Obavy o budoucnost nevlastního syna: Špatné známky a nezájem
Chci se asi jen svěřit se svými obavami. Manžel má z prvního manželství syna, teď 9 let, od první třídy má ve škole jen 3,4 a 5 a jakmile se jedná o cokoliv spojeného se školou, brečí, nemá zájem, nesnaží se, je mu to jedno, vzteka se atd. Takže každodenní nervy, učí se vždy, dkyz je u nás aspoň 2 hodiny, takže ani na nic jiného nezbývá pořádně čas a stejně nosí špatne známky. Já se ale bojím, aby tohle nepokracovalo do dospělosti, on nebyl nakonec neschopný udělat si třeba i řidičák (protože by se musel snažit a něco učit), aby si našel práci a aby mi tu nezbyl na krku do 30 let neschopnej se o sebe postarat, nechytil se špatný party díky neúspěchum ve škole, nezačal nám doma krást atd.
Co myslíte? Bojím se zbytečně a škola není všechno nebo to moc řeším? Kdykoliv je tady, moje nálada jde o 80 % dolů, nervy pracujou už jen z jeho přítomnosti a z toho, co zas bude za průšvih atd...
@jmenoik tohle vypadá na dys poruchy, a určitě PPP. V 9ti být zhnuseny školou je jasný signál. Syn bude mít 11, má ADHD a SPU jsem tušila, ale úžasná učitelka a náš přístup doma udělala své a kluk pořád má rád školu a na vyzo 1,2ky. Během roku přinesl celou škálu. Teď má v 5tř nově papíry z PPP a dys poruchy má těžké, nemá šanci to natrénovat, ale je chytrý, tak to jde vytáhnout jinak. Píše hrozně, dysgrafie a hrubky jedna za druhou, dysortografie. Při ústním zkoušení podá výborný výkon. Ale nemít první roky tu úžasnou učitelku, tak je teď ve stavu jako váš mladý.
@jmenoik Ptala by ses stejně, kdyby to bylo tvoje dítě? Že kdykoliv je tvoje dítě u tebe, tak ti nervy pracujou? Chudák kluk, nejde mu to a ještě se o něj stará cizí paní, co ho nejspíš nemá úplně nejraději. Jeho rodiče to nějak řeší?
Obavy nejsou na místě 😊 můj nejstarší syn má od první třídy na vysvědčení dvojky ( teď je ve 4 třídě) Škola ho nebaví, nejde mu to ale za to je skvělý ve sportu. Každý vyniká v něčem jiném, důležité je najít to co mu jde a nebo ho aspoň bavi 👍🏻
Vše už asi bylo řečeno. Ještě mě zaujala ta obava, že si neudělá řidičák. Žila jsem bez řidičáku 30 let a nepotřebovala ho. A když už jsem se do toho dala, měla jsem s tím velký problém i s vysokoškolským vzděláním. Teorii jsem se naučila “v pohodě”, ale tělo mě dlouho nechtělo poslouchat a sladit všechno, co je potřeba 🤷♀️. Tím chci říct, že jednak řidičák není nezbytnost a jednak to rozhodně nesouvisí se vzděláním nebo inteligenci 🙂

Ja ti něco prozradím úspěšného člověka nedělají známky ve škole. Neříkám ,že nejsou důležité, ale může být problém trochu někde jinde. Jinak znám pár lidí kteří měli ve škole vyznamenání. Jeden sedí za ublížení na zdravý a pár z nich skončilo na drogách a jeden z nich je dokonce bezdomovec. A s tím řidičákem máme v práci pana je mu 50 let má tituli před jménem i za jménem a řidičský průkaz nemá protoze ho 12× neudělal. U 9 leteho ditka bych jeho budoucnost tak černě neviděla. Více bych se mu věnovala, ale ne jen s učením. Třeba to dělá "naschval", protože ví že se mu budete ty 2 hodiny věnovat skrz to učení.