Aktovka jako dárek na Vánoce nebo k narozeninám?
Co myslíte? Aktovku (i penál) už mám koupenou v rámci výprodeje, syn není na pohádkové postavy a tak a prostě jsem náhodou narazila na něco přesně pro něj, co klidně může nosit celý první stupeň (když vydrží), prostě jsem ji uviděla a věděla, že je to ONA..Narozeniny má 1.září, vychází to na pátek, takže se, počítám, půjde do školy až v pondělí 4. a v pohodě bychom to stihli oslavit, ale nevím, jestli to není pozdě? Ale na Vánoce zase brzy? Ale asi ji zas dostane víc dětí, které mají nástup do školy už jasný (nehrozí odklad) 😀.No, už se to suší doma tak jako tak, tak je mi to teoreticky jedno..
Vůbec jsme načasování neřešili. Někdy brzy na jaře jsem zběžně koukla na e-shop výrobce a objevila jsem tam motiv, který by se k synovi absolutně hodil, na velmi lehkém batohu a navíc ve slevě. Měla jsem obavy, že přijde nová kolekce a nebude už pak k sehnání, tak jsem ho synovi ukázala ke schválení, manžel ho vzal do obchodu vyzkoušet stejný typ aktovky, jestli mu bude sedět a pak jsme ji objednali. Perličkou je, že jsem ve stejnou dobu koupila batoh i mladšímu, který půjde do školy až příští rok 😉. Taky rozhodl motiv, který by se mu líbil, ale už byl že starší kolekce + skvělá cena. Taky už ho viděl.
Syn šel letos do první třídy a aktovku jsme kupovali začátkem srpna…Narozeniny měl v květnu, ale nechtěla jsem, aby aktovku, kterou musíme stejne koupit, dostal jako dárek k narozeninám 🤷♀️. Vybírali jsme ji spolu. Takže já bych třeba na Vánoce nedávala (nebo ne jako “hlavní”dárek) ale zase když už ji mate koupenou, tak by asi bylo divné ji v srpnu vytáhnout “jen tak”…ale napadlo mě třeba ke dni děti? Nebo pokud mají ve skolce pasování školáků, tak tehdy jako dárek (za odměnu, ze už bude školák)
@miryp vidíš, já to mám úplně jinak, protože jestli jsem si něco přala od Ježíška, tak to byla vždy nová aktovka nebo penál a vždy jsem z toho měla hroznou radost, ale je pravda, že si nepamatuji, jak to bylo úplně s tou mou 1.atovkou, ale s 2. si to tak pamatuji 😉 Navíc, jak už jsem psala, je to už několikaté dítě, a těch nápadů, čím jej obdarovat, je fakt pomálu, má milión hraček po starších i různě, co jsme různě dostali od okolí, takže tu aktovku prostě ani nen tak dostat nemůže, protoz mi to hodně pomůže v tomto 😉
@antoinet
ja bych teda aktovku 3/4 roku predem nekupovala,jednak se ji muze zmenit vkus a jednak je treba aktovku vyzkouset,aby poradne sedela.
Jelikož prostředí dcera měla vloni v dopise Ježíškovi jedinou věc a to právě aktovku, tak ji dostala pod stromeček, stejně jako starší dcera nový batoh. Ale starší dceři jsme kupovali aktovku a vše okolo v létě před nástupem a bylo to jen tak, nic tou dobou neslaví. Vybrala si sama podle sebe, mladší dcerce jsem vybírala já a naštěstí jsem se trefila. U syna nás to čeká za 2-3 roky a ještě nejsem rozhodnutá, buď Vánoce nebo narozeniny v dubnu nebo jen tak.
@krtcice
me to stejne prijde trosku nefer od nas rodicu davat takovehle darky na Vanoce ci narozeniny.Stejne jim to koupit musime.A pak se v dospelosti spousta zen rozciluje,ze dostane k Vanocum kuchynsky robot.Je to to stejne v blede modrem.Darek ma byt pro radost,ne nutna potreba.
@zelenaesmolda vkusem se casto argumentuje, ale podle me to je jedno, i kdyby se aktovka koupila po zapise nebo o prazdninach, uz je proste ditete a bude ji nosit, dokud bude slouzit, takze kdyz se mu vkus zmeni, uz ma smulu. Mne by teda prislo hlavne u darku pod stromeckem skoda pripravit se o ty chvile vybirani s ditetem, kdyz ono do toho nemuze nijak zasahnout. Vybirani aktovky byla pro nas se synem moc hezka chvilka, kdyz jsme ji sli zkouset sami spolu bez sourozencu. Ale to je bohuzel pro autorku uz passe, kdyz uz ji stejne ma🤔 Tak lepsi na Vanoce nez 1.9. ...
@felixfelicis a taky je treba aktovku vyzkouset,to taky bez ditete neudelas
@zelenaesmolda to je tvůj názor. Dcera si tu akrovku opravdu moc přála, nechtěla ani nic jiného tak nevidím důvod přání nesplnit. Samozřejmě dostala i spoustu jiných dárků. A jinak já jsem teda asi divná, ale vloni jsem si přála vaflovač (a dostala jsem), kuchyňský robot by mi taky udělal radost 🤗
@krtcice
tak pokud je to jeji prani tak je to neco jineho nez kdyz dostane aktovku,aby se zaplacly Vanoce
já bych počkala po inf schůzce ve škole třeba zjistíte že potřebujete jinou
@lagerthaa
skoldy dneska nekomu urcujji jakou ma koupit aktovku?
@zelenaesmolda ne ale řeknou vám jestli budou děti tahat x tun písmenka a sešity a knížky nebo že dětem třeba máte jen dávat svačinu a převlečení takže třeba zjistíte než kupovat těžkou aktovku koupíte jim batoh nebo třeba jen svačinový kufřík.....
@lagerthaa jo takhle 🙂

Nechapu ty starosti...ale mozna bude miit seznameni se skolou, tsm to deti nosi nebo by mohl stredovat ze vsichni uz maji a on nic. A tdky bych dala, az bude jasne ze nebude odklad.