Alimenty. Zohlední to soud?

14. led 2024

Dobrý den,
Bývalý přítel na našeho syna (5let) platí 2.800,- výživné. Bohužel kvůli finanční situaci chci zažádat o zvýšení. Bývalý má přiznanou jen minimální mzdu, ale mám od něj ve zprávách napsané, že si vydělá za měsíc 34.000,- čistého. Ale nechce mi finančně s malým více pomoc. Platím za syna školkovné a stravné skoro 2.000,- měsíčně + další výdaje jako oblečení, jídlo, atd.. Bohužel jsem na ÚP, v našem regionu není práce na jednosměnný provoz.
Zohlední soud tu mzdu co mi napsal a nějak to bude v řešení? Nebo se akorát přihlédnou na jeho zaměstnavatele, který mu napíše minimální mzdu? Abych věděla, zda to má cenu.
Děkuji za odpovědi.

lencaa11
14. led 2024

Většinou chtějí potvrzeni z prace zprávy si každý může napsat cokoliv jinak se koukaji zda se změnilo něco ohledně syna a jeho nároky třeba léky ,škola atd ...to že nedává nic navíc neřeší to ho nikdo nedonutí + to že vy nemáte práci to soud moc nezkoumá to je jak se říká spíš vaše věc a vaše starost ...

autor
Autor odpověď smazal
Zobraz
autor
14. led 2024

@lencaa11 No právě že u našeho prvního soudu jsem chtěla větší alimenty a vyměřili mi těch 2.800,- z důvodu, že bývalý je na UP, přitom měl lehké sehnat práci přímo v místě bydliště, ale nechtělo se mu, takže celou zimní sezónu byl doma. A mě řekli, že sama vím jaké to je těžké sehnat práci, ale on může jít na dvousměnný provoz, já bohužel jen jednosměnný, který tu není a když už ano, tak zaměstnavatel mě nevezme, protože mám dítě na které jsem sama.
Takže prostě pokud to chápu dobře, jelikož mu zaměstnavatel přizná jen minimální mzdu, tak mám se zvýšením smůlu?

lencaa11
14. led 2024

O něco málo se to zvednout může ale pokud má nízký plat tak nečekej zázrak ...bohužel to jsou soudy a zákony v ČR no na vašem místě pokud jste na Up bych požádala o nějaký příspěvek zda tedy už nepobirate myslím že pokud je žena na HM tak má nárok že neplatí skolkovne jen obědy ale nejsem si na 100% jistá dřív to tak bylo je mužné že je změna ...

krisstina93
14. led 2024

Záleží co má přiznané. Jako muze soud prošetřit jak to mají v práci, ale jakmile budeš dělat jeho zaměstnavateli problémy a někdo se mu začne hrabat v papírech (což určitě nechce, jestli to takhle obchází), tak tvého ex spis propustí, aby měli klid a alimentu se nedočkáš tuplem.

jancazao
14. led 2024

Kdy půjde malý do školy? Pokud už v září, tak počkej, změní se ti náklady a můžeš žádat zvýšení.
Určitě bych si ale aspoň našla brigádu, když nemůžeš najít zaměstnání. V supermarketech určitě půjde pracovat v době, kdy bude malý ve školce.

mirin89
14. led 2024

Kdyz to tak ctu, tak by me zajimalo, zda kdyz si takovyto vycuranek necha napsat minimalni mzdu a jeste je tak chytry, ze kolem troubi, ze bere vic, ma zena nejake paky, na koho se obratit, aby toto prosetril? Je nejaky organ, ktery by se timto zabyval? Napadl me třeba inspektorat prace, ale nevim, zda to je v jeho kompetenci... Nevite nekdo?

barmil
14. led 2024

@mirin89 soud může chtít vyplatnice a vypis z uctu, kolik mu realne chodí. Pokud mu priznali všude min mzdu, a zbytek mu davaji bokem, je to nelegalni a bude mít problem on i jeho zamestnavatel

nelly_strokova
14. led 2024

Zrovna teď jsme se o tom bavili s kamarádkou z OSPODu a není to tak, že pokud má minimální mzdu, že by nemohli alimenty zvýšit. Soud se dívá na to, co dělá za práci a kolik by si mohl v této práci vydělat a z toho pak alimenty počítají. Nejsou tupci a vědí, že si nechají napsat minimální mzdu a zbytek mají bokem.

krisstina93
14. led 2024

@barmil výpis z účtu je k ničemu, muze dostat minimalku na účet a zbytek na ruku a nepozná nikdo nic.

lilian2111
14. led 2024

Všude se dá sehnat práce. Malý určitě chodí do školky, spíš bych se snažila něco si vydělat, myslím že budou brát jeho mzdu co má ve smlouvě.

autor
15. led 2024

@lilian2111 kdyby byla všude práce, tak už dávno pracují. Všechna právě v mém okolí je buď na více směnný provoz, což si nemohu s malým dovolit a nebo pro OZP. Brigáda se mi momentálně nevyplatí, pobírání ještě podporu v nezaměstnanosti, která je větší, než bych měla na brigádě..

veronikav31
18. led 2024

Přídavky na dítě, na bydlení, atd. Nejlepší je dojít na úřad práce a zeptat se přímo tam, teda, pokud vám u vás umí poradit

veronikav31
18. led 2024

@lilian2111 no, práce je, ale minimálně pro maminky malých dětí, musí být hlídací babičky nebo partner. Mě chlap chodí do práce od 6h, fabriky jedou od 6h, případně odpolední či noční. Obchody dělají soboty, neděle -to samé -hlidani.
Něco jiného je shánět práci ve velkým městě, kde je možnost třeba uklízet ve školce, či úřadech nebo firmách, něco jiného na maloměstě, kde jsou obchody