlavu nebo to jen mi přijde divné, že otec původně neznámý, po skoro třech letech najednou známý je a je hnán k odpovědnosti a musí vše doplatit zpětně, zatímco já tedy neoprávněně pobírala větší příspěvky na dítě od státu? Nemám být já hnána k odpovědnosti?
A teď do mě 🙂
Ne ale opravdu, ráda bych pochopila náš soudní systém a jeho fungování.

Strana
z5
kacorek85
autor
3. čer 2015

@shine2015 To neni moje situace, nastesti. To mi vykladala pani se kterou jsem se poznala na jine doskihi.
U nas to mame jinak. U nas slecna prozrela po pul roce. Pry do te doby netusila ze je tehotna, zjistila to udajne pozde.
Ta slecna o ktere jsem psala vzala porodne, zvysene prispevky na dite, v hmotne nouzi, na bydleni a pod. Na coz by, pro udani otce, pry narok mela sice taky, ale v nizsi forme.
Jak nahore psala @maki73 , chtela odrbat stat a nasledne jeste ziskat zpetme penize od otce. Paradox je, ze syna mu pry davat nechce. Takze to jeste budou mit vesele.
Naopak mi vykladala v slzach spoluzacka, ze si mysleka ze dite jim zachrani vztah. Tak vysadila prasky a otehotneka. Nezachranilo. Naopak ji jeji byvaly pritel dela ze zivota peklo. Na dite pruspiva stanovenou castkou, ale tak ze ji vezme na nakup, zaplati ji najem nebo pojistku na auto. Vse do stanovene castky. Kdyz ji da hotove penize, tak mu musi na konci mesice predkladat ucty za co je utratila. Za jake veci pro maleho. Nepodepsal ji skolku, nepovolil ji aby maleho vzala se svym novym partnerem do Chorvatska. A perla na zaver : diky platu ma stanovene slimenty ve vysi 1500. Tak jsem se ji zeptala, jestli ji to stalo za to. Pry kdyby vedela co bude mit za peklo, tak by mu ani nerekla ze je s nim tehotna a ted by se mela lip. I takove pripady bohuzel jsou. Jen by me zajimalo jestli ma na takove zasahy biologicky otec narok

superkousky
3. čer 2015

@kacorek85
Tak rozhodně nemá právo chtít po spolužačce účtenky .
Jako za 15stovek,bych mu hodila do úsměvu nájem,bo 15set zdaleka nepokryje ani bydlení.
Já nikdy žádný podpis ve školce od otce nepotřebovala a povolení odjet na dovolenou též ne.
Prostě bych odjela a nazdar.

maki73
3. čer 2015

@kacorek85 To je přesně věc, kterou nikdy nepochopím, jak si sakra ženská (možná někdy i chlap, kdo ví) může myslet, že jim dítě zachrání vztah? Nemá žádné kamarádky, které by měli děti? Neměla sourozence? Toto fakt nikdy nepoberu ačkoli v okolí mám 2 takové případy "no neklape nám to, tak si pořídíme dítě..." samozřejmě bez vědomí "otce" a pak se ještě diví, že je pošle do pr. a má milenku atd. když chudák chlap v dlouholetém vztahu věří partnerce, jsou domluveni, že bere antikoncepci a ona ženská si ji jen tak vysadí bez jeho vědomí, pak si proti jeho vůli nechá dítě a ten chudák blbec s nimi zůstane, místo toho, aby jí rovnou vykopl a raději jí jen dával peníze, no já být chlapem v takové situaci, tak mě zajímá jen to dítě a ženskou bych chtěla vidět jen při předávání potažmo řešení nějakých větších výchovných problémů, ale zůstávat s lhářkou a takovou mrchou, to se těm chlapům fakt divím a znám takové 2...je pravda, že znám i případ jednoho chlapa, který přítelkyni schválně udělal dítě, ale byli domluveni, že vysadí prášky, vezmou se, počkají, až se jí tělo vzpamatuje a začnou se snažit a ouha, chlapec na nic nečekal a udělal jí ho rovnou první měsíc napoprvé, ta byla teprve naštvaná, vdávala se těhotná, ale myslím, že to se nedá úplně srovnávat, protože výhledově to dítě chtěli oba...

