Výživné - zrušení na dospělé dítě. Jak zrušit?
Ahoj,jak se ruší výživné na dospělé dítě, které vystudovalo,když nemáme papír o ukončení studia?
Důvody nebudu rozepisovat.Jak se toto řeší,nebo prostě přestat platit? Jenže tím by se porušilo soudní rozhodnutí. Dospělé "dítě" je již 4 měsíce pracující.Nebo podat na soud nějaké oznámení, že se platit dál nebude? Díky za rady.
ne student do 2020 srpen,od září na ÚP od dubna pracující , vlastně po studiu má od června 2020 a platí se pořád 🙄
Tak tím pádem nejste povinni nic platit, pokud bylo dítě už vedeno i na ÚP a aktuálně má pracovní smlouvu 🙂
Tím, že dítě pozbylo status studenta konci vyživovací povinnost ze zakona, normálně přestanete platit. Soudní rozhodnutí tím neporusite, ani se to nemusí soudu nijak dokládat.
V tom případě platíte už rok navíc. Od ukončení studia a zapsání na ÚP dítě pozbylo status studenta, denně průběžně se připravujícího na povolání. Pokud jste v září 2020 nedostali potvrzení o studiu, měli jste ukončit platbu.

Já jsem taky student, ale tohle jsem nikdy neřešila. Asi bych normálně přestala platit, protože když nemáte papír o ukončení studia, dítě je automaticky vedené jako student do 31.8. Od září bude stejně muset poslat potvrzení o tom, že pracuje.