ÚP poslal jen jedno výživné, jak bych měla postupovat?

krbeckova
18. led 2015

Holky potřebuji radu. Jsem na samoživitelka a mám 20ti měsíční dceru. V lednu 2014 mi soud určil výživné i přes to, ho otec neposílal. Po té jsem na něj podala exekuci, bylo mi tedy zaměstnavatelem sraženo dlužné výživné a do srpna mi bylo sráženo i běžné výživné. V srpnu otec přestal pracovat a od srpna do prosince soudní vykonavatelka zjišťovala nového plátce mzdy. V prosinci konečně zjistila,že je veden na ÚP. Já jsem ted v lednu podala na PČR trestní oznámení za ZPP, které bude stejně odloženo, když je veden na ÚP. Pár dní po podání trestního oznámeni jsem dostala od ÚP jedno měsíční výživné - jak je možné,že jsem dostala jen jedno? Proč úřad od září nedeponoval částku? Pro vyplácení podpory v nezaměstnanosti přeci otec musel doložit zápočtový list, ve kterém přeci musel mít uvedenou přednostní exekuci. Můžete mi poradit, jak bych měla postupovat?

krbeckova
autor
19. led 2015

Prosím prosím ☹

fafetka
10. únor 2015

@krbeckova jestli ti můžu poradit, tak na exekuce se teď vyprdni.Nech to běžet(a doufej,že se to vymůže, což nemusí-mně např takhle běží exekuce z roku 2011 a exekutor který nic nevymohl to na mně zkoušel, že mu mám náklady, které byly ve finále vyčísleny ještě vyšší než samotná dlužná částka, zaplatit já?!!😀) a běž na policii a podej trestní oznámení pro neplacení výživného.Pokud ti neuhradil 4 po sobě jdoucí plnné částky, bude to policie řešit jako trestný čin.Dají to k soudu a on dostane pravděpodobně podmínku a uloženo hradit včas a řádně.Tím by se mohl leknout,že by mohl jít sedět a platit začne.Pokud je ale otrlej, jako můj ex, nepohne s ním ani to a nedostaneš to z něj asi nikdy☹ realita.Na poblinkání tady v tom státě!

shine2015
10. únor 2015

@krbeckova zašla bych na uřad se poptat osobně, jak to je a proč přišla pouze jedna částka. a šla bych tam co nejdřív, zpetne ti prý můžou vyplatit pouze 3mes dozadu od požádání

krbeckova
autor
11. únor 2015

Holky poslala jsem jim na úřad dopis, odpověď přišla - prý otec neuvedl,že má exekuci. Takže podporu v nezaměstnanosti vesele pobíral a exekuce se nesrážela. Jen nechápu, jak je to možné. Pro schválení podpory musel doložit zápočtový list, ve kterém měl přednostní exekuci uvedenou - tudíž měli částku deponovat. Pošlu tedy novou stížnost, ale nevím kam. Jinak trestní oznámení jsem podala, bude však odloženo, když je na úřadu práce. Pěkně by těm parchatům měly naskakovat úroky za to, že neplatí. U jiné exekuce by také dostaly mastné úroky. Hrůza.