icon

Svěření dětí do mé péče, mám šanci?

malanikova
25. zář 2015

Dobrý den potřebovala bych poradit,rozvádí se a mam dvě děti.a chci podat žádost do své péče ale manžel stimuluje nesouhlasí ten chce střidavou.ale starší dcera hce byt semnou a mladší syn chce střidavou.mam strach ze nebudu mýt žádnou šanci u něho mají každéj svůj pokoj a umění ho mají společnéj.mam vůbec nějakou šanci..

Strana
z2
novaa
14. bře 2016

Ale kdyz jde o rozhodovani o cemkoli,tak to je najednou otec.Je to velmi složité popsat, protože ho neznáte.A bylo by to na dlouhé povídání.

barulina
14. bře 2016

@novaa to ale nenintva vec kfe je. Dulezite jenze otec pokavaf pracuje ma zajistrnou peci. Promin ale co pises neni tak strasne a nejal mi to nic moc spaznehono chlapovi nevypovida. Spis jde o tve pocitynktere ale nejsou pro danou vec dulezite. Dulezita je dcera. To ze si nauciala rikat vadi dceru jinemu chlapovi tati kazdy nesnese. A na pcr si tedy jit mela,pracuji jako policostka antak to tedy ani niv on potycce nerikej, nikdo to jikak brat moc nebude

barulina
14. bře 2016

A opet jak pise andelka, dcerka bufe zmatena z vas obou ne jen z byvaleho.

andelka
14. bře 2016

@novaa on totiž na to rozhodování má právo. Jeho odpovědnost nebyla nijak zmenšena, tím že máte zatím střídavou péči má právo rozhodovat (spolurozhodovat, proto je ta střídavá náročnější na osobnost a povahu rodičů) i o drobnostech, ne jen o zásadních věcech typu bydliště, škola, zdraví apod.
To kde je a s kým ve dnech kdy ji má fakt není tvá věc. Většina dětí v té době bývá i u prarodičů z otcovy strany. Kdy jindy asi by se viděli?
Chápu že s takovým umanutým člověkem je těžké pořízení, já to taky nemám lehké (taky nemám děti ve výhradní péči, protože pro ex to bylo nemyslitelné a stavěl se hodně proti tomu), ale je to otec tvého dítěte. I když sis třeba teď pro druhé vybrala lepšího, i ten první byl tvá svobodná volba, se všemi důsledky a těžkostmi z toho vyplývajícími v této době.

novaa
14. bře 2016

Barulina,myslím,že jsi to vůbec nepochopila. Myslím,že střídavá péče může fungovat pouze pokud rodiče spolupracují spolu a vyjdou si navzájem vstříc.Vzhledem k tomu,že ústupky za ty roky jsou neustále a pouze v me režii ať jde o svátky,prázdniny atd. A že když jsem jednou chtěla já něco po něm a on mě místo toho na ulici sproste napadl ,trhal dceru z rukou a hulakal jak šílenec před ostatními maminkami dětmi s gymnastiky. Proč by měl mít výhodu určené střídavě pece,kdyz se o nic nestara?

andelka
14. bře 2016

@novaa já bych to trochu opravila. Jakákoli forma péče může fungovat dobře jen
"pokud rodiče spolupracují spolu a vyjdou si navzájem vstříc"

Ty ústupky jsou na tvé straně, nemusela jsi je dělat. Možná stačilo být tvrdší a on by změnil své představy. Lidé si k nám dovolí to, co jim dovolíme my. Vím že je to těžké, taky hodně ustupuju, ale ne vždy a ne všude, a taky za to něco chci. Ten agresivní výstup měl nejaký spouštěč. Je to mezi vámi a najít rovnováhu je fakt těžké. Zkusila bych navštívit psychologa, třeba jen ty, abys věděla..a ospod, aby ti řekli možnosti a šance. A kdyby byl jen trochu ochotný, ta rodinnou terapii nebo mediaci.Ještě minimálně 10 let máte společně pečovat o dítě, stálo by to za to.

barulina
14. bře 2016

@novaa jaoc dobre chapu co je.mit nejaky styk s ditetem. Sama toto zazivam s pritelovou byvalou a jejich synem,nicmene my se dohodli. Chapu ti velmi dobre jak z profesnihi hlediska,tak z lidskeho. Jak pisu pokavad tedy dcera se ti zda pobledla a tak. Je ptreba to resit,ale.jak rikam priprav se na psychology, ospod atd. A muj pocit z tvych prispevku je tskovy ze jedonny kdo.ma.problem jsi ty. Ty ucis dcerku rikat tato nekomu jinemu nediv se ze pak chlap zacne kopat kolem sebe. A uprimne kazdy muzeme bouvhnout a udelat chybu a ze kolilrat bych tem vyfackanym babam co hysterci jeste pridala(to neber ale vubec osobne)/ jen tim chcinrict ze mu.mohli uket nervy. No myslim po.tom vsem co jsem si precetla ze tvuj navrh pripadny smetou ue stolu.

novaa
14. bře 2016

Dcera začala říkat tato manzelovi sama od sebe,protoze je ji vice tatou nez vlastni otec.Vozi ji na treningy a po závodech.A musim to resit tak jak tak,protoze si domluvil schuzku se socialni pracovnici uz na dnesek.

novaa
14. bře 2016

Andelko bohuzel kdybych ty ustupky nedelala,tpela by akorat dcera...

barulina
14. bře 2016

No tak.aspon uz to pojede evidentne ma i on zajem situaci resit. Tak hlavne at dopadne k dobru dcerky

barulina
14. bře 2016

No tak.aspon uz to pojede evidentne ma i on zajem situaci resit. Tak hlavne at dopadne k dobru dcerky?

