Podpořte petici pro návrat dětí do škol.
Ahoj všem, můj syn mě poprosil, abych začala řešit, že nechce být pořád doma. Tak jsem se rozhodla založit svoji první petici a trochu ho podpořit. Petici najdete zde:
https://www.petice.com/petice_zoufalych_rodi_za...
Děti chtějí do školy, stýská se jim po kamarádech a mají nárok na kvalitní vzdělávání. Zavření škol do září nevyřeší problém, děti budou muset fungovat nějak i v létě.
Pojďme je podpořit a bojujme proti strachu a šíření paniky!
Děkuji za každou podporu či sdílení!
Tereza
P.S. Podepsat můžete, ikdyž nejste zrovna rodiče dětí školního věku.
@michaela_2 ty ale pleteš 2 různé věci, riziková skupina pro žáky a pak definice rizikové skupiny pro pedagoga...to česné prohlášení podepisuje rodič, ale ředitel přece rozhoduje o tom, jestli pedagog může učit taky podle nějakých kritérií a k tomu se Plaga vyjádřil tak že lidé jsou v rizikové skupině, pokud z toho seznamu naplňují dva body, protože se učitelé bouří, že byli hozeni přes palubu
@marcicek84 já se v tom zase tak podrobne nebabrala - v te diskuzi ;) jen jsem poslala, co nám přišlo ze školy
@marcicek84 Odmítám hledat něco co neexistuje, pokuď ty to najdeš, pochopitelně se ti omluvím. Nijak na tebe nespěchám, počkám jak dlouho budeš chtít, než uznáš že nejsi neomylná.
@marcicek84 Proc by jim meli reditele zadrzovat informaci, ktera je uzitecna pro sestaveni jednotlivych skupin? Vzdyt pokud by to, co ty rikas, byla pravda, znamenalo by to uplne jiny pocet ucitelu k dispozici pro vyuku primo ve skole.
@puhelin nemám zdání, i já jsem byla právě velmi překvapená...Je možné, že si páni ministři prezentují něco jiného a jiné info posílají černé na bílém...každopádně jsem si pak řekla, proč se tedy tak strašně řeší, jestli děti budou nebo nebudou muset mít roušky...
@marcicek84 ty nejsi normalni. Konecne pochop, ze nejsi pupkem sveta. Ze tva pravda, nemusi byt pravda tech ostatnich. Pochop,ze lide maji narok na jiny nazor,nez mas ty sama.
Nechapu,proc presvedcuje, hysterka jako jses ty, me o mem vlastnim strachu. Pochop konecne,ze ja se chovam ,,jen,, ohleduplne k ostatnim. Respektuji jejich prani,respektuji zakon, respektuji i prava jinych lidi. A je mi uplne jedno, co si o tom mysli jedna agresivni mamina na konikovi.
Kazdy normalni clovek chape,ze uvolnovani pravidel ,musi byt. A ze pujde ruku v ruce cislum a celkovemu vyvoji. Ale presto jsem zastanc toho,ze by to melo byt pomale a ze ty tve nenavidene rousky maji smysl. Konecne na me v obchode nikdo primo neprska, nikdo nekasle do salamu u pultu, nikdo se nehrabe spinavyma rukama v rohlicich a pod. Opatreni maji smysl a dokonce si myslim, ze nektera by mela byt dlouhodoba. Ale je tp muj nazor,nikomu ho nevnucuji, na nikoho tady nejecim a pod.
@blondynka400 na co? Ptam se podruhe.
@marketa11112 tak uz to chapes i ty,to rozvolnovani,tak super,konecne...a jinak ty taky nejsi pupek světa, že se nebude kvůli tobě rozvolňovat a všude budeme nosit roušky i nesmyslně... Agresivitu jsi tady donesla takže si nemáš na co stěžovat, asi bych to ukončila, nemá to smysl, věřím, že vláda dostane rozum a rozvolní roušky na veřejném prostranství s ukončením stavu nouze...
@marcicek84 ale ja nikdy nerekla,ze vse bude trvat vecne. To je nejaka tva dedukce. Kazdopadne pro noseni rousek mezi lidma jsem. A jeste chvili budu. A ver,ze rousky ze dne na den nikdo nesunda. Asