Jak požádat o zvýšení výživného?

jarkamar87
21. srp 2019

Potrebovala bych radu jak postupovat pri zvyseni vyzivneho na dite s byvalym partnerem.byvaly plati 1200kc na 13letou dceru vyzivne bylo stanoveno v roku neprispiva na skolu krouzky narozeniny vanoce nic v soucasne dobe jsem vdana a s manzelem mame dalsi deti ja nemam vubec zadny prijem a manzel vse plati sam.muze to mit u soudu vliv na vysi vyzivneho kdyz jsem vdana?byvaly tvrdi ze jeho prijem cini 4200

nanyh
21. srp 2019

Zajdi si k advokátovi, sepíše ti to a podá k soudu.

nanyh
21. srp 2019

@jarkamar87 A to, že jsi vdaná na výši alimentů vliv nemá. Furt je to jeho dítě a má se starat o něj on.

mku
21. srp 2019

Bohuzel to, ze jsi vdana vliv ma... ne jak pise @nanyh ...
My jsme meli soud o zvyseni alimentu ve chvili, kdy jsem byla tehotna a na neschopence a soudce me vyslovne rekl, ze me i dceru ma zivit muj soucasny manzel a ze pokud budu chtit na materske alimenty navysit, tak se bude posuzovat i prijem a majetkove pomery meho soucasneho manzela.
Jinak alimenty mas fakt nizke (ja mam na stejne starou dceru 3tisice, a to si myslim, ze je i tak velmi smesna castka vzhledem k tomu co vse stoji)...
A pokud byvaly tvrdi, ze ma prijem 4200 tak to asi pekne keca, to preci neni ani minimalni prijem.. najdi si pravnika, ktery u soudu bude trvat na prezkoumani prijmu i majetkovych pomeru byvaleho, protoze tohle zavani tim, ze ma penize na cerno...

nanyh
21. srp 2019

@mku Tak to asi jak kdo. U nás ty alimenty zvedl o dost a ještě vypočítal dluh.

jazizalova
21. srp 2019

No on může mít klidně příjem tak malej, jestli je jako můj manžel, s kterým se ted rozvádím, tak ten u soudu o svěření do péče a určení výživného nepředložil příjem žádný, protože nikde nedělá, sem tam nějakou brigádu a na ÚP taky není hlášený. Taky mu ale soudkyně řekla, že jsem mu hodně vyšla vtříc, když po něm chci zatím jen 1500,-, protože vím, že nikde na stálo nedělá, a ať si kouká rychle najít práci, aby mi to mohl pravidelně platit, protože se nám v září narodí holčička a bude muset platit i na ní ( sice jsem to taky takhle neplánovala, ale stalo se a radši budu živit dvě děti, než nemakajícího manžela). Ale příjem současného manžela se tam asi udávat bude, ale zase vy žádný nemáte, tak by výživné měli určitě zvednout. Na 15 letou dceru z prvního manželství beru taky 3000,-. Podle mě jste to měla zvedat postupně - když šla do školy, nebo zase až půjde třeba na střední školu.

jazizalova
21. srp 2019

A jestli nemáte třeba na právníka, u nás ve městě třeba funguje občansko-právní poradna, kde mi paní se vším poradila - sepsat žádost, co vše k tomu mám doložit a tak, a je to zdarma.

j.a.n.i
22. srp 2019

@jazizalova No, ona sice zadny prijem nema, ale taky se resi proc ho nema... A zde je duvod ten, ze je doma s dalsim dítětem, ktere je s nekym jinym. Pokud by ho nemela, tak uz pracuje, tedy na tento duvod by nemel ex doplacet, neb se netyka jejich dítěte. Coz nic nemeni na tom, ze by vyzivne zvednou měli.

tulikiss
22. srp 2019

prijem manzela vedet budou chtit, stejne jako by chteli znat prijem jeho manzelky, pokud by nejakou mel. To ze ma udajne tak nizky prijem se resit urcite bude, soud bude zajimat proc nepracuje, zvlast v dobe kdy je realne temer nulova nezamestnanost. Uz sem i zazila ze soudce rekl chlapovi ze nepracuje ucelove a ze ho to nezajima a vymeril mu vysi alimentu takovou, ktera odpovidala prumernemu vydelku v jeho oboru.