icon

Je možnost zákazu mobilů na škole v přírodě?

mareksindelar
28. čer 2022

Dobrý den,
mohu se zeptat, jestli se na škole v přírodě může zakázat mobil?
Děkuji
Anonym

Strana
z3
eviicka
29. čer 2022

@zelenaesmolda
@michaela666
Navíc pokud by se s telefonem něco stalo, tak kdo bude mít problém? Učitelka, i kdyby v tom byla nevinně.

zelenaesmolda
29. čer 2022

@michaela666
to je pravda,ze hlidat tolik telefonu by bylo asi opruz.Na druhou stranu proc by mela ucitelka platit hovory deti nebo jim davat do ruky svuj mobil?Ja bych diteti svuj telefon do ruky nedala.

kamino
29. čer 2022

Jako rodiče jsme si odhlasovali, že nesouhlasíme s používáním mobilů jak na škole v přírodě, tak i během vyučování, přestávek ani družiny. Děti mobil smí mít vypnutý v tašce zapnout, až po odchodu ze školy. V nutných případech se píše učitelce či družinářce. Prcek jezdí od 5 let na tábory - v 5 letech na dva týdenní, teď jezdi na jeden týdenní a jeden čtrnáctidenní a také nemá mobil, ani je mít nesmí. Pokud by bylo něco ultra urgentního, máme kontakty na vedoucí. Jinak píší a dostávají pohledy.

eviicka
29. čer 2022

@zelenaesmolda školy mívají i služební telefony, ale nevím, jestli je to samozřejmost všude, placení se dá vyřešit prozvoněním.
Ale jinak souhlas, já po tom, co jsem pak půlku neděle řešila omluvenky nemocných dětí, byla opatrná i na poskytování soukromého čísla rodičům 🙂

somalicats
29. čer 2022

@zelenaesmolda Jsou rodiče, co nemají soudnost a jsou schopní dát dítěti ajfoun za 20k. To si fakt žádná učitelka nevezme na triko tohle hlídat. Jinak se dá tohle vyřešit celkem elegantně - třeba whatsapp rodičovská skupina, učitelka dává informace obecného rázu jednomu z rodičů a ten ji přepinkává do skupiny. A když je potřeba, tak volá učitelka konkrétnímu rodiči, případně dá dítě na ucho. Ono takových situací zas tolik není.

zuzekk
30. čer 2022

Kdo potřebuje mít telefon nutně s sebou, může si ho nechat u učitelky. V případě potřeby ho dítěti vydá.
Letos bylo telefonů 5, protože pataci chtěli od rodičů slyšet výsledky přijetí na gymply.

johca
4. črc 2022

i naše děti to tak měli :/

lagerthaa
12. črc 2022

asi ho můžou zakázat přes program ale přes osobní volno určitě ne.

kkrubova
6. srp 2022

Telefon není špatné mít sebou v kufru. Zavolá aspoň kamarád, když skončí Vaše dítě na JIP, než se to dozvíte po pěti hodinách, co ho odvezou do nemocnice od personálu.

codal
6. srp 2022

Jako učitelka i jako táborový vedoucí musím říct, že telefony na těhle akcích jsou jen pro zlost... Volání domů stýskání jen zhoršuje, já rodiče každý den informuju, jak se děti mají i posílám fotky, kdyby byl opravdu problém, klidně dítěti svůj mobil půjčím, rodič mi klidně může telefonovat v předem určenou dobu, aby se kdyžtak zeptal.. co se týká šikany atd. pokud bych jako rodič nevěřila, že učitelka svou třídu zvládá a že jsou tam dobré vztahy, dítě bych na školu v přírodě nepustila a u to stejné u tábora. Pokud své dítě někam pouštím, musím mít jistotu, že je předávám do dobrých rukou. Nemyslím si, že je nutný, aby rodič měl děti neustále pod kontrolou, ani aby dítě mělo rodiče neustále za zadkem, musíme umět předat zodpovědnost jiné autoritě. Já jako dítě jezdila na tábor a stačil mi dopisní papír. Když jsem s dětmi na nějaké delší akci, píšeme často dopisy, podle mě to bohatě stačí. Žijeme bohužel v době, když se bez mobilu neobejdeme ani na záchodě, což je dost smutný a je fajn, že aspoň někde děti můžou být offline.

codal
6. srp 2022

@kkrubova pokud by se dělo něco vážného (jako je JIP), vedoucí nebo učitel rodiče okamžitě informuje.

2hanah
6. srp 2022

@mourovatakocka přesně, dneska je to prostě běžná věc, tak nechápu, proč to kdo zakazuje nebo se tady nějaká mařena rozčiluje, ať "sedí doma na prdeli", jsou sitiuce, kdy to může někomu zachránit život, ať už kdyby se ztratil nebo potřeba přivolání pomoci, žádná učitelka ani vedoucí tábora není všemocný všechno a všechny děti vždy ohlídat.

jirovapa
7. srp 2022

@codal úplně s vámi souhlasím. 👍🙂

kkrubova
7. srp 2022

@codal to jsme si mysleli taky, realita byla jiná.

codal
7. srp 2022

@kkrubova špatná učitelka nebo špatný vedoucí, normální učitel nebo vedoucí takovou chybu neudělá a rodiče neprodleně informuje.

jana7ka
7. srp 2022

Poslala jsem dítě na tábor a jsem ráda, že mají mobily zakázané. Nevím jak školy v přírodě , ale u táborů stačí dát do podmínek zákaz telefonů a je na rodičích jestli s tím souhlasí nebo dítě pošlou jinam.

ilonne
7. srp 2022

@zelenaesmolda to se pleteš, záleží také na tom, co je uvedeno ve školním radu. A v podmínkách školy v přírodě.
Jinak ano, je to možné. Dcera měla zákaz telefonu na školu v přírodě a jsem tomu ráda. My jsme dětem mobilu s sebou povolili, ale odevzdali je nám a brali si je akorát po dobu poledního klidu. Pak je zase odevzdali.

ilonne
7. srp 2022

@mourovatakocka tak pokud nebudeš důvěřovat učitelkami svých dětí, nemusíš je na ŠVP posílat 😉.

ilonne
7. srp 2022

@codal souhlas na 100%

Strana
z3