kacorek85
autor
3. čer 2015

@superkousky Nejsem si jistá, ale mám pocit, možná že se něco změnilo, ale nepotřebuje nezletilé dítě, které jede do zahraničí buď jen s jedním z rodičů, nebo s prarodiči pas, a žádost o pas musí podepsat oba rodiče? Mi je 30, naši jsou 24 let rozvedeni a když jela mamka s námi na dovolenou, nebo nás bral taťka na Slovensko, tak si vzájemně předávali nás a papír se souhlasem druhého z rodičů - 20 let zpět a to nebyla taková únosovost dětí jako dneska.
Má to tak, že ji ty peníze nedá do ruky, ale zaplatí ji jimi část nájmu.
Vím o více případech kdy muži opravdu chtějí vidět účtenky za co maminka utrácí a jestli opravdu využije vše pro potřeby dítěte (ale taky je pravda že v ostatních případech jde o vyšší částky)
@maki73 No právě, kolik takových bylo (mí rodiče to taky zkusili), je a bude - jsme nepoučitelný živočišný druh. Pokud se ti dva domluví že vysadí antikoncepci, pokusí se o miminko a ono se to podaří na první šup, tak je to bonus. U nás se nedaří rok, takže za otěhotnění na první, druhý, nebo i desátý pokus by jsme byli rádi 🙂 Těhotná se taky vdávat nechci. Říkali jsme si že pokud otěhotním do svatby, tak ji odložíme - pokud to samozřejmě nezjistíme týden nebo 14 dní před - a vezmeme se až potomek bude starší a vydrží u babiček, tetiček a podobných chův.
Vždycky budou dva tábory - maminky samoživitelky na straně jedné, ty které to nechápou na straně druhé.
Ale je hezké že se navzájem neurážíme, protože toto je opravdu ožehavé téma

irisie
3. čer 2015

Muset ukazovat chlapovi stvrzenky tak mu fakt kopnu do p*dele! To je hnus toto! Prachy jsou na dite a ne na najem! Jestli chce platit najem, tak prosim! Ale nebude mi diktovat za co muzu ci nemuzu utracet!
@kacorek85

kacorek85
autor
3. čer 2015

@irisie Zrovna u tohoto případu je to forma kontroly ze strany toho chlapa. Zmíněná spolužačka totiž ráda značkové hadříky a botičky, kafíčka a cigárko s kamarádkama. Občas s penězi nevyšla takže si půjčovala, stěžovala si po okolí jak děcku nemůže koupit ani Pribiňáka.
Musím ti odporovat, jestli ji zaplatí 1500 které ona utratí za jídlo pro sebe a dítě, nebo ji dá 1500 do nájmu a ona tím pádem zaplatí na nájmu o 1500 méně tudíž těch "Svých" 1500 dá na dítě, tak je to jedno, ne?

irisie
3. čer 2015

@kacorek85 je to prakticky jedno...ale jde o to diktovani! Dite ma v peci matka a otec ma prispivat na vyzivne, ne diktovat za co to ma utratit! Ted je samozrejme otazka jaka je ta matka matka!

irisie
3. čer 2015

@kacorek85 to jako by mi ted muj ex ktery mi dluzi 23tisic na alimentech rekl ze mi je neda, protoze do ted nam nechybelo a ja bych to utratila za sebe ci dovolenou. Ze umim hospodarit neznamena ze mi on bude diktovat co muzu a co ne! Samozrejme mi pomaha pritel, ktery maleho bere jako sveho! Bavim se ted o sobe ne o te tve zname...je jasne ze kdyz neni zodpovedna a vsechno rozfofruje a pak breci ze nema, tak se tomu chlapovi nedivim!

kacorek85
autor
3. čer 2015

@irisie To je jiná situace, máš pravdu. Pokud ti dluží na alimentech tak k soudu s ním.
Bože kde jsou ti chlapi charakteru našich dědečků ..... nejen že rozvodů bylo minimum, ale brali ženu jako ženu. Byla pro ně pomalu posvátná. Gantlemani nevymřeli, ale 90% jich je mezi homosexuály. Ti ví jak se chovat k ženě, byť je to jen kamarádka - i tak ji přisunou židli, vpustí do dveří a pod.
I když můj muž umí být taky galantní - když chce 😀

kacorek85
autor
3. čer 2015

@irisie Mám dotaz, možná budeš vědět.
Jsem muž, mám plat 20 000 čistého. Z toho platím exekuce, dejme tomu že mi zůstane cca 15 000. Z čeho se vypočítávají alimenty? Z těch 20 000 nebo z 15 000? Jenom bych to chtěla vědět ať si rozšířím obzory. Nikde to nějak nemůžu najít rozepsané, popsané a tak.

