Neplacení výživného. Je možnost zažádat opětovně soud o exekuci na plat?

21. srp 2021

Dobry den,

jiz skoro deset let mi byvaly pritel neposila na dceru alimenty. Trestní oznámení byla podána. Od roku 2012...
V roce 2017 dokonce i exekuce na plat, kterou jsem pres soud podala, byla schvalena. Ale bohuzel k tomu nedoslo, jelikoz byl poslan do vykonu trestu. Z vykonu mi byly zasilany alimenty ve snizene forme. Nyni je jiz dlouho opet venku, neplati porad. Chci se optat, je moznost zazadat opetovne soud o exekuci na plat? Vim, ze pracuje ve stejne firmě jako předtím (presneji pod stejnym clovekem). Jen nemam zdani jestli na smlouvu, nebo na cerno, osobne se priklanim, ze na cerno. Byvaly se ma velice dobre. S dcerou se jiz 10 let nestyka. Uz nevim co delat. Nyni jdu podavat dalsi trestni oznameni. Uz nevim kudy kam. Ma cenu podavat i na soud žádost o zvyseni alimentu? Alimenty jsem nikdy nezvysovala. Ma platit pouhých tisíc korun měsíčně a ani to leta neplati.
Dcera jde jiz na stredni skolu, tak myslim, ze zvyseni je na miste, ale k cemu to je, jak donutit někoho platit. Kdyz ani soudy nepomohly?

jancazao
21. srp 2021

Nevím jak to řešit ani jak ti pomoct, ale chci ti říct, že mě to moc mrzí. Nechápu jak může mít někdo dítě a potom na něj nemyslet, nestarat se, nepřispívat.
Drž se, moc ti přeju, aby dcera svoje peníze dostala 🍀

autor
21. srp 2021

@jancazao dekuju🍀
Nyni uz mam manzela, tak uz na tu "peněžní" starost nejsem sama. Ale jinak to bylo tezke, mela jsem dve prace, pri tak smesnem vyzivnem, ktere ani tak neplatil. Uz fakt nevim jak dal. Vzdyt ty penize nejsou pro me, nikdy nebyli. A za tisic korun v teto dobe, i v minule, toho clovek moc nekoupil. Dcera sama mi rika, tak to nech mamko, on platit stejne nebude. Ale ja si porad rikam, sakra kdyz uz se s ni nevida, nezdravi ji (potkavaji se), tak aspon at jednu povinnost plní.
Dcerka jezdi k jeho rodicum od malicka. Nikdy jsem ji nezakazovala prarodice tak maji spolu hezky vztah, jen syna nedonutili platit.. Bohuzel o dceru prisel. Nechce mit a nim nic společného. Ale nemohu se ji divit.

Uz fakt nevim jak dal. Nevim kam se obratit. Vim, ze se ma velice dobře. Nejsem zavistivy, neprejici clovek. Ale nechapu, jak muze proste nekdo neplatit a porad mu to prochazet. 😔

A dekuji jeste jednou🌼

marcicek84
21. srp 2021

Exekuci bych opet zkusila a pak prece muzes o zalohove vyzivne pozadat stat a stat to pak bude vymahat od nej...novinka co plati od cervence,ale myslim,ze musi byt podana ta exekuce

tez83
22. srp 2021

Určitě to res!Podej žádost o zvýšení...dcera na to má právo,zvýšili se jí potřeby za deset let.Pokud to budeš mít soudně vyřešené,tak i když budeš mít pocit,že se nyní nic neděje.Otec může za nějaký čas dědit,a oni mu na to sáhnout a dostane to dcera.

barulina
22. srp 2021

Náhradní vyzivne. Od července schváleno. Zajdi se poinformovat na ospod

petuik
22. srp 2021

Me pomohla az perfektni pravnicka a to po x letem boji kdy jsem se sama snazila o vyzivne. A zabrala az exekuce na ridicak. O dceru se nestara 15 let.

autor
22. srp 2021

@petuik asi budu muset zainvestovat do pravnika take. Nebo uz nevim.

pginka
22. srp 2021

@marcicek84 nemusí být podána přímo exekučne, staci když podá zadost na vymáhání vyzivneho zpětné i budoucí 👍a aby soud vydal usnesení . To odnese na úřad a oni ji to budou platit za něho , pak to budou vymáhat od nej třeba i exekucne

marcicek84
22. srp 2021

@pginka ja nevim podrobnosti,nic takoveho nastesti nemusim resit,vim jen to co jsem okrajove zaslechla z medii...

petuik
22. srp 2021

Investice tam je ale co se tyce exekutora ktery uz zajistovala pravnicka tak veskere nahrady jdou uz z exekucniho rizeni. Ale uz bych nic nedelala sama vzdy pres pravnika.🙂

pginka
8. zář 2021

Ano . Můžeš podat soudní exekuci a můžeš Zadat od soudu i o zpětné vyzivne

autor
3. říj 2021

@pginka prosim te nevis jak to je, kdyz byla podana exekuce na plat, te bylo vyhoveno, ale neuskutecnilo se to, jelikoz dotycneho zavreli. Ale nyni pracuje opet u toho sameho. Nemela by exekuce stale platit? Jen nevim jestli pracuje na smlouvu, nebo na cerno.

pginka
4. říj 2021

Ja sem podávala zadost na okresní soud a pořad něco potřebovali, tak sem se naštvala a dala to na exekutorsky úřad a najednou to jde🤷‍♀️Byla jsem na tom stejně taky jsem věděla kde děla, ale nevěděla jestli na černo či na smlouvu. Exekutor mi řekl ze oni už si to poresi , a mi pak přijde jen papír který odnesu na úřad

pginka
4. říj 2021

Mas to napsané nad touto zprávou