Podpořte petici pro návrat dětí do škol.
Ahoj všem, můj syn mě poprosil, abych začala řešit, že nechce být pořád doma. Tak jsem se rozhodla založit svoji první petici a trochu ho podpořit. Petici najdete zde:
https://www.petice.com/petice_zoufalych_rodi_za...
Děti chtějí do školy, stýská se jim po kamarádech a mají nárok na kvalitní vzdělávání. Zavření škol do září nevyřeší problém, děti budou muset fungovat nějak i v létě.
Pojďme je podpořit a bojujme proti strachu a šíření paniky!
Děkuji za každou podporu či sdílení!
Tereza
P.S. Podepsat můžete, ikdyž nejste zrovna rodiče dětí školního věku.
@marcicek84 Fronty lidi u psychologa desicich se zivota bez rousek omezeni pobavily...opravdu to uz je paralyza a psychóza tohle. Tahle medialni masaz ohledne covidu, bych nikdy neverila, co jedna neznama nemoc dokaze udelat s psychikou lidí...najednou se vsichni zamkneme do protiatomovyho krytu a nevylezem a budem čekat....na Godota???
@puhelin myslím, že nemá smysl dále to rozebírat, je to pořád dokola, já se zařídím dle zákona, ty se zařiď dle zákona a jedeme dál...
@ninive211 Jasne, takze vsichni se ted budou hrdinsky bit do prsou, ze jim se nic stat nemuze a proto se nebudou chranit. Uz chybi jen olizovani zabradli...
Proc je tak tezke chvili brat ohled na druhe? Protoze vam chybi nakupy, vylety, restaurace, kino a tika vam oko z toho, ze jste 24 hodin denne se svymi detmi?
@puhelin Pokud jsem spravne cetla, @tak zrovna @marcicek84 nosi vicevrstvou rousku, pevne upnutou kolem obliceje, aby teda byla vubec co k čemu a pak se prave proto dusí a premysli o moznosti, jak dostat narizeni-zakrytemu obliceji-a nedusit se (byt to bude z hlediska ochrany asi na 2 veci) (priznam se, ja mam rousku vetsinou dvouvrstvou z tensiho materialu a mam co delat, jsem vzdy rada, kdyz ji muzu mim9 dohled lidi sundat). Mam i par jednovrstvych, ziskanych prave "zdarma" vypomocí v ramci obce a tyhlety jsou na ho*no, co se tyce ochrany, vzdyt je pres ne i videt, ale hlavne ze zachyti kapenky😂, takze jak to je, vlk se nazere, koza zustane cela...
@ninive211 Uz jsem to tu psala pred nedavnem. Moje mamka pracuje v potravinarskem provozu, 10 - 12 hodin denne v horku u pece, s rouskou. Respirator s rouskou uz nezvlada, to je uplne peklo. Za smenu ma min 4 rousky uplne mokre. Nedela to kvuli narizeni, ale kvuli svemu manzelovi, ktery je rizikovy. Domu se vraci na pokraji omdleni, dychat se v tom neda. Jinou moznost nema. Neni jak by se izolovali, jeden nebo druhy.
Takze me rozesmeje, pokud nekdo resi, ze v rousce nevyjde kopec.
@puhelin Hele, uz je to fakt psychoza, ja nikde nepisu, ze se nechranim-nelezu zbytecne mezi davy lidi, nejezdim MHD, do obchodu vyjimecne a na rychlika, zadny zdrzovani. Ale jako mi proste nevymluvis, ty ani nikdo jinej, ze ma nejaky smysl nosit rousky i tam, kde je minimalni pravdepodobnpst delsiho primeho kontsktu s konkretnim clovekem (kdyz se s nekym potkas na ulici a projdete proti sobe, dva metry od sebe, pravdepodobnost, ze na tebe "prskne vir", je minimalni, k tomu je potreba delsi PRIMY kontakt s nakazenou osobou! Takze smysl nosit rousky kdekoliv na verejnosti ve volnem prostranstvi, pokud nejsem v blizkem kontaktu s lidmi, mi postrada smysl. MHD ok, obchody ok... Howgh!
@marcicek84 já bych řekla, že u určitých uživatelek si stejně nepomůžeš...
