Placení za školní potřeby: Nutné zlo nebo vhodný příspěvek?
14. srp 2025
Dobrý den,
jsem redaktorka EDUinu a sbírám do článku zkušenosti rodičů k tématu, kdy školská zařízení, družiny atd. na začátku roku žádají rodiče o úhradu věcí, které nejsou mezi běžnými školní pomůckami (např. hygienické potřeby, papír, šťávy, sladkosti do družiny atd.). Zajímá mě, jestli s tím máte zkušenost, jak to probíhá u vás a jak to vnímáte (nutné zlo X rádi si připlatíte?).
Pokud nechcete uvádět konkrétní školu nebo jméno, anonymitu zaručím. Můžete mi také napsat do soukromé zprávy.
Moc předem děkuji za sdílení zkušeností!

@enoli Ne určitě mi to nepřijde v pořádku že bys to kupovala ty. Jen nechápu někdy do čeho jdou ty peníze co platíme na začátku. Plus nosíme tyhle věci a to ještě podotknu že ne každý je nosí. Já s tím nemám problém, nosila jsem i extra a bez problémů. Mé děti ani ty kapesníky nepoužívají protože mají několik balíčku v batohu - a neřeším to.
@anezzik U nás se platí třídní fond, papíry do tiskárny a Spolek rodičů. V třídním fondu vedeme tabulku s účetnictvím, každý rodič může nahlédnout, máme přesně uvedené co jsme z toho kupovali. Tisk je jasný. Spolek své hospodaření taky má transparentní. Takže pokud nechápeš do čeho peníze jdou, zeptej se. Ale ne tady.