Domácí práce pro 8,5letou holčičku, prosím o rady

kristynasefer
27. kvě 2014

Ahoj maminky,
chtela jsem se zeptat,jestli vam vase holcicky v tomto veku uz doma pomahaji? Za me to bylo normalni,ale ja jsem byla prisne vychovana a tak si ted nejsem jista jestli neni nevlastni dcera jeste mala.Mam 13mesicniho chlapecka a jsem tehotna,dcera je po jeji matce dost neporadna.Zacina mi to cele prerustat pres hlavu,kor ted kdyz je mi spatne.Chci ji naucit samostatnosti,ale je to s ni tezke.prosim o rady,tipy zkusenosti.Dekuji!

lv
27. kvě 2014

No jestli to nebude spis vzdorem..já manželovu dceru z 1.manželství nevychovavam, takže je to na její mamince a bordelar je tedy hrozny. Jinak je zlata.
Každopádně povinnosti v domácnosti ma i moje 6,5leta - vyskladat mycku, žaluzie ráno večer, a hlavně uklízet špinavé pradlo do kose, čisté složit na komodu, sklízet po sobě po jídle..pomáhá utirat prach, mýt umyvadlo atd.

kristynasefer
autor
27. kvě 2014

@lv ne vzdorem to nebude,mala je u nas 6 let,rika mi mami,svou matku skoro nezna.Ona je ale praveze po ni,smudla,lina,zapomnetliva a takovej malej flegmous-pravy opak me.Jinak je v pohode.Pomalu ale jiste ji chci zapojit do domacich praci,proto me zajima co delaj holcicky jinych maminek v tomto veku.Mas sikovnou princeznu 😉 Dekuju za odpoved

lv
27. kvě 2014

@kristynasefer aha, takže to ma spis ten správný vzor v tobě..no někdy je to boj, musím připomínat, kdybych to , tak samo jen zřídkakdy začne s uklidem.

kristynasefer
autor
27. kvě 2014

@lv ano tak nejak,ja ji to vsechno musim taky xkrat rikat.No jednoduche to neni,jeste kdyz to neni tvoje vlastni dite.Nechci byt za zlou macechu,ale prisnost musi byt.