icon

7leté dítě s vyšší hmotností

adelka666
4. kvě 2016

Dobrý den, mám syna, za 2 měsíce mu bude 7 let. Odjakživa je to velký jedlík a spíš urostlý. Teď už jsme to dotáhli na váhu 42 kg při výšce 130 cm. Dalo by se říct, že jí spíš zdravě, sýry, pečivo, ovoce, zelenina, vůbec nejí uzeniny, kromě šunky. Bohužel, má rád sladké,ale i to se snažíme omezit. Je ale moc přemýšlivý a bojí se hýbat, tedy bojí se jezdit na kole,na koloběžce,ale pokud má k sobě kamaráda, pohybu se nebrání. Jen hledám někoho, kdo má podobný "problém", abych si o tom pokecala a zjistila, že v tom nejsem sama....

Strana
z2
evulina77
31. kvě 2016

@adelka666 no s tím venkem je to fakt, taky jsem byla furt venku a šla domů, až mě mamka zavolala. Ale lítání venku ve vašem případě prostě nestačí. Pokud by měl váš malý normální váhu, je to dostačující. Ale on má velkou nadváhu, kterou nemá od včerejška, ale táhne se to dýl. Chtělo to začít řešit, když se začal kulatit, respektive když se nevytáhl z batolátka. Určitě má rád jídlo a nikdy nebude tíntítko, ani to není cíl. Kamarádi mají taky chlapečka, který rád jí, sport moc nemusí a už zhruba od dvou a půl let ho cíleně honí a určitým způsobem hlídají v jídle. A váhu mu drží v určitém pásmu. Chodí na hasiče (hasičský sport je šílená zabíračka), hraje fotbal, jezdí na kole, lyžují. Prostě celý týden v jednom kole. Oba jsou aktivní sportovci, jejich první syn je intelektuál a spíš nešika, který by ležel v knížkách a strašně rád jí. Věřím, že je to náročné, ale zdraví je důležité a na jejich příkladu vidím, že to jde a musí jít...

leana3
31. kvě 2016

@adelka666 rozhodně bych syna na žádný kroužek nenutila, jedině by se mu to znechutilo navždy, fakt se musí najít něco, co ho bude bavit. U nás to je taky plavání, jenže zrovna plavčo na hubnutí moc nefunguje. U nás je to teda spíš vodácký kroužek, takže navíc různé hry ve vodě i trocha posilování atd. Ale potřebuje toho pohybu holt víc. .. a to nemáme auto, takže se pohybujeme jedině pěšky a nachodíme docela dost, ráno do školy, po škole pro mladšího do školky a od školky domů, často jdeme procházkou, vše v celkem svižném tempu, já navíc s kočárkem 😆😆😆 Tak si budeme držet navzájem palce, ať to přes to léto nastartujeme správným směrem k nižší váze!

sarihy
1. čer 2016

@evulina77 Moje starší dcera je štíhlá, postavu vysportovanou, hora svalů, ale jakmile přes prázdniny cíleně netrénuje, puclovatí a klidně za ty 2 měsíce přibere 1,5kg...a pak to zase během dvou měsíců shodí...je ten typ, který když nebude mít cílenou aktivitu minimálně 2x týdně, bude se kulatit...hýbeme se hodně i ve veolném čase, ale vím, že je to málo. Ale já to mám jednoduché v tom, že Ellu pohyb baví, teď marodí a musí být v klidu a je to děs, je strašně neklidná a nervozní, jak je nevydováděná. Takže přesně souhlasím - pohyb venku a lítání s kamarády OK, ale pro problémové dítě to nestačí...

evulina77
1. čer 2016

teď to děti s výšší váhou neřeší, ale za pár let budou mít spoustu problémů třeba i v kolektivu, nízké sebevědomí a pak je z toho začarovaný kruh... Taky jsem jedno období kolem puberty byla statnější a táta se mnou začal chodit běhaaat... Držím pěsti

adelka666
autor
1. čer 2016

@leana3 Přesně tak, budeme si držet palce, nadále se snažit všichni a ono to určitě vyjde 🙂

adelka666
autor
1. čer 2016

@evulina77 Díky 🙂

Strana
z2