icon

Batoh pro třeťáka. Jaký vybrat?

lucisetrna
25. čer 2025

Dobrý den, potřebuju poradit ohledně školního batohu. Syn je ve třetí třídě a chtěl by nový batoh. Já mám teď dilema, zda mu mám už vybrat batoh na druhý stupeň nebo ještě batoh určený pro 4. a 5. třídu. Ráda bych, aby mu teď pár let vydržel.
Předem děkuji za rady.

jaja01k
25. čer 2025

Záleží, kolik nosí věcí. Aby se mu tam všechno pohodlně vešlo, ale zase bych nebrala zbytečně velký. Můj mladší syn nechává učení ve škole, domů nosí jen to, co potřebuje na domácí úkol. Takže do 5. třídy mu ještě bude stačit batoh, který má od 1. třídy (objem 20 l). Starší syn musí nosit všechno domů, takže už ve 4. třídě mu ten 20l nestačil a koupili jsme větší 30l (píšou pro děti od 3. třídy), ten mu určitě vydrží i na 2. stupeň. A samozřejmě je potřeba batoh vyzkoušet, aby dítěti dobře seděl.

babka
25. čer 2025

ja bych se tak nedrzela toho urceni pro jakou tridu batoh je. Dceri se rozbila aktovka ve treti tride nekdy na konci, takze jsme koupily batoh, co videla na nejake holce v MHD a hrozne se ji libil. Velikostne byl akorat a je akorat i ted v sedme tride (zase o tolik vice toho ve vyssich rocnicich nenosi do skoly). Takze bych vyzkousela a koupila, co se ditku libi. Zase si nemuzes byt jista, kolik let batoh vydrzi. Dcera ma ted uz tez druhy (ten samy) od te doby, protoze na prvnim asi po dvou a pul letech odesel zip na kapse

martt
25. čer 2025

@lucisetrna Za mne doporučuji batohy Topgal . Synovi jsem kupovala do třetí třídy studentský batoh od Topgalu nosil ho 4 roky pak jsme mu do 7 třídy kupovaly nový , protože ten starý se mu už moc nelíbil. Ale pořád ho nosí na výlety.

fyii
25. čer 2025

@lucisetrna koulila jsem oxibag, stal tisicovku a je pro 5.tridu, ale... syn je vysoky a v pohode ho muze mit, neni tak obrovsky...je celkem dobra velikost a barvy daleko hezci nez na fotkach, jo a jde raky do 3.tridy
https://www.oxybag.cz/studentsky-batoh-oxy-styl...

andelka
26. čer 2025

Moji měli od 1 do 5. stejný, Topgal. Potom starší chtěl Bagmaster a mladší Topgal studentský, ale je dost těžký. Nicméně nezmar.

zanetasta
7. črc 2025

Já jsem synovi kupovala batoh na 2. stupeň, když byl teprve ve 3. třídě. Je vysoký, takže mu batoh dobře seděl. Co jsem ale koukala na internetu, tak existují i přechodové batohy, které jsou určeny pro 4.-6. třídu, což by taky mohla být taky dobrá volba. Například značka Bagmaster má batoh PORTO, které jsou za mě moc pěkné. Mají dokonce bederní pás, který se vždycky hodí. Zkrátka je nejlepší to vyzkoušet.

lucisetrna
autor
Autor odpověď smazal
lucisetrna
autor
8. črc 2025
@andelka

Moji měli od 1 do 5. stejný, Topgal. Potom starší chtěl Bagmaster a mladší Topgal studentský, ale je dost těžký. Nicméně nezmar.

@andelka dobře, děkuju za tipy 🙂

lucisetrna
autor
8. črc 2025
@zanetasta

Já jsem synovi kupovala batoh na 2. stupeň, když byl teprve ve 3. třídě. Je vysoký, takže mu batoh dobře seděl. Co jsem ale koukala na internetu, tak existují i přechodové batohy, které jsou určeny pro 4.-6. třídu, což by taky mohla být taky dobrá volba. Například značka Bagmaster má batoh PORTO, které jsou za mě moc pěkné. Mají dokonce bederní pás, který se vždycky hodí. Zkrátka je nejlepší to vyzkoušet.

@zanetasta Rozumím, děkuju za radu 🙂

lucisetrna
autor
8. črc 2025
@fyii

@lucisetrna koulila jsem oxibag, stal tisicovku a je pro 5.tridu, ale... syn je vysoky a v pohode ho muze mit, neni tak obrovsky...je celkem dobra velikost a barvy daleko hezci nez na fotkach, jo a jde raky do 3.tridy

@fyii super, mrknu na to, díky 🙂

lucisetrna
autor
28. črc 2025
@jaja01k

Záleží, kolik nosí věcí. Aby se mu tam všechno pohodlně vešlo, ale zase bych nebrala zbytečně velký. Můj mladší syn nechává učení ve škole, domů nosí jen to, co potřebuje na domácí úkol. Takže do 5. třídy mu ještě bude stačit batoh, který má od 1. třídy (objem 20 l). Starší syn musí nosit všechno domů, takže už ve 4. třídě mu ten 20l nestačil a koupili jsme větší 30l (píšou pro děti od 3. třídy), ten mu určitě vydrží i na 2. stupeň. A samozřejmě je potřeba batoh vyzkoušet, aby dítěti dobře seděl.

@jaja01k
@jaja01k Nechává věci ve škole - takže tam mají nějaké skříňky? :o

lucisetrna
autor
28. črc 2025
@martt

@lucisetrna Za mne doporučuji batohy Topgal . Synovi jsem kupovala do třetí třídy studentský batoh od Topgalu nosil ho 4 roky pak jsme mu do 7 třídy kupovaly nový , protože ten starý se mu už moc nelíbil. Ale pořád ho nosí na výlety.

@martt tak to je paráda, že tak dlouho vydržel. Díky za tip 🙂

lucisetrna
autor
28. črc 2025
@fyii

@fyii tak o téhle značce jsem ještě neslyšela. Díky za tip 🙂