Úřední ověření dokumentů - doložka o vykonavatelnosti

mysteria
7. říj 2014

Omlouvám se předem za dotaz, ale poslední dobou mi to asi nemyslí ...

Co znamená "doložit úředně ověřené kopie rozsudků (exekučních titulů) opatřené doložkou o vykonatelnosti" , co je to ta doložka vykonavatelnosti? a kde to seženu?

Díky 😀

olik76
7. říj 2014

Ahoj, dolozku vykonatelnosti ti daji na soude, ktery rozhodnuti vydal. Je to razitko, ktere ti daji na rozsudek a dopisou tam datum, kdy rozsudek nabyl vykonatelnosti. Rozsudek je vykonatelny, to znamena, ze jej muzes dat exekutorovi k vymozeni, jakmile uplyne v rozsudku urcena lhuta k plneni. Napr. Kdyz je v rozsudku stanoveno, ze nekdo ma neco zaplatit do 3 dnu od pravni moci rozsudku, tak je potreba, aby rozsudek nabyl pravni moci a pak uplynuly jeste 3 dny. Ctvrty den je rozsudek vykonatelny.

mysteria
autor
7. říj 2014

@olik76
Dobře, doložku mám na originále rozsudku. Ale když budu dělat kopii, tak nejdřív musím kopii nechat ověřit (například na czechpointu) + pak ještě musím na soud,aby mi na ty ověřené kopie dali razítka - tedy doložky vykonavatelnosti?

lenicka07
7. říj 2014

@mysteria Přece když už tu doložku vykonavatelnosti máš na originále rozsudku, tak to necháš pak přece úředně ověřit a je to hotové. Proč bys znovu letěla na soud? Ověří ti listinu tak jak je komplet, i s tou doložkou.

olik76
8. říj 2014

Je to presne jak pise lenicka07