Starý problém. Lze zastavit exekuce z roku 2013?

amazonkajanik
20. zář 2019

Než půjdu na soud,chci se tu zeptat. Má ještě cenu,nebo je ještě šance,nějak zastavit exekuci kvůli věci z roku 2013 ?
Jde o to,že bývalý pronajímatel dal exekuci na přítele kvůli nájmu. Jenže už predzalobni upomínku jsme rozporovali,jelikož uváděl,že dlužíme za 7 měsíců,částka v upomince odpovídala deseti,ale já mám stále uschovane stvrzenky a chybí mi pouze na 4 měsíce. Z čehož dva nájmy byly hrazeny z kauce,jelikož jsme v té době, měsíc po sobě přišli o práci . A na dva mi stvrzení nedal,že je zapomněl,s tím,že dodá. Byl i svědek,majitel restaurace,že mu byl nájem hrazen . Po odstehovani jsme se dozvěděli, že pár předchozích nájemníků prý také dluzilo 7 nájmů . Mám to dát k soudu,s tím,že bych si vzala stejného advokáta,který zastupoval bývalou sousedku ve sporu se stejným pronajímatelem.

meronym
21. zář 2019

@amazonkajanik Obrana je mozna v tzv. nalezacim rizeni, ktere exekuci predchazi. V samotnem exekucnim rizeni se jiz opravnenost pohledavky neprezkoumava, takze nejaci svedci nebudou nikoho zajimat. Sance na zastaveni by tu ale byla, pokud je ex. titulem rozhodci nalez. Abychom Vam mohli poradit, potrebujeme vic informaci - probehl soud nebo rizeni pred rozhodcem? Nebo je dokonce exekuce vedena na zaklade notarskeho/exekutorskeho zapisu?

amazonkajanik
autor
22. zář 2019

@meronym v exekutorskem zápisu. Mám v ruce zatím jen starou predzalobni výzvu,kde slečna s titulem mgr vystupuje jako advokátka. El.platební rozkaz se nám do ruky nedostal,zřejmě fikce doručení,nebo nebyl vůbec,abychom jej rozporovali. Původně exekuci prováděl pán Vrána,ten co to po něm převzal exekuci pozastavil,ale ta se nyní opět spustila,přičemž jsme se snažili mimosoudne bývalého pronajímatele donutit,aby ji stáhl.