Jak dítě zbavit strachu z lékaře?
Dcera 6 let má strach z lékaře a jakéhokoliv výkonu. Nenechá si bez problémů ani podívat do krku. . Před tím se normálně bavíme, co bude lékař dělat a ona souhlasí, že krk ukáže apod. Potom pláče, utíká, schovává se za mě...
Máte s tím někdo zkušenost? Jak jste dítě zbavily nepřekonatelného strachu?
Ahoj. U nas v praci na detskem oddeleni jsme treba ukazovalu detem, co budeme delat na medvidkovi, aby se na to lepe pripravili. Nepomohlo by?
možná trpí "syndromem bílých plášťů" - možná kdyby byli lékaři v "civilu", tak by to zvládla líp
Je to těžké, doma všechno vysvětlit, ukázat, natrénovat a kdyby paní doktorka souhlasila, tak by se jí malá mohla podívat taky do krku, vyzkoušet si stetoskop,..... My doma trénovali odběr krve - páskem "zaškrtili" ruku a stříkačkou jsme "odebírali" krev a Adam pak věděl, co bude. Sice ho to bolelo, bylo to nepříjemný, ale ani nepípnul, jen paní doktorce řekl, že tedy by toho mohla už nechat, že tedanic proti ní nemá, ale už ho to nebaví, bolí ho to a fakt je na ní naštvanej. Paní doktorka prohlásila, že ho chápe, že na jeho místě by se nesnášela a že už to bude. Kdyby třeba šlo, aby si malá mohla prohlédnout ordinaci, když by byl klid, osahat, co paní doktorka dovolí, třeba by to pomohlo?
U nás pomůže vždy slíbit něco...zmrzlina, malá hračka atd. Zvládli jsme takto vrtání zoubku a odebrání krve. Musíme ale vždy připravit, když třeba dr.nečekaně bere byť jen CRP je vždy neuvěřitelný humbuk a řev. Držím palce!
@berusinecka jaká homeopatika? děkuju
@bzubzalka Podle toho na co. Na různé strachy se doporučují jiné homeopatika.A ještě je tam na výběr. Myslíte strach z lékaře nebo ze strašidel...Klidně napište, nechce se mi to jen vše opisovat .-)
co Bachovy esence?
nam pomohlo, ze jsem brala syna na usi i kdyz mu nic nebylo (chodila jsme tam se sebou) ...pan doktor se kouknul do usi a on pochopil,ze nee vzdy to musi bolet a ted uz u doktrou naprosto v pohode....kolem 2-3let nemohl doktora ani videt
@berusinecka myslím lékařů.syn mi přijde i uzkostlivy-trhá si nehty-ne v návaznosti s lékaři.klidně pište do zpráv.děkuju

@werronik Já řešila strach ze tmy a ze strašidel. Pomohli homeopatika. 🙂