Vzor žádosti o rozvod, máte k dispozici?

verulinka1234
22. únor 2015

Ahoj, prosím nemáte některá k dispozici ve wordu vzor žádosti o rozvod? Jsme bezdětní, spolu 7 měsíců. Nemohu to nikde najít a chtěli bychom to již uzavřít, moc všem děkuji. Pošlete mi pak prosím zprávu, dám vám mailovou adresu. Jde o novou žádost, dle nového občanského zákoníku 2014. Moc vám všem děkuji

espada
22. únor 2015

@verulinka1234 To není tak jednoduché. Sporný, nesporný? Podáváte návrh spolu nebo jen jeden z vás? Pro nesporný rozvod je jinak zapotřebí abyste byli manželé min. jeden rok a šest měsíců spolu nežili.

verulinka1234
autor
22. únor 2015

@espada jelikoz jsme spolu 7 mesicu, takze sporrny rozvod, podavame oba dva

espada
22. únor 2015

@verulinka1234 No být tebou, počkám ještě těch 5 měsíců a pak jdu do nesporného rozvodu. A to proto, že pokud bude sporný, bude se to stejně táhnout dýl, než ten nesporný, i když podáte navrh dříve. Pokud máte majetkové problémy, můžete si do té doby nechat zúžit SJM. Každopádně sporný rozvod není z hlediska žaloby, dokazování apod. žádná sranda. Tudíž doporučuji ti najít si právníka nebo zajít do bezplatné poradny ať ti poradí. A něco si o tom na netu nastuduj. I plno vzorů na netu je. Ale jak jsem psala, vzory bych nevyužívala. Budete tam mít blbosti a soud se potáhne.