barulina
14. bře 2016

Jen jeste fotaz kolik je dcerce?

novaa
14. bře 2016

8,5 roku

barulina
14. bře 2016

No to uz jinjde.lehce vysvetlit ze tatinka opravdu jen jednoho. No nic, at zo fopadne v zajmu dcerky.

novaa
14. bře 2016

Rika mu tak od svych tri let

barulina
14. bře 2016

Jiste,mam 3,5 letou deru a. Teda nevim jak vase,ale ma vi kdo je kdo. A veci chape

barulina
14. bře 2016

A jeste neco. Nepiste ze tak tacala partnerovi rikat sama. To jako ve trech prosla a rekla tati bez toho aniz by ji nekdo k.tu vedl? No jen prosim.ze me nedelejte hlupaka.

andelka
14. bře 2016

@barulina
@novaa tak stává se, že dítě říká tati samo od sebe, má určitou představu otce a prostě mu to přijde správné. Někdy děti sabotují oslovení, které nám přijde lepší, případně jiné je jim bližší, tak to přijmeme i my. Já jsem měla představu, že budou nového partnera oslovovat jménem. No a nakonec je to strejda. A já naopak teta. Zcela přirozeně automaticky, dítě tak začalo samo.
Jen bych dávala pozor to někde vyzdvihovat s cílem ponížit roli otce, upozornit na to, že jakoby nová kompletní rodina existuje a bio otec je jaksi do počtu, reps. přespočetný. To se nedělá.

andelka
14. bře 2016

@novaa říká mu tak od 3 let, ale rozvedení jste od jejích 5. Nebo jsi myslela, že mu tak říká tři roky? Já mám 5 letého a ten sakra ví, kdo je jeho otec, jeho pozice je jistá a ani já bych nechtěla, aby tati říkal někomu jinému.

andelka
14. bře 2016

Víš co..ono je to takové.. rozvedení jste 3,5 roku a mladší dcerka je dvouletá..hodně změn během krátké doby, ex to nemusel ještě pobrat, může žárlit, ty už máš nový život, žiješ dál a docela dobře, bojí se o svou roli, možná proto to trvání na střídavé péči, z principu. A pokud bydlíte dál od sebe, a dítě chodí do školy, je docela běžné že se frekvence mění. Asi si taky myslí, že ty víkendy jsou lepší (nebo prodloužené víkendy). Jsem zvědavá jak to bude dál, co vymyslíte, a jak se k tomu otec postaví.Snad to bude dobré.

evulina77
14. bře 2016

já mám kamarádku a její dcera z minulého vztahu (4,5) říká jejímu novému partnerovi taky tati a to sama, přišla a zeptala se, jestli by to vadilo. Tak jí řekl, že nevadilo a že může. Nevím, jak to vyřešit jinak, aby netrpěl biologický otec...

novaa
14. bře 2016

Ano rozvod trval dva roky,od jejuch tri let zijeme s nynejsim partnerem a hned jak jsem byla rozvedena,tak jsem si vzala nynejsiho manzela,jak rikam je to slozite.A bohuzel dite povazuje za otce toho,kdo se venuje a stara se.Nechtela si to nechat vymluvit,rikala jsem ji ze mu ma rikat jmenem a ucila ji to,ale proste mu porad rikala tati.

novaa
14. bře 2016

Od sebe jsme jiz 5 let,rozvedeni 3,5 roku.S nynejsim manzelem jsme od rozkolu vztahu s manzelem...

novaa
14. bře 2016

@barulina nevim proc jste agresivni,neprisla jsem se sem hadat,ale pro radu.Kazdy ma nejaky zivotni příběh,ja neznám Váš a vy zase můj.Za konstruktivni rady všem děkuji 🙂

novaa
14. bře 2016

@andelka děkuji

andelka
14. bře 2016

@novaa někteří chlapi tyhle věci hůř rozdychavaji. Taky jsem to neměla snadné, rozvod a nový vztah se překrývají, tak vím jak to může být těžké vybalancovat a jak to na bývalého partnera může působit.a on to pak ventiluje přes dítě.
Někdy prostě to oslovení úplně ovlivnit nejde. Ale dávala bych pozor to vyzdvihovat, aby sis nenabehla. Když tak bych řekla že prostředí je harmonické a mají hezký vztah. Ale soustředila se na ex,tebe a dítě.

novaa
14. bře 2016

@andelka moc děkuji 😉 , snad to vsechno dobre dopadne.Myslim hlavne na tu malou, nepotřebuji se tu nechat napadat,ze chci nahradit otce jinym otcem,o to mi opravdu nejde.Jde o to,aby měla hezke detstvi a stabilni domov.

andelka
14. bře 2016

@novaa jasně. Já to myslím tak,že na někoho to může takto působit,a mohlo by ti to uškodit, tak to moc nevytahuj. I když to beres jako důkaz blízkého vztahu s tvým mužem. Dneska nevíš za co kdo kope. Ani na ospod,u soudu..

barulina
14. bře 2016

@novaa ja nejsem agresivni,jen nepisu za kazdou vetou smajla. A hlavne ja se v tomto docela pohybuji a vim jak kolilrat zenske jedou pres mrtvoly(opet neberte osobne) dcera by to urcote pochopila. Ono zkuste se vzot do toho muze. Dite je vase spolecne nejen "tvoje" a opravdu nevidim nic co by ho.melo moznodt zbavit stridavky. Myslela jsem ze nejaka ta.fyz.rozepre ale to nemate nokde dokladovano nic. Bude to nejtezsi akorad pro vasi malou, tak hodne premyslet

Strana
z2