icon

Kdy půjdou děti do školy?

zutinka
30. říj 2020

Ahoj všem,mám blbý dotaz!Už se v tom vůbec nevyznám! 2.11.2020 do školy nejdou.A od 3.11.2020 to bude jak?

Strana
z2
jaja01k
30. říj 2020

@zutinka No, v tom se nevyzná nikdo, zřejmě ani vláda.
Zatím se neví. Dnes se bude jednat o prodloužení nouzového stavu a taky o tom, kdy by se žáci měli začít vracet do škol.

pospis
30. říj 2020

@zutinka myslím, že teď neví nikdo, ani ti ve vládě. Ale příští týden dle mého do školy nepůjdou určitě.... mají o tom dneska jednat. Ale včera zase Blatný říkal, že nechce slibovat datum, když neví co bude zítra.. Takže si myslím, že dneska s datem návratu nepřjdou....

j.a.n.i
30. říj 2020

@zutinka Na odpověď na tenhle dotaz by bylo třeba věšteckou kouli... Já osobně se smiřuju s variantou, že když dobře, tak po vánocích a pokud se stane zázrak, tak se tam kouknou v prosinci.

irmamala
30. říj 2020

Nevěřím, že až po vánocích. Typuju půlku listopadu. Ten tlak je veliký a nechápu, když můžou fungovat školky bez omezení, proč ne alespoň první stupeň.

prostenika85
30. říj 2020

To zatím neví nikdo. Doufám, že co jak nejdříve se vše vrátí aspoň částečně donormálu. Ale dle postupného omezování bych si vsadila, že až po Novém roce.

mamikry
30. říj 2020

@zutinka Když to dobře dopadne, tak bych to viděla po novém roce. Když to dopadne špatně, tak nejdřív v březnu.

konidana
30. říj 2020

máme nový týdenní rozvrh on-line výuky , takže minimálně ještě týden bude distančka. Kolik týdnů ještě potom, to je ve hvězdách. Hádám, že koncem týdne bude vždy jasné, zda v pondělí půjdou do školy nebo se pokračuje doma😅

michaela666
30. říj 2020

Nemám doma svého vlastního školáka, ale jako teta druháka hlídám už druhý týden a občas je to peklo. Vychovaný je od rodičů poměrně přísně, ale v momentě kdy se sekne, že něco dělat nebude tak s ním nic nehne a následuje vztekání. Já ve 30tt s hodně častým tvrdnutím bříška s ním moc nesvedu. Teda krom toho, že ho nechám sedět a odejdu do vedlejší místnosti, dokud se neuklidní a nepřijde si pro mě, že můžeme pokračovat.

Vám všem maminkám dětí na prvním stupni musím vysmeknout poklonu pokud to zvládáte i s více dětmi a ještě si netrháte vlasy hrůzou nebo nepopíjíte denně víno na nervy. 😀 Doufám, že do konce listopadu by se mohl otevřít aspoň první stupeň. Přece jenom ve škole děti pracují a neodmlouvají paní učitelce, tak jak to zkouší doma.

andelka
30. říj 2020

My máme nový rozvrh výuky, na celý týden. Každý den tři vyučovací hodiny. Výchovy tam nejsou. Nepočítám s tím,že by šli do školy ještě v listopadu. Možná v prosinci v nějakém režimu, a pak budou prázdniny.
Mám třeťáka, čtvrťáka a batole. Víno a čokoláda to jistí.

glimmer
30. říj 2020

mám doma dvě děti (2. a 4. třída), včera nám přišel on-line rozvrh na následující týden. Myslím, že pokud půjdou do školy, tak to bude tak koncem 11/2020. Ale ani bych se nedivila kdyby děti šly do školy až v lednu. Ale obecně bych řekla, že škola je priorita z více důvodů (vzdělání a tak vyplácení očr)

zazana81
30. říj 2020

No tak já pořád doufám, že rozhodně ještě před Vánoci. Pak totiž zas budou zanedlouho pololetní prázdniny, jarní prázdniny a to by se tam za chvíli nemuseli podívat už vůbec.

antilopkax
30. říj 2020

Osobně myslím, že nejdřív po Vánocích první stupeň. Ale spíš čekám až druhé pololetí, protože se lidi o Vánocích urvou, budou se navštěvovat, tak dají 2 týdny, aby to moc nestouplo.

zutinka
autor
31. říj 2020

Tak nouzový stav je do 20.listopadu.Vidíte naději návratu děti do školy po 20.11.2020?

alcar
31. říj 2020

@zutinka podle me nouzovy stav bude tak do jara. Urcite ho jeste prodlouzi. A skoly se snad otevrou pred vanocema, ale osobne bych tipla, ze az po novem roce a to jeste podle situace. Kazdopadne uz jsem slysela spoustu lidi ze skolstvi, kteri se vyjadruji v tom smyslu, ze pokud se skoly neotevrou do pololeti, ze uz je to na opakovani rocniku.

j.a.n.i
31. říj 2020

@alcar coz je ale nerealne, neb by se do tech skol technicky nevesly

alcar
31. říj 2020

@j.a.n.i taky jsem si jeste na jare myslela, ze online vyuka prvnaka, ktery umi stova 10 pismenek, je nerealna. A ejhle...vsechno je (a bude) mozne. 😃

andelka
31. říj 2020

@zutinka možná v tom prosinci, do Vánoc.

marcicek84
31. říj 2020

@alcar a to mají docela s tím opakováním pravdu, pokud přihlédnou k tomu, co se dělo minulé pololetí...

