icon

Jaký film dítěti pustit, aby nebyla důvěřivá?

18. únor 2025

Mám 10ti letou dceru a potřebovala bych ji pustit nějaký film ,aby pochopila ,že nemůže být ke každému důvěřivá. Jaký film bude nejmenší zlo? Děkuji.
Chváta to.

autor
18. únor 2025

Prosím poradíte mi 🙏🏼🙏🏼

klchudik
18. únor 2025

V síti

autor
18. únor 2025

@klchudik V síti mi přijde dost drsné. Nechutné.

zuzkasim
18. únor 2025

V síti ještě není pro tuto věkovou kategorii. Tady je potřeba fungovat jako rodič, přístup na internet omezit, aby na něm byla pod dozorem, hlídat, kde se pohybuje, co tam dělá. Je samozřejmostí, že na žádných sociálních sítích ještě není, protože všechny jsou až pro starší🙂 A začínáte vše spolu, přijde ti podezřelý e-mail, zavoláš ji k tomu, ukážeš jeho obsah, řekneš, proč je to špatně, co s ním uděláš. I když ty uvidíš v diskuzi trolla, dáš jí to přečítst, vysvětlíš, o co takovému člověku jde, že se na to nereaguje nebo nahlásí správci. Když se budete spolu dívat na reely (my to tak občas s dcerou děláme), opět hodnotit, zda je to hloupost, reálné, zda má smysl nad některými hloupostmi trávit čas, jak se dají lépe vyfiltrovat ty užitečné (my třeba sledujeme tvoření atd.).

betelgeuzz
18. únor 2025

Dobrý je i seriál Martyisdead, ale taky spíš pro starší. Zkusila bych na ČT mrknout, měli nějaké pořady o PC, sítích apod.

autor
18. únor 2025

Právě, že vůbec netuším 😓

alice180
18. únor 2025

Zkus kouknout na projekt Nenechte si ubližovat. Mají krátká videa na YouTube. Je tam vždycky popis toho nežádoucího chování a následně, jak situaci řešit. Kam se obrátit. Jsou různá témata únos dítěte, domácí nasili atd. Jedná epizoda je přímo věnována násilí na dětech. Akorát když zadas na YouTube nenechte si ubližovat je tam upozornění a musíš dát přesto zobrazit. A nemusíš mít strach nějaký drastarny tam nejsou.

eliss232
18. únor 2025

@klchudik Fu, tak tohle vůbec, já jsem brečela, když jsem na to koukala. Podle mě to není vůbec vhodné.

autor
18. únor 2025

@eliss232 Myslím,že pro 10 letou slečnu to není vhodné .

neomenia
18. únor 2025

Vhodné nevhodné, V síti jsem pustila dceři v deseti. Není potřeba brát si servítky!! Jinak to nepochopí, co se může stát, když se těm dětem pořád bude mazat medíček kolem těch " nevinných" pusinek. Byla v šoku, pochopila, v pořádku.

Synovi nedávno v necelých šesti letech vybuchla v ruce malá petarda, taková ta dětská včelička. Potají jí sebral ze skříně a zapálil ( se sirkama umí). Nic se nestalo, jen začouzená dlaň. Tak jsem mu našla nejbrutálnější fotky utrhaných prstů a dlaní, ať ví, co se může stát. Valil oči. V pořádku.

Drsný? Nemyslím. Dnešní děti opravdu potřebujou léčbu šokem, jinak mají že všeho jen legraci. Nic neberou vážně a podle toho to dopadá.

autor
18. únor 2025

@neomenia Děkuji. Pěkný komentář. Ano.

jane46
18. únor 2025

@neomenia Souhlasim... V siti jsem videla a mam ho v planu pustit jakmile prestanu mit jistotu, ze nemaji jak se k cizim lidem na netu dostat. Deset mi prijde akorat, kdyz vidim, co dnesni deti delaji... uvidi to i syn. Taky uz videli fotky kdeceho.

krisstina93
18. únor 2025

V síti bych klidne pustila. Je cenzurovaná verze pro mladší publikum.

autor
18. únor 2025

@krisstina93 Jak se jmenuje?

kamino
18. únor 2025

u nás ve škole čerpáme z toho https://www.e-bezpeci.cz/

krisstina93
19. únor 2025

Pořad stejne, je to proste v siti, ale musis koukat na přístupnost, jedna je pro dospěle a druhá je s cenzurou.

ajronka
19. únor 2025

Mám šestiletého syna a on rád sleduje na iVysílání z Déčka Agenta v kapse. Asi to není pro desetiletou slečnu,ale pokud to neznáte, tak můžete zkusit 🙂