@ninive211 s tou mediální masáží souhlas, nikdy bych nevěřila, co to s lidmi umí udělat.
Najednou jako kdyby všechny ostatní nemoci neexistovali,ač na ně každý den umírá mnohem více lidí, ale tohoto se budeme všichni bát a dobrovolně se pošleme do totální ekonomické krize, z které se budeme vzpamatovávat hodně dlouho a bude ještě hodně bolet
@ninive211 zbytečné se pouštět do debat já jsem to tady vysvětlovala
@puhelin no ve chvíli, kdy by mi na přímém slunci hrozilo omdlení a měla bych si vybrat zda omdlím a praštím hlavou o zem, nebo si sundám roušku, tak opravdu pud sebe záchovy člověka bude velet strhni tu roušku a nadechni se...neznám člověka, který by raději omdlel...to máš jak v MHD přechodová období ráno se navlečeš a odpoledne ti je horko, že někdy jsi na vývrat, co uděláš, omdlíš, nebo si sundáš šálu či rozepneš kabát?
@blondynka400 už to opravdu není vtipné, masáž je vyhnaná až do extremu a nepovoluje...tohle je cílené, pokud chceš lidi ovládat, musejí mít strach...
@puhelin uvědomuješ si, že každý má jiné dýchání? Spoustu lidí má astma, alergie či jiné chronické dýchací potíže. A někdo to prostě nedá.
Pro spousty lidí znamenají roušky při větším tělesném zatížení mnohem větší problém, než je nějaký Covid. Viz ten Slovák na horské tůře, zemřel jenom díky roušce....
Mně osobně to též nedělá dobře, vadí mi vydýchaný vzduch třeba v zasedačce a rouška je pro mne v tomto směru peklo.
@marcicek84 Opravdu to pises zrovna ty, ktera jsi v zime vykupovala obchody do zasoby?
@marcicek84 to máš pravdu. A u většiny lidí to funguje. Ať žijí stádní typy...
@blondynka400 Je mi pana lito, ale predpokladam, ze na horske ture nemel co delat. Rouska nerouska.
Treba je covid jen zasterka pro ekonomickou krizi, ktera by prisla tak jako tak. Ted je obhajitelna pandemii.
@puhelin Ano, presne tak. Kdyz se jdu ptojit do lesa, fakt nechodim 2h v kuse s rouskou na hube jen proto, ze jsem se 5x za tu dobu minula na vzdalenost 5m s jinym turistou. Sundat si OPATRNE ZA GUMICKU SI TKANICKU rousku (jsem-li echt cimprlich a panikar, vydesinfikovat si pokazdy ruce dezinfekci) zvladne snad každý. Mene hygienické z hlediska zachovani (hypotetucke) ucinnosti rousky je v tomto teple chodit v 1 rousce ty 2 hodiny, fakt chutovka ty bakterie tam na te prodychane latce... (btw i ta tvoje mamka, pokud pracuje fakt v teplym prostredi a rousku propoti, by ji mela menit tak co hodinu, i casteji...dela to??) Jo a pust si tohle https://video.aktualne.cz/dvtv/desi-vas-cisla-o... To uz asi z toho krytu nikdy nevylezes🤦♀️
@puhelin myslíš si snad, že v horku si ti lidé budou ty roušky sundávat schválně, aby tě naštvali a všechny nakazili, jim prostě nic jiného nezbude a to je na tom to nejsmutnější a ještě můžou dostat pokutu, protože se rozhodnout neomdlít...
psala jsem to už několikrát, psala jsem to 100 x i předtím, dovolila jsem si jen z nuly rezervu na 14 dní, ale jasně, když nejde vyvrátit logický argument, tak raději začneš o něčem jiném a ještě to není pravda...
tak co teda raději omdlíš v létě nebo sundáš roušku, neodpověděla jsi mi...
@puhelin proč by neměl na horské tůře co dělat? Před tím případem nebyl v zdravotním stavu, který by toto vylučoval. A rouška v horách, kde skoro nikdo není je fakt totálně mimo.
To si nemyslím, krize by určitě přišla, už tady pomalu byla. Ochlazování ekonomiky bylo v posledních měsících jasné. A bylo potřeba, toto ale ne.... To je umělé, to není o ochlazení, ale zruinování.
