icon

Výhrůžky a nadávky od býválého, chci děti do péče

reja87
29. bře 2017

Ahojky,
prosím o radu či názory.
S bývalým přítelem máme dvě děti 7 a 5 let, odešla jsem od něj po deseti letech. Je to už dva roky. Důvodem bylo jeho ošklivé chování ke mě. Ponižování a vydírání, finanční i psychické. Celé ty dva roky, co jsme od sebe jsem se domluvili na střídavé péči. Vše fungovalo dokud si nenašel novou přítelkyni, která prohlásila, že mě zničí, odstřihne, aby mi náhodou finančně nepomáhal a tak podobně. Situace se víc a víc vyhrocovala. Než ji poznal přispíval mi každý měsíc 2-3 tisíce, s tím že platil dětem školku. Od té doby co zná ji mi dával míň a míň až nyní nic. Pouze mi dává 1000kč za splátku dluhu, který za něj platím. A to ještě u toho má kecy, že mi to dávat nebude. Naštěstí mi to nakonec vždy dá.
Posledních 14 dní mě oba dva neustále volali a psali a nadávali. O mém volném víkendu jsem musela být neustále na telefonu a doma. Pokud jsem byla jinde a nemohla mu dát hned např. botasky na ven pro dceru, byl z toho problém. a to jsem jela pouze na otočku na nákup. On mi psal, že ať to teda hodím té jeho přítelkyni. Na to jsem mu napsala, že ne, že až se vrátím, že se může stavit. On mi hned začal nadávat do debilních labilních kurev a že chlapi mi jsou přednější....mimochodem bydlím nad hospodou a v době těchto zpráv tam seděl a pil. Pro boty se přijít nemohl, být v hospodě ano. Nebo volat mi ráno v 8, že potřebuje jarní bundy, když jsou venku 2 stupně...takových volání je moc. A když mu vysvětlím, že je to zbytečné nebo hned neskáču jak on chce, tak jsou právě nadávky a urážky a vydírání, že mi vezme děti. Včera mi sprostě nadávala i ta jeho přítelkyně. Tak jsem se naštvala a i přestože to byl jeho týden jsem děti vyzvedla ve školce a ve škole. Jemu jsem to dopředu oznámila, že si je vezmu jen na to odpoledne, at si ji uklidní. Že si nepřeju, aby se taková hysterka starala o moje děti a ať si je vyzvedne až pojede z práce večer on sám. Hned výhrůžky soudem a podobně. Děti jsem vyzvedla. Ona tam nakráčela, udělala scénu, mě málem natáhla...zabouchla jsem se a zamkla.
Prosím poraďte mi, je samozřejmě víc takových případů...jen Vás prosím o názor a radu. Moc se bojím, že mi bývalý partner vezme děti. Má barák, zahradu. Já bydlím v bytě. Jsme ve stejné vesnici, kvůli škole a školce. On má moc peněz, já musím ještě chodit na brigády o volných víkendech. Pracuje do večera každý den a neměl by na děti čas. Opravdu jsem zoufala.
A nevíte když tak jak postupovat? Napsat návrh o předběžné svěření dětí do péče? Nebo si je u sebe mám prostě nechat a napsat mu, že je může kdykoliv vidět a komunikovat jen přes sms ať je vidět, že mu kontakt neodpírám?

monickalea
29. bře 2017

toto bych si vytiskla, stejně jako všechny zprávy co vám oni píší a šla na městský úřad podat oznámení o přestupku. případně to řešit přes policii jako stalking. Máte úpravu alimentů a styku přes soud?

reja87
autor
29. bře 2017

Zatím nemáme soudně nic stanovené. Ani péči o děti ani alimenty. Vše bylo jen na naší ústní domluvě. Která fungovala do té doby než si našel tuhle novou slečnu. To ano, vše už mám vytištěné. Takže bychom měli řešit dvě věci..péči o děti a tyto nadávky zvlášť? Myslíte, že je šance uspět díky tomu, abych dostala děti do péče. Moc se bojím, on má peníze.

