Výživné na neprovdanou matku, soud

popajzka
3. led 2017

Dobrý den, ráda bych se vás zeptala, jaké jsou Vaše zkušenosti od soudu s vyrovnáním výživného na neprovdanou matku. Hlavně jaké máte třeba zkušenosti s rozhodováním o výši příspěvku u nezaměstnaného otce apod. Pokud někdo má zkušenosti, tak klidně mi napište i zprávu, měla bych více dotazů a budu vděčná za každou zkušenost. Děkuji.

apelinka
3. led 2017

Úplně nejjednodušší by bylo si přímo dojít na ospod (orgán sociálně-právní ochrany dětí) v místě trvalého bydliště, předejdeš tak zbytečným nesrovnalostem, kdy by ti tady maminky popisovaly svoje zkušenosti. Každá maminka to může mít jinak, protože jsou na straně otce jiné podmínky apod., ale obecně jsem u soud zažila, že když byl otec v evidenci ÚP, nebylo z čeho vypočítat výživné a výživné se tak nestanovovalo, případně bylo v řádech stokorun. Ale jak píšu, dojdi přímo na ten ospod a opatrovnice ti poradí 🙂

popajzka
autor
3. led 2017

@apelinka No u nás už jsme ve fázi kdy se odvolává proti rozsudku, spíš mě zajímá, zda se někomu stalo, že pokud první soud vydal mírný rozsudek a makta byla vstřícná dohodě, splátkovému kalendáři atd., tak zda potom byl soud třeba přísnější.... Případně pokud se někomu stalo, že soud vycházel z průměrné mzdy v oboru... Zda třeba otec musel dokládat i to, že se pokouší najít práci apod.... Děkuji.