@zutinka tvrdí, že prioritou je otevření 1. a 2. tříd a pak závěrečných ročníků, tak uvidíme, ale pokud by tyto pustili v půlce listopadu, celý první stupeň by vycházel na prosinec, na leden 2.stupeń základních škol, střední až v únoru a na výšky se dostane tak v březnu, což koreluje s tím, že do března má být ta situace špatná....tak uvidíme jak to bude...

j.a.n.i
31. říj 2020

@alcar no, pokud tomu rikas vyuka

alcar
31. říj 2020

@marcicek84 no, v podstate cely jeden rok dalkove. To je hodne spatne.

alcar
31. říj 2020

@j.a.n.i a co to je? Oficialne je to distancni vyuka.

marcicek84
31. říj 2020

@alcar no já se děsím co bude příští rok, až půjde do školy dcera (1.třída), jestli to bude pokračovat, tak mě střelí...tohle totiž není plnohodnotná výuka...

alcar
31. říj 2020

@marcicek84 vyuka v zadnem pripade. Mozna tak parodie na vyuku. Priznam se, ze bych do toho fakt nejradeji hodila vidle a poslala dceru zpet do skolky, protoze tohle je fakt zoufalstvi. Veci, ktere jeste na konci zari nadherne umela, kdy jsme jen udelaly do knihy kuk a zaklaply, tak ted nevi, zapomnela... A to u ni sedim opravdu 3-4 hod denne. Nejdriv vse zopakovat, pak udelat ukoly, pak probrat nove ucivo a znovu udelat ukoly z noveho uciva. Uvarit obed, skocit pro zbytek ratolesti do skolky, zabavit odpoldne a vecer do prace na nocni. 🤦‍♀️ Mazec.

marcicek84
31. říj 2020

@alcar prosím tě a kdy spíš? Jako to co popisuješ, že opravdu maso...jako ale zase vracet někoho jen tak do školky by asi nebylo dobré na psychiku toho dítěte, ale pokud by stejně vyhlásili opakování ročníku, tak jste se de facto honili zbytečně...to asi neudělají, protože nevím kde by dali další 1.třídy, ty školy taky nejsou nafukovací...

volfikovi
31. říj 2020

Včera jsem někde poslouchala nějakého nevím koho a říkal ,že minimálně 6 týdnů ještě poběží online pro ZŠ a střední školy ještě budou na online 3 měsíce . Už je to šílenost.

marcicek84
31. říj 2020

@volfikovi
https://www.seznamzpravy.cz/clanek/pripravme-se...
On je tady takový pěkný článek a já si dovolím citaci z něj:
"Školní docházka mnohonásobně zvýší množství sociálních kontaktů dětí, což přispěje k šíření koronaviru. Ale společenská cena za to, že by děti tak dlouho nechodily do škol, je podle mě ještě vyšší než cena na zvýšený počet onemocnění a úmrtí na koronavirus. Ztráty na vzdělání dětí jsou velmi těžko vyčíslitelné. Kvůli přerušené výuce budou mít současné děti horší vzdělání, což se v budoucnu projeví omezeným pracovním uplatněním a nižším příjmem.To jsou faktory, které mají zásadní vliv na kvalitu a délku života. Tohle doléhá na děti od základní školy až po vysokoškoláky."

mamikry
31. říj 2020

@marcicek84 Máme to podobně a začala jsem už přemýšlet o tom, jestli nedat dítěti odklad. Sice je dle mého hodnocení ma školu zralý, ale neumím si představit, že bych ho tomuhle vystavila. Zatím ale naivně doufám, že do zaří se nějaký strategicky plán objeví a školy to neodnesou jako při tomhle chaosu.

alcar
31. říj 2020

@marcicek84 no, valcime jak se da. Stridame se s chlapem, po nocni davam decka k babicce, pokud neni chlap doma. Ted navic byla zavrena skolka kvuli covidu, takze to bylo taky uplne bajo. 😏 Babicka v rizikove skupine uplne nadsena. 😏 Hrozna doba...fakt.
Jinak ad. skola... ono se to samozrejme nejak udela, aby se rocniky opakovat nemusely. Nejlepe se bude delat jakoze nic a jede se dal. Kdo bude umet, bude umet. Kdo umet nebude, s tim se to potahne a ma proste smulu. Nikdo nebude mit na vysvedceni napsano, ze je z doby covidove. 🤷‍♀️

marcicek84
31. říj 2020

@mamikry my máme daný odklad tím, že je dcera říjnová, další určitě dávat nechceme...půjde do školy skoro v 7 letech...do podzimu sice daleko, ale...

marcicek84
31. říj 2020

@alcar no to si taky myslím, že se to systémově na oko nějak udělá, ale mnohé děti to ovlivní spíše negativně...

Strana
z2