martinajarolimkova
29. bře 2017

ahoj je mi líto tvé situace, ale jak se říká nové koště dobře mete, je vidět že jeho nová přítelkyně nebude milovník dětí ale peněz, já rozhodně bych dala návrh na svěření dětí do péče matky, a podstopila soud, určitě bych si nechala nějaké ty ošklivé sms ktreré bych ukázala svému advokátovi který tě bude zastupovat, pokud máte střídavou péči určitě vám vyměřovali výživné na děti, které musí obě strany dodržovat, pokud jste se dohodli na tom že si nic platit nebudete je to věc jiná v tom případě byste se měli dělit o školku, oblečení, pomůcky do škol atd. pokud toto nedodržuje podala bych oznámení o nedodržení stanovených pravidel, přestal platit atd. jsou maminky co jsou na tom podobně a mají malý nebo žádný plat ale kvůli tomu ji děti neseberou, koukají na to jak ty děti na tom jsou a pak by ti musel výživnné platit.....a to že má peníze neznamená že je lepší rodič máš svá práva a nejsi tak které můžou nadávat a týrat ji, sežen si právníka všechno mu to řekni ukaž řekni jak se věci mají a on ti určitě poradí, jemu však ani náznakem nic neříkej když podáš návrh dostane to dopisem a hlavně bud statečná, moje kamarádka bydlela v baráku se svým přítelem se kterým byla dvacet let nevzali se ani neměli společnou adresu ale měli spolu dceru, když ji loni v létě vyhodil sbalila sebe i dceru bez peněz a bez práce šla ke své matce, paK SI NAŠLA OD MĚSTA BYT. došla si i na sociálku ano pravda samé papírování, ale nakonec dostala i nějakou podporu pro sebe a dítě, dala návrh na svěření dítěte do její péše a stále ji měla u sebe když ji on chtěl nebránila mu a půjčila, žádné peníze od něj nedostala jen keci a nadávky, jako ty........... ted v březnu už měli asi třetí stání, první dvě bylo stále něco špatně nebo něco chybělo podotýkám že on je movitý a má peněz dost při třetím stání rozhodli nechat dítě u matky s půjčováním otci jednou za 14 dní na víkend plus když se oba dohodnou a vyměřili mu alimenty na 8600 měsíčně plus musí tuto částku vykrátit měsícema co tam není a zpětně ji to dát, takže se togho neboj budou to nervy ale než o děti přijít zkusila bych vše přece jen děti jsou to jediné co člověk v životě má, dej vědět brzy co a jak...............hodně štěstí..........

monickalea
29. bře 2017

napsala jsem soukromou zprávičku 🙂

reja87
autor
29. bře 2017

děkuji moc za podporu a za příběhy. Moc si toho vážím. dodává mí to celkem sílu. 😉 a hlavně naději, že snad peníze nejsou vše a že soud kouká i na jiné věci.

reja87
autor
29. bře 2017

Nejraději bych se s ním domluvila na péči mimosoudně. Jen my dva a právníci. Samozřejmě bych měla nejraději dětičky u sebe, ale ony už jsou na střídavku zvyklé a bojím se, že by jim ublížilo, kdyby tátu nevídaly tak často, jak jsou zvyklé. On sice chodí domů z práce až večer kolem sedmé, ale jsou na něj denně zvyklé. nerada bych tím docílila toho, že mi budou brečet, že se jim po tatínkovi stýská a že mě budou nesnášet. A i když on se ke mě chová strašně, děti miluje a stará se dobře. I když času s nimi v jeho týdnu tráví opravdu minimum

martinajarolimkova
29. bře 2017

no tak když ti střídavá péče vyhovuje dej to k soudu jako návrh ale at už v tom je pořádek a řádné podmínky, nevím jestli by ti na mimosoud kývl když má doma očividně rádce za všechny peníze, k soudu se dostavit musí na jednání mimosoud si myslím že nemusí nevím, promluvit sním v tvé situaci asi nemá význam a aby něco sliboval bez světků taky nedělá dobrotu, přeji hodně štěstí a klid...........

reja87
autor
29. bře 2017

Mě ani tak nevyhovuje, vznikají právě ty neustálé dohady a vydírání. Ale dětem to vyhovuje. Miluji mě i tatínka. Je to těžké rozhodnutí. Chtěla bych je do péče. Jen se bojím, že to třeba nevyjde. A pokud to vyjde, bojím se, že budou děti na mě naštvané, že jsem je připravila o tátu. Pro ně to tak bude vypadat, když ho uvidí jen jednou za 14 dní na víkend. Ale děkuji. Zajdu se poradit s právničkou a začnu to nějak řešit. Už je načase.

martinajarolimkova
29. bře 2017

můžeš mu je dávat častěji to je případ jednou za 14 dní standartního rázu, když budeš chtít můžeš mu je dávat i dvakrát do týdne ale je to na dohodě právnik poradí víc, drž se a dej pak vědět jak jsi dopadla.........

reja87
autor
29. bře 2017

Moc o tom nevím, vše musím probrat s právníkem. Děkuji.😉 určitě dám vědět.