Ochlupení u holčiček. Kdy?

4. led 2024

Omlouvám se za anonym, je to teď u nás trošku citlivé téma. Řeším u dcerky ochlupení genitálu. 8 jí bude za pár týdnů, je sportovně založená, hubená, ale už má jemné a relativně dlouhé chloupky ve spodní části. Na první pohled to není vidět, ale co za pár měsíců? Doktorka nám na sedmileté prohlídce řekla, že to je proto, že má husté vlasy a celkově i více chlupů, třeba i v bederní části páteře má jemné chloupky... Ale na genitálu a tak brzy? Navíc teda rostou pořád víc a víc. Řešil někdo podobný problém?

izz76
4. led 2024

Ano řešila jsem u dcery( přesně v 8 letech, ji vyrostl v rokroku tmavší dlouhý chlup. Doktorka nás poslala na endokrinologii, kde ji doktor jen prohlédnul a konstatoval , něco podobného, ze je takovy typ, vlasy,chlupy na rukou atd. Od té doby chodíme na kontroly každý půl roku. Dceři je teď 9,5 pubickych chloupků už má více,jinak ale žádné známky puberty. Naopak je na svůj spis malá a dětská. Tak doufám, ze to ještě nějakou dobu vydrží a dospívání začne v normálním věku.

fyii
4. led 2024

taky bych s ni zasla na detskou endokrinologii, muze mit predcasnou pubertu... radsi proverit nez pak byt neprijemne prekvapena...

janule0123
4. led 2024

Prsa ok ? Malá měla jakdyby otekla prsa ve dvou letech a poskocila celkem na Cm … nás hnala na odběry na stitnou žlázu - kvůli předčasně pubertě … ze děti rychle vyskočí v růstu, začnou se objevovat první zmamky puberty - růst uchluoeni, prsa … no a jak proběhne puberta, tak je vymalováno - dítě má třeba 100 Cm i v dospělosti .. takže pozor … říkala ze už u jedné holcicky se ji to potvrdilo (taky dva roky)- vcasna lecba to zachránila … u nás neštěstí testy ok … je malá šance, ale nechceš si vytáhnout cernyho Petra .. radši bych se poptala

lichozroutsudy
4. led 2024

Dceri bude v cervnu 8 a vsimla jsem si toho sameho. Ona je ale droboucka a mala, takze jsem ted po snad sesti letech dostala znovu doporuceni na endokrinologii, aby se na ni dr. podivala kvuli vzrustu. Resila jsem s ni i to pocinajici ochlupeni a pry sd to nekdy stava, zejmena u tmavovlasek. Prsa ma dle prohmatu uplne ok, navic se ani nepoti a nema chloupky v podpazi. Takze dr. dal neresi.

autor
5. led 2024

Všem moc děkuji za odpověď! Na endokrinologii mi musí dát doporučení pediatra nebo můžu jít i na vlastní pěst?
Jinak prsa zatím beze změny a nepotí se. Snad to tedy bude v pořádku 🙏 ještě jednou moc děkuji 😊

izz76
5. led 2024

Na endokrinologii je potřeba doporučení.

natysnovec
5. led 2024

Máme 8let 🤷🏼‍♀️ Jsme sledováni na endokrinologii.🤷🏼‍♀️ Předčasná puberta a prý rychleji dospívá.

veroniquecz
7. led 2024

@natysnovec a co s tím?

natysnovec
7. led 2024

@veroniquecz Nic. Pouze nás sledují. 🤷🏼‍♀️ Řekly nám akorát tak ji oholte pokud ji to vadí.

autor
7. led 2024

@natysnovec tak u vás je předčasná puberta a stejně s tím nic nedělají? A co sledují tedy?

natysnovec
7. led 2024

@veroniquecz Jak se to vyvijí. Nechtějí to zastavovat. Prý spousty dívek to v dnešní době tak má.