Podpořte petici pro návrat dětí do škol.
Ahoj všem, můj syn mě poprosil, abych začala řešit, že nechce být pořád doma. Tak jsem se rozhodla založit svoji první petici a trochu ho podpořit. Petici najdete zde:
https://www.petice.com/petice_zoufalych_rodi_za...
Děti chtějí do školy, stýská se jim po kamarádech a mají nárok na kvalitní vzdělávání. Zavření škol do září nevyřeší problém, děti budou muset fungovat nějak i v létě.
Pojďme je podpořit a bojujme proti strachu a šíření paniky!
Děkuji za každou podporu či sdílení!
Tereza
P.S. Podepsat můžete, ikdyž nejste zrovna rodiče dětí školního věku.
@blondynka400 Kdo posoudi, jestli muze byt ucitel autoritou?
@puhelin chůva byla, ale vidíš, nezvládlo se to...ale nevím o tom, že se v naší školce všechny děti samy najedí, obléknou a zvládnou hygienu (to mnohé nedávájí do 4 let běžně a to si nemyslím, že je k tomu rodiče nevedou)
řeč rozhodně není vina rodiče, obvykle se chodí k odborníkovi a obvykle ten tomu dítěti najde nějakou vadu, takže to je sprosté toto házet na rodiče, to jako zase prrr a víš kolik teď je těch logopedických vad, strašně moc...
@puhelin teď jsem si dočetla ještě ten konec příspěvku. Kdo není spokojen s nadřízeným, tak odchází? Proboha co je toto za názor? Tohle fakt fungovalo někdy před 30 lety. Já jsem nadřízený, já jsem něco víc. To fakt myslíš vážně? Autorita (ač rodič, učitel, nadřízený) je člověk, který ví, zná, má sociální cítěný. Ne proto, že zastávám určitou pozici. A to je právě ten problém učitelů, kteří mají "problém" a bohužel i v v běžném pracovním procesu. Ale mohu ti říct jenom to, že tam na to dřív nebo později dojedou. Protože autorita není o pozici, kterou zastávám, ale o tom, na co mám a na co nemám. Když to vztáhnu k učitelům, když je dobrý, problémy nemám, když jsem špatný, mám názory (a tedy problémy), jako ty.
@alcar oni si to tak učitelé MŠ představují, nebyla by pak kolem dětí práce, vše je vina rodiče přece, oni chtějí dokonalé a vychované dítě....
@puhelin kdo? Děti. Sami vědí, zda je učitel autorita a nebo si na to hraje jako ty 😀
@puhelin ovce co se nenechá živit státem 😀 Tedy ty dneš perlíš.... Víš co je mi líto? že člověk s tvými názory nějaké děti ovlivňuje a přesně z nich ty ovce dělá a hurá rovnou do továrny. Ale chápu, že s těmi, co nejsou iq tykve můžeš mít problém 😀
@blondynka400 Ja nejsem ucitelka, takze si nemam na co hrat
@puhelin ano pokud to jsou ty děti, které zvládnou mluvit plynně ve větách a ve školce se nestydí mluvit...a pak jsou tady ty co ještě tolik nemluví nebo ty co mají logopedický problém, těch je taky dost...
vida, tak nejsi učitelka, tak co se do nich pořád montuješ? ty jsi ta co chce sedět doma na OčR a potřebuje zavřenou jak školu tak školku, viď :D
@puhelin ale chováš se tak 😀 Radši se nebudu ptát na profesi.... Hlavně prosit a děkovat. Základ slušného chování 😀
@blondynka400 Umet rict dekuju a prosim se mi zatim v zivote vyplatilo. Takze to ucim i sve deti.
@blondynka400 a nejlíp v předklonu...nevím dítě je dítě, ne cvičená opice, taky nebude prosit a děkovat jen tak, když třeba není důvodu...
@puhelin moje dítě to umí, ale nevím, jestli to teda umělo ve 3 letech...
@marcicek84 Ani na OCR nejsem. :D
Do ucitelek se montujes ty. Jestli jim zavidis prijem, tak muzes jit taky ucit.
@puhelin však ano, jen to to uč. Já souhlasím, že je jsou to slova, která by měl člověk znát a používat. Ale ne v každé větě. A hlavně u dětí mi to přijde někdy víc než komické, proč by dítě mělo pořád prosit. To je něco méněcenného? Co z něj pak vyroste? Další ušláplík....
@marcicek84 Moje to umi od 2 let. Naucila se to pozorovanim a opakovanim. Kdyz je duvod, proc by nepodekovala.
@marcicek84 přesně tak, není cvičená opička a taky není podřízený. Má svůj mozek, ač se na to zapomíná.
@puhelin tak prozraď, co jsi povoláním 🙂
@blondynka400 Jakoze ma rict: "Dej mi svacinu?"
@blondynka400 Matka na rodicaku
@puhelin a co třeba říct, mám hlad, co bude ke svačině? Co je na té větě špatné? Ok, dobře, matka čerpající RP. a co jsi dělala před MD?
@puhelin psala jsem několikrát, že jim nic nezavidím, jen mi vadí jak knikají, že by měly více práce, když teď odpočívaly doma a proto se do otevření školek nehrnou...
moje dítě prosí a děkuje jen, když k tomu je důvod....
mně se ptá třeba: Mami mohla bys mi dát něco napít? když ji pití přinesu tak poděkuje. Mně už ten podmiňovací způsob sám o sobě přijde, že je prosebný, ač se v té větě aproti neobjeví prosím. Někdy to prosím tam řekne, ale určitě na mě nepokřikuje, dej, dones apod.
@blondynka400 to se neptej, je to určitě učitelka...
@blondynka400 Takhle verbalne zdatne jeste ditko nemam, aby se zeptalo, co bude ke svacine.
@marcicek84 "Mohla bys" je urcite slusnejsi, s tim nemam problem.
Vzdycky bude nekdo spokojeny a nekdo nespokojeny. Kdyz si bude tve prispevky cist osvc, ktery musel zavrit a stale jeste neotevrel, bude mit jiste radost z toho, jakou malichernost tu stale dokola prozivas. A to i v pracovni dobe.
Nikdy jsem neucila, ani nemam vystudovanou pedagogiku, natoz neco humanitniho.
@puhelin tak jestli cela vychova tkvi jen v podekovani, proseni a pozdraveni, tak to je pro me novinka. Moje trilete deti neumely ve trech letech jeste mluvit, takze byly asi nevychovane. Ale ony byly i bez mluveni nevychovane. Vychovavat je totiz budu jeste minimalne 15 let. Fakt nebylo v mych silach je do tech tri let vychovat. 😁
@alcar to je fakt, že výchova dítěte je dlouhodobý proces a končí plnoletostí dítěte...pak už člověk moc nenavychovává

@blondynka400 Z dnesni generace deti budou lenosi a ignoranti bez povinnosti. Radeji ovci, ktera svou praci udela a nenecha se zivit statem. Nebo vlastnimi rodici v mama hotelu.