papalinka
3. čer 2015

@kacorek85 v ČR je problém, že nikde není stanoven přesný výpočet alimentů, tedy každý soudce si je vypočte dle svého uvážení. To mi přijde šokující a na jednu stranu se nedivím otcům, kteří musí platit nepřiměřeně vysoké alimenty, že mají tendenci kontrolovat, za co se jejich peníze utrácejí.
@irisie

irisie
3. čer 2015

@kacorek85 vtip je v tom ze mi soud stejne nepomuze, protoze i kdyz rekne ze musi zaplatit do tehdy a tehdy tak ma asi 3miliony dluhu, takze z toho nic nebude. Trestni oznameni by ho snad donutilo protoze hrozi basa. Ale musim se priznat, ze ja jsem ta sobecka matka, ktere to vyhovuje, protoze si tim padem nenarokuje syna, ktereho drive jen stval proti memu nynejsimu priteli a bylo to peklo! Syna nevidel uz rok a pul a ted me klidne odsudte, ale jsem rada! Doma je klid, pritel se synovi venuje - vede ho k myslivosti a k tomu aby byl chlap! Byvaly znal jen hospodu, kamarady a automaty!!! Jen v dobe rozvadeni maleho strasne bral na vylety aby se predvedl jaky je tata! Jenze si na to opet pujcil a ty jako manzelka plat! Ja kvuli nemu mela exekuci na plat! Ted jsem v insolvenci a jsem stastna ze to tak dopadlo! Takze kdyz posle, posle, kdyz ne mam to uprdele, ten klid mi za to stoji! A navic ono uplne staci kdyz ho po policajtech taha jeho prvni ex! Jenze jeho prvni ex a jeji nynejsi manzel se kvuli tomu porad hadaji!

irisie
3. čer 2015

@kacorek85 pocita se z cisteho! Exekuce jsou jeho problem! muj ex u soudu rekl ze ma asi 3 mega dluhu a plat asi 20 cisteho...jen proto ze ja mela docela vysoky plat tak z jesitnosti rekl vic. Z financaku jasne napsali ze ma prumerne cca 13tis. podle dan.priznani. Soudkyne se zeptala jestli tech 20 ma po zaplaceni soc a zdrav. on ze jo a alimenty nam schvalila 2000. S tim ze v te dobe platil jeste na syna 1800 a 1600 na dceru!

irisie
3. čer 2015

@papalinka pokud hodne vydela tak muze i vic platit. Jenze u nas v CR to jsou porad smesne castky. Kdyz vidim kolik jim nasoli na slovensku na alimentech tak to byba docela sila. Vesmes to je jednou tolik co tady.

kacorek85
autor
3. čer 2015

@irisie Holka zlata, tak za toto te asi nikdo neodsoudi. taky si myslim ze je lepsi mit klid nez par korun azit ve stresu.

papalinka
3. čer 2015

@irisie ještě by mě zajímalo, jak má otec zaplatit alimenty, když na ně opravdu nemá, třeba právě proto, že má dluhy, které splácí, ale alimenty se mu vypočetly z vydělané částky před splátkami. Když si představím úplnou rodinu, tak přece taky napřed uhradím hypotéku a žiju z toho, co mi zbyde. Nebo se nějak zohlednují půjčky na nezbytné věci (bydlení) a půjčky na kraviny (mobil, dovolená, televize)?

irisie
3. čer 2015

@papalinka alimenty jsou prednostni pohledavky takze jsou prvni ktere se strhavaji pokud je exekuce, neplaceni alimentu je trestny cin coz u neplaceni hypoteky neni! Navic pokud si rodic zvysuje standart at uz hypotekou na byt ci jakymkoliv splacenim cehokoliv je to jeho problem a deti nemaji stradat! od kamaradky chlap taky oponoval pri soudu ze nemuze tolik platit protoze ma pujcky a splaci ctyrkolku! Coz soudce vytocilo do bela, jeho ex s ditetem nemaji pomalu na najem a on chudak musi.... dal mu platit 5 tisic aby mely ony dve to co on sam pro sebe a pokud nema na splaceni ctyrkolky ma ji prodat!

papalinka
3. čer 2015

@irisie tak to je vůl s tou čtyřkolkou...

irisie
3. čer 2015

A vite co je uplne nejvetsi paradox? Ze ten muj blby ex asi ceka dalsi dite se svou o 12 let mladsi pritelkyni (ja jsem mladsi o 13) a jelikoz on zrejme nechtel dalsi dite a ona si ho prosadila stuj co stuj, tak se rozesli 🙂 jestli tvrdila ze bere antikoncepci ci jak to u nich bylo netusim. tak jsem zvedava co bude dal...

papalinka
3. čer 2015

@irisie nějak mi hlava nebere, proč chce mít ženská dítě s chlapem, který svojí bejvalce dluží na alimentech. Masochismus???

irisie
3. čer 2015

@papalinka me taky ne, kdyz navic ma takove dluhy☹☹☹

kacorek85
autor
3. čer 2015

@papalinka
@irisie
Souhlasim ze ctyrkolka je nadstandart.
Co ovsem nechapu, je moznost sebrat neplatici alimentu ridicak. nevim jestli tim donuti soudy, policie pripadne nekdo jiny ty chlapy platit alimenty. Notabene pokud kazdodenne dojizdeji do prace autem, pripadne auto pouzivaji denodenne k vykonu prace. Tim padem bych ja, byt chlap a prijit o ridicak, si hodila masli, nechala se dobrovolne zavrit nebo uvalila osobni bankrot, protoze bez auta se nedostanu do prace a navi ho pouzivam denne k pracovnim ucelum. Tim padem jsem vyrizena.

