Česká slow fashion.
Holky, podobné téma jsem tu nenašla, tak to zkouším. Snažím se žít udržitelně a navíc jsem kojením zhubla na skoro předpubertální míry, proto budu budovat nový šatník. Ráda bych jej vytvořila z českých výrobků a v duchu slow fashion, ráda budu mít tři sukně, ale každou roky a vytvořenou za fér podmínek. Jenže jsem teď udělala několik docela špatných zkušeností s českými výrobci a jsem z toho taková otrávená. Prosím tedy o sdílení tipů, kde nakupujete českou slow fashion. Sama začnu. Mám jedny nádherné šaty od maydafashion, od ní se mi toho líbí fakt hodně, ale je docela drahá, tak to si budu šetřit až na dobu, kdy budu chodit víc mezi lidi (a taky víc vydělávat). Pak jsem si nechala ušít top od MiaBella, taky jsem maximálně spokojená jak s komunikací a ochotou, tak s výsledným výrobkem (strašně se mi líbí jejich šaty a ten top byl takový test, jstli bude dobře ušitý, než dám pár tisíc za šaty). A pak mám ráda youngprimitive, mám jejich legíny, šaty, muž má trika a svetr, se vším jsme spokojeni. Na druhou stranu od angelwings jsem teď koupila triko a měla jsem ho jednou, po vyprání v ruce a v prášku na ruční praní místy vymizela černá barva bavlny, budu ho reklamovat. Od adelay jsem koupila kojící triko, zaplatila za doporučený dopis, poslali obyčejně, pošta zašantročila, nakonec mám doma trika dvě a budu muset zbytečně na poštu jedno vracet.
Skvělé téma, jsem velkým fanouškem jak udržitelné módy, tak udržitelného rozvoje. Našla jsem na toto téma zajímavý článek, třeba pro Vás bude inspirací: https://vymysleno.cz/udrzitelna-moda-aneb-jak-j...
Držím palce 🙂
Diky za toto téma 🙂 už se dívám po všech doporučených stránkách a nevím, co dřív 🙂 jinak za mě doporučuji značku Stromli na fleru. Šíje ji paní u nás ve městě a je super, nakupuji převážně jen u ní, má téměř vše, trika, mikiny, svetry, sukně,.... Materiál má vždycky top, co od ní mám, tak drží, něco mám už spoustu let a pořád jako nové, cenově je taky celkem v pohodě.
Holky, ráda bych tu updatovala moje informace a podělila se o další ověřené tipy.
Zamilovala jsem do značky ByVeru, mám několikery její šaty, v jedněch jsem se vdávala, několikery legíny (perfektně sedí na široké boky-úzký pas), kalhoty, triko, krásné potisky, dobře ušité, moc slušivé.
Pořídil jsem na doporučení sako Drexiss. Krásná barva, prima zpracování, myslím, že jedno výhledově stačit nebude.
A objevila jsem suprové značky bot: Kawe tenisky (barevné, originální, hrozně pohodlné), Jančařík (mám kožené polobotky, které půl roku skoro nesundavám z nohy) a Jasný (ty nosím toho druhého zimního půl roku), oboje po roce nošení pořád vypadají jako nové.
A ještě bych si tu odložila doporučení na kalhotky Majtki z rybářských sítí a fakt bomba vzory.
Etikbutik je super, taky od nich pár kousků mám. A od Reparády spodní prádlo. Nedávno jsem akorát třídila šatník, po dvou dětech je potřeba to obnovit 🙂 snažím se teď před nákupem víc rozmyslet, jestli tu novou věc fakt potřebuji nebo ne....a teď jsem ještě objevila půjčovnu šatů od českých návrhářů a jiných etických značek. www.fashionteka.cz tak přemýšlím, že to zkusím, v létě mě čeká pár svateb a oslav...
Ahoj, sama sleduji a podporuji české slow fashion značky. Můžeš se mrknout na https://www.tykraso.cz/czech-hand-made kde je postupně přidávám. Hodnotím zajímavost konceptů, design, kvalitu a v neposlední řadě udržitelnost. Kromě vlastního šití oblečení tak podporuji i ostatní lokální české 🇨🇿 značky.
Ahoj🙂
Jsem studentkou juniorské akademie holek z marketingu. S mým týmem jsme vytvořili dotazník pro lidi, kteří se zajímají o eco fashion, rádi bychom lépe pochopili uvažování a potřeby těchto klientů. Chtěla bych Vás tímto poprosit o pomoc a vyplnění dotazníku, zde překládám odkaz: https://forms.gle/bm4LcjdDvi518mVx5
Budu moc vděčná za vaše odpovědi 💗
Tereza V.

Holky, nemáte někdo zkušenost s botami Vasky. Pošilhávám po nich, ale mám nohu stejně nekonfenční jako postavu - nízký botník, nízký nárt, velikost ideálně 37,5 a nikde poblíž je neprodávají, takže bych objednávala naslepo přes net. Stojí za ty peníze?