IQ testování od Mensy. Máte zkušenost?
Má někdo zkušenost s testováním IQ od Mensy?
Se starší jsem byla před týdnem a já sama tak 10 let zpátky.
@klokanka31 byla jsem před rokem a půl. Co bys ráda?
@kelerub Jak to probíhá atd...😃
Na stránkách Menzy si zjistíte termín a nejbližší místo. Zaplatí se poplatek (tuším 500,-). Příjdete na testování. Tam vám řeknou co a jak. Vyplníte formulář (email, jméno, věk) a pak dostanete na sešit s otázkami a odpovědi vyplníte do formuláře. Vše pak odevzdáváte a za tři týdny vám přijde výsledek. Pak je jen na vás, zda se budete chtít stát členem Menzy či nikoliv. Členství je za roční poplatek. Je třeba mít alespoň 130 bodů a lze se testovat 3x za život.
Já si dělala několik bezplatných testů, všude se mi ukazoval výsledek IQ přes 130, dneska jsem zkusila placený test, a to samé, tak přemýšlím jestli nezkusit opravdový test od Mensy 🤔
@klokanka31 otázka je, co ti přinese, když test uděláš úspěšně, nebo neúspěšně.
Test je prostě test, nic zvláštního nečekej. Pokud projdeš úspěšně, můžeš se stát členem Mensy, platíš roční členský poplatek, dostáváš časopis, můžeš jezdit na jejich akce.
Ano, byla jsem na testování od Mensy před pár lety. Bylo to docela příjemné, žádná zkouška ve školním stylu, spíš tiché soustředění a logické úlohy. Trvá to asi hodinu, a výsledek pak přijde poštou nebo e-mailem.
Je fajn vědět, že to není test obecné vzdělanosti nebo školních znalostí, takže i když třeba člověk nebyl „premiant“, může mít zajímavý výsledek.
Ano, byla jsem na testování od Mensy před pár lety. Bylo to docela příjemné, žádná zkouška ve školním stylu, spíš tiché soustředění a logické úlohy. Trvá to asi hodinu, a výsledek pak přijde poštou nebo e-mailem.
Je fajn vědět, že to není test obecné vzdělanosti nebo školních znalostí, takže i když třeba člověk nebyl „premiant“, může mít zajímavý výsledek.
@adelalll A je ten test zaměřený na matematickou logiku, obrazce, nebo to je nějak promíchané, od všeho něco?
@adelalll A je ten test zaměřený na matematickou logiku, obrazce, nebo to je nějak promíchané, od všeho něco?
@klokanka31 Obrazce. Ten test je dělaný i na to, aby ho zvládl i člověk, co neumí číst.
@kelerub Jak to probíhá atd...😃
@klokanka31 No, já jsem dostala dárkový poukaz od uživatelky koníka. Je členem mensy. Jinak to stojí 500,-. Na webu mensy si vybereš datum, čas a místo testování, zaplatíš a je. V ten termín jsem přišla na místo, bylo nás tam asi 15. Prokázala jsem se občankou. Trvalo asi 15 minut, kdy nás testující seznámil s pravidly. Pak rozdal testy, tabulku na zapisování výsledků, odpočítal 40 minut a my si po tu dobu zavářeli mozkové buňky. Po 40 minutách testy sesbíral a za měsíc přišel do mailu výsledek testování.

@klokanka31 byla jsem před rokem a půl. Co bys ráda?