Předběžné svěření dítěte do vlastní péče

duetka01
19. pro 2017

Ahoj holky, jdu si k Vám pro radu, nevíte kde a zda-li by mi svěřili předběžně dítě do vlastní péče, než bude soud, aby ex partner s malým v kontaktu nebyl? ..Budu se stěhovat pryč od ex partnera a mám strach, aby mi ho nevzal, protože má stejná práva, včera mě poprvé fyzicky napadl, byli tu i policajti, tak si to chci vše předběžně zařídit..tak se ptám a zjištuji okolnosti. Děkuji za odpověd.

duetka01
autor
19. pro 2017

A ještě jsem se chtěla zeptat jestli soudy umožní střídavou péči otci, kterou by ex chtěl? Byl by ochoten do práce chodit pouze na ranní směny. Pro mě tato varianta nepřichází do úvahy, dítě neví či je..spíše v tom nevidím nevýhody.

andelka
19. pro 2017

Tak pokud se upraví vztahy mezi vámi,když spolu už jako partneři nebudete,tak proč by to nešlo? Naše děti rozhodně ví čí jsou,jsou naše,protože s nimi oba travime dost času. U nás není střídavá,máme společnou,ale dny jsou poměrně ustálené. Můžete se dohodnout podle vašich potřeb a možností,a dítěte. I pro něj je důležité zachovat péči obou rodičů. Od styku 2/14 už se dnes upouští,je to málo.

janawaes
19. pro 2017

@duetka01 Myslim ze u stridave pece jde i dost o stari ditete, jestli je to miminko a navic kojene, tak mu ji nedaji, alespon co holky rikaly. Myslim ze to ze te napadl by taky mohlo hrat roli, kdyz to vytahnes. Zajdi si na soud podat navhr o svereni do pece a rovnou tam muzes i napsat alimenty.

ivular
20. pro 2017

@duetka01 Můžete žádat o předběžné opatření se zákazem styku (to je soud povinnen vydat do týdne). Hodně dobře si ale rozmyslete, jestli je to dobrý nápad. Jednak byste musela mít pádné argumenty, proč otec ty děti nesmí ani vídat a jednak by se mohlo ukázat, že ty argumenty až tak pádné nejsou a celá situace se otočí proti vám, že chcete vzít otci právo na styk s vlastními dětmi.
Za sebe bych to předběžko doporučila, ale určitě bych nějaký styk s otcem navrhla (a snažila bych se o relativně častý styk - dle věku a možností dětí).

duetka01
autor
21. pro 2017

Holky nevíte jak trvá přibližně soud než určí výživné + návštěvy ex partnera? Děkuji za odpovědi

andelka
21. pro 2017

@duetka01 je to různé,ale obecně by se mělo rozhodnout do 3 měsíců,pokud tedy nebudou komplikace, odvolání, dokazování apod. My jsme měli soud 2 měsíce od podání návrhu, velké město.

labijoux
21. pro 2017

Určit předběžné výživné může ospod do tydne . Jakmile podate návrh, prijde vám ze opatrovnikem dítěte je ospod než bude rozhodnutí soudu. Kontaktujte socialku- hospod, se vším vám poradí, jak sepsat návrh , alimenty, styk hodně štěstí

duetka01
autor
22. pro 2017

Holky a ten ospod mi pomuze sepsat me predstavy k vysi alimentum a navstev ex partnera? Jenze s tim bude muset taky on souhlasit a podepsat, aby to slo plynule hladce a jak se nedohodnem tak ospod je zbytecny... jedine pak uz soud, ale to je zas hodne penez vyhozenych do kanalu..rozumim tomu spravne?

ivular
22. pro 2017

@duetka01 OSPOD není zbytečný. Soud velmi často rozhodne právě tak, jak OSPOD doporučí. Sepsané dohody doporučuji nechat si posvětit soudem VŽDY - jelikož jinak nejsou vymahatelné a v praxi je dříve či později začne jedna strana porušovat.
Opatrovnická řízení jsou zproštěna od poplatků.

duetka01
autor
22. pro 2017

Takze pokud se s partnerem nedohodnem ospod sam doporuci navstevy + alimenty? U nas to musi byt samozrejme papirove. Nic na duveru..to by dopadlo velmi zle.

ivular
22. pro 2017

@duetka01 Ale papírově přes OSPOD to taky žádnou váhu nemá. Vysloveně to musí být soudní rozsudek, jinak to zkrátka vymahatelné není.
Soud se zeptá vás obou, jak byste si to uspořádání představovali. Pak se zeptá i na názor ospodu a buď se přikloní k jednomu z vás nebo zvolí nějaký kompromis.

labijoux
Autor odpověď smazal
Zobraz