To je podobné jako teorie, že země se na nás zlobí a je nás moc a neuživíme se, tak poslala virus 🙂
@marcicek84 Co neni pravda? Ze jsi tu sama zazila osocovani o tom, ze panikaris? Ze prehanis? Ted to same rikas ty mne.
Nemam potrebu travit mimo domov delsi nez nezbytne dlouhou dobu, jezdime autem, takze na tu nezbytne dlouhou dobu budu rousku mit i v horku.
@blondynka400 Na horske ture? Pri nouzovem stavu, kdy se melo jit do prace, k lekari a na nakup? Tady hlidala o vikendech parkoviste u turisticky atraktivnich mist policie, popr. ta mista rovnou zatarasili, aby tam lide nechodili.
@puhelin jsou povolené procházky do přírody, parky a pod. V čem to nesplňuje výlet do hor?
Ty parkoviště jsou bezva práce, aby náhodou ti hrozní lidé z Prahy ty nenakazili ty chudinky na vesnicích.
@puhelin tady mě napadáš, že snad tenkou rouškou porušíme zákon, že jsem sobec, sebestředná a já nevím co, já se pouze bráním a chci ti vysvětlit svůj pohled...ty to prostě pochopit nechceš, nikdo ti nic nedělá schválně, prostě se řídíme zákonem a nemůžeš být papečtější než papež a v létě pokud nepřijde rozvolnění jsem ti jen nastínila, jak lidé budou muset zabránit kolapsu, tedy stržením roušky a vydýcháním, nebude to ojedinělé, to jsou holá fakta, jestli to bereš jako útok nebo osočení, tak to je mi líto, ale nebylo to tak myšleno, možná bys měla zapřemýšlet jakých útoků a osočení jsem se tady dostala od tebe...přece nemáš důvod útočit na někoho, že si vezme jednovrstvou roušku, když splní podmínky zákona, jen proto, že máš strach a slyšíš i trávu růst a už bych to ukončila, my jsme si to tak nějak řekly a už se nikam neposouváme...přeji klidnou noc...
@blondynka400 My jsme od Prahy daleko, neatraktivni lokalita. Urcite to neni jen kvuli Prazakum.
@puhelin já jsem spíš narážela na fakt, který se koluje netem.... Je otázka, kde je pravda, kolem Prahy nikdo nic neuzavíral.
Já nejsem zastáncem toho, aby lidé chodili na hrady, leželi v parcích metr od sebe. Ale proč by nemohli na třeba na hory na výlet, to fakt nechápu. Není nic horšího, než být zavřený někde v bytě.
@marcicek84 Ja nezpochybnuju, ze ti neni prijemne v rousce byt. Proto jsem tu psala, v jakych podminkach jini musi rousky nosit. Ze to neni jen o par desitkach minut v MHD, nebo cestou do klimatizovaneho obchodu. Nebo proste tam, kde nezbytne byt musis a neni ti prijemne v rousce dychat. A take to musi vydrzet, nic jineho jim nezbyva. A delaji to s ohledem na druhe.
@blondynka400 Slovák na horské ture zemřel jen kvůli roušce - to říkali kde? Na Nově?... Jinak si ale můžete blahopřát, že nejste stádni typy. Hlavně abysme tady, díky vaší potřebě vše si udělat podle sebe a hlavně se neomezit a někomu se nepodridit, nesedeli v karanténe ještě za rok s tisíci mrtvými na Covid i NeCovid, zruinovanou ekonomikou a spoustou dalších problémů.
@blondynka400 Neumim si predstavit byt zavrena v byte (diky za vesnici na konci sveta). Ale pokud se vsichni presunou na ty vylety, zase bude hlava na hlave. To neni reseni :(

@marcicek84 Ano, nejsi jedina bezohledna.
Ale protoze takovi jsou ostatni, tak to mame delat vsichni? Tak se chovaji inteligentni lide? Ale notak. To je jak z detskeho hriste.
Mrzi me, ze bydlis tam, kde si lide nepomahaji. My rousky sijeme a darujeme je zadarmo. Delame to pro sebe. Verime, ze nas tou rouskou ochrani.