Damy otazka do kruhu :
Jsme spolu, vezmeme si hypoteku na dum ci byt, pak se odloucime. Hypoteka je psana na nas oba. Odloucime se.
A ted: Chlap odejde z baraku ci bytu, tim padem vznikne dame povinnost ho pulkou vyplatit a tim padem ji vznikne povinnost prevzit na sebe zbytek hypoteky (spolecnou cast po dobu spolecneho souziti zaplatili spolecne). Kdyz na to dama nema, tak se dstehuje ona, chlapovi zustane barak a zbyla hypoteka, ona dostane pulku, pripadne ji on sezene bydleni odpovidajici castce. Takze pro toho komu zustane nemovitostje tim padem ona nemovitost zatizena hypotekou nejakym nadstandartem? Kdyz to proda, doplati hypoteku a v podstate mu (ji) zbyde kulove a muze se odstehovat na ubytovnu.

papalinka
3. čer 2015

@kacorek85 co jsem slyšela, tak odebírání řidičáků funguje dobře. Spousta neplatičů rychle dluh zaplatila, aby jim řidičák nesebrali. Jestli někdo chodí denně do práce a nemá na alimenty, tak mu je asi nastavili v nesprávné výši. Myslím, že většina neplatičů se placení vyhýbá, ne že by na ně přímo neměli. Takže hrozba ztráty řidičáku je donutí. Přijde mi to jako mnohem lepší nástroj než dávat matkám peníze ze státního a pak je vymáhat po chlapech.

kacorek85
autor
3. čer 2015

@papalinka To je fakt. Priznam ze to je postreh co me nenapadl azni logicky

superkousky
3. čer 2015

@kacorek85
Až jednou budeš bez výživného,tak to pochopíš RAZ DVA 😀

Já dceři nechávala dělat pas loni (no možná předloni - musela bych se kouknout) a žádný podpis jsem nepotřebovala.
O jak vyšší částky jde,že chce otec vidět účtenky?Docela mě to zajímá,bo já mám nájemné zhruba 2500,-Kč/os. + máme obědy (+ jídlo doma),léky,školní potřeby,kroužky,tábory,hračky,jízdné k lékaři atd.....

kacorek85
autor
3. čer 2015

@superkousky Jojo to je mi jasne. Ted se mi to mluvi 😉
Abych rekla pravdu tak netusim o jake castky. Z jejiho vypraveni jsem pochopila ze mu dava uctenky za vesjere nakupy pro dite. Jak ovsrm pocita prasek na orani a pidobne nemam zdani. Protoze kdyby jsme sly do detailu, tak kilo mouky ma dite asi na rok- tolik buchet nesni. A delat vyvar z 50 g masa je asi taky hovadina.

rozalia11
3. čer 2015

@shine2015 zver si dieta do opatere sudom aj ked je tvoje je to nutne ja mam tri deti a hned som sy vybavila sudom ..do mojej opateri to urobis najlepsie aj ked sa ti staras o dieta ajtak si to vybav a nigdy nebude mat narok na tvoje dieta ...radim ti sprav to aj ja som tak spravila az do dneska su zverene deti pri mne aj ked su uz dospele ...treba zverit si dieta do tvojej vychovi urob to a uvidis ze nema narok nikto na tvoje dieta len to ti viem poradit 🙂

shine2015
4. čer 2015

@rozalia11 děkuji za rady ale já to díky Bohu nemusím řešit, mám manžela a spolu čekáme třetí - naše 😉

rozalia11
4. čer 2015

@shine2015 tak gratulalok k tretiemu ditatu 🙂 🙂 🙂 🙂 nech sa vam pekne dari 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂

shine2015
4. čer 2015

@rozalia11 díky....segra něco podobného řešila....já bych s tema chlapama ale jednala od začátku narovinu...a žádné lepení vztahu deckem, větší blbost jsem neslyšela..... 😉 když dítě tak vztah musí byt v pohodě, pak mimi brečí všichni nevyspali, žena unavená, doma a s par kg navic...chlap aby pomáhal..,.ne aby utíkal z domu.....

Strana
z5