ZŠ v Liberci, rodinného typu s alternativní výukou?

szelvicka
23. únor 2015

Maminky, potřebuji poradit. Budeme se stěhovat do Liberce, ale jelikož ještě nevím lokalitu, tak se chci předběžně poptat na školu pro syna.
Jelikož je dyslektik a dysgrafik, tak nám doporučili, aby jsme se koukli po menší škole rodinného typu i třeba s nějakou alternativní výukou.
Nevíte o nějaké v Liberci...koukala jsem a je jich tam opravdu hodně, takže každá a rada a názor uvítám
Díky

oldriska1
24. únor 2015

Ahoj, v Liberci je základní škola U Soudu, která má speciální třídy pro děti s dys...Museli byste se zkontaktovat nejlépe s paní Benešovou, to je zástupkyně školy, zda mají místo. Počty ve třídách jsou totiž omezené.
Na googlu lze určitě najít odkaz na zs u soudu...O.

szelvicka
autor
24. únor 2015

Super, děkuji moc...určitě se poptám a jinou školu bys nám nedoporučila, kdyby tato nevyšla....syn na tom není tak špatně, jelikož se mu každý den věnuji, ale ve škole mu na známky přihlížejí...takže i klasická ZŠ, ale menší by nebyla asi špatná 🙂

oldriska1
25. únor 2015

Ahoj, zs u soudu je pravé menší škola, je zde ale možnost zařadit dítě do klasické třídy - to jsou áčkové- kde se přihlíží jen ke zprávě z pedpsych. poradny...a připadne, kdyby žák nestíhám tempo, požádat o přeřazení do béčka, kde se učí jinak a pomaleji....do jakého ročníku by synek nastoupil??
Jinak menší škola je ještě v centru LB, to je zs Oblacna, myslím, ze je zaměřena na informatiku, nebo soukromá škola Doctrina na Perstyne (část LB poblíž centra)....O.

szelvicka
autor
25. únor 2015

Syn je teďka ve druhé třídě a chtěla bych, aby od září nastoupil už na novou školu, takže do 3 třídy. Pokud teda vše půjde, tak jak má a stihneme to...pokud ne, tak až od pololetí, ale to už je hraniční termín. Proto se ptám dopředu, jelikož vůbec nevím jak probíhá takový přestup na jinou školu a hlavně úplně jinde než bydlíme.
Budeme teprve schánět nějaké bydlení a proto vůbec netuším v které části Liberce budeme bydlet. O té soukromé Doctrina jsem už četla a mají i školu pro dceru...no musíme to nějak začít řešit
Moc děkuju za radu

sissi
25. únor 2015

@oldriska1 ty tu školu U soudu znáš nějak líp prosím?

oldriska1
26. únor 2015

Ahoj, znám některé kantory, spis na druhem stupni...O.

oldriska1
26. únor 2015

@szelvicka
...není vůbec zač, kdyby neco, piš 😊

szelvicka
autor
26. únor 2015

Prosím tě a ta škola je dobrá, když tam znáš ty kantory...já jestli jsou k těm dětem v pohodě a věnujou se jim tam. Malej chodí do klasické školy, ale zrovna má paní učitelku, která vede kroužek pro tyto děti a má i nějakou školu na to, takže se mu opravdu věnuje. Předpokládám, že když je to škola pro tyto děti, tak že asi přístup bude mírnější než na klasické ZŠ

sissi
26. únor 2015

Já znám ten přístup učitelek U Soudu k dětem s dys a je opravdu úžasný! Věnujou se jim opravdu maximálně, na 100%. Ale nevím jak je to na "běžném 1.stupni" jsme tam spádový a vůbec nevím o té škole dá se říct nic. Jen drb stylem "jedna paní povídala", že je tam trochu "černo". A jinak opravdu nic, tak budu ráda za jakýkoliv postřeh.

oldriska1
26. únor 2015

@sissi
...ohledně Romů muže byt problém, ze je blízko Chrastavska ulice, kde je takový cikánský barák...a pravé kvůli spadovosti je škola musí přijmout..teď vím, ze jsou asi 4 romské děti ve 4. třídě...ale s nimi problémy nejsou, oni ti problémoví totiž do školy většinou nastoupí a po čase přestanou chodit. A Ty zvazujes umístěni svých děti někam na školu?? Mohla bych zjistit konkrétní podrobnosti- třídu, počet děti ve třídě, učitelku..ap.

oldriska1
26. únor 2015

@sissi
..teď koukám, ze zápis vás čeká asi za rok, dle profilu 😉

sissi
26. únor 2015

@oldriska1 jojo, zápis nás čeká za rok, ale tak přemýšlím už teď no. Dcera má ráda hudbu, tak bych asi zkusila Jabloňovku, ale když se nedostane (a co jsem pochopila, tak tam nával je), tak U Soudu je spádová no. Ale nic o té škole nevím (krom té speciální třídy), tak mě právě zajímají osobní zkušenosti. Ale dobrý postřeh - propadlíci asi stejně chodí pak na Orlí, ne...?

szelvicka
autor
26. únor 2015

No holky, vy mi dáváte. Už jsem měla radost, že máme vybranou školu pro syna a tedka řešit Romi.
Takže jestli to dobře chápu, tak podle toho kde budeme bydlet, tak snadneme do nějaké části Liberce a tam vezmou syna do školy a nebo když se přestěhuje tak si můžu školu pro syna vybrat.

sissi
26. únor 2015

@szelvicka v Liberci tě musí vzít do spádové školy. Ale do jiné než spádové to můžeš zkusit taky, jenom tě tam nemají povinnost vzít a přednost mají ti spádoví. Ale já v té třídě s dys U Soudu byla na praxi - je to oddělená budova, je to tam malý, krásný, útulný, je první stupeň a Roma jsem tam neměla ani jednoho. Pomůcek asi milion a hlavně jsou ve třídě asi po 10 dětech.

szelvicka
autor
26. únor 2015

Super, tak já to zkusím, až to bude aktuální a budeme vědět, kdy se stěhovat budeme 🙂
Ještě prosím jaké části Liberce se máme vyhnout až budeme hledat bydlení...určitě nechci někde, kde je černo a nebo také ty finančně slabší rodiny. Vám, že za to nemůžou, ale chci pro děti klidnou lokalitu, abys se nemusela bát...předem moc díky

sissi
26. únor 2015

@szelvicka tak asi bych se vyhnula Rochlicím, jedno z největších sídlišť.Blízko školy U Soudu je čtvrť Růžodol 1, to je klidná lokalita, ale převážně rodinné domky, sem tam bytovka. Až se budete stěhovat a budete hledat bydlení, tak klidně napiště SZ 😉

szelvicka
autor
26. únor 2015

@sissi diky moc, ozvala bych se. Manzel tedka bydli u Prehrady ve Starem Harcove, ale do toho bytu by jsme se jako rodina nevesli, takze musime sehnat neco jineho a vetsiho 🙂

sissi
14. led 2016

@oldriska1 Ahoj, po roce trochu obnovuji diskusi 😉 máš ještě nějaké vazby na školu U Soudu? Dá se zjistit jaká bude v příští první třídě paní učitelka nebo jak to vypadá s počtem dětí ve třídě?