icon

Placení za školní potřeby: Nutné zlo nebo vhodný příspěvek?

patriciemartinu
14. srp 2025

Dobrý den,
jsem redaktorka EDUinu a sbírám do článku zkušenosti rodičů k tématu, kdy školská zařízení, družiny atd. na začátku roku žádají rodiče o úhradu věcí, které nejsou mezi běžnými školní pomůckami (např. hygienické potřeby, papír, šťávy, sladkosti do družiny atd.). Zajímá mě, jestli s tím máte zkušenost, jak to probíhá u vás a jak to vnímáte (nutné zlo X rádi si připlatíte?).
Pokud nechcete uvádět konkrétní školu nebo jméno, anonymitu zaručím. Můžete mi také napsat do soukromé zprávy.
Moc předem děkuji za sdílení zkušeností!

Strana
z4
andelka
20. srp 2025
@anezzik

@enoli Ne určitě mi to nepřijde v pořádku že bys to kupovala ty. Jen nechápu někdy do čeho jdou ty peníze co platíme na začátku. Plus nosíme tyhle věci a to ještě podotknu že ne každý je nosí. Já s tím nemám problém, nosila jsem i extra a bez problémů. Mé děti ani ty kapesníky nepoužívají protože mají několik balíčku v batohu - a neřeším to.

@anezzik U nás se platí třídní fond, papíry do tiskárny a Spolek rodičů. V třídním fondu vedeme tabulku s účetnictvím, každý rodič může nahlédnout, máme přesně uvedené co jsme z toho kupovali. Tisk je jasný. Spolek své hospodaření taky má transparentní. Takže pokud nechápeš do čeho peníze jdou, zeptej se. Ale ne tady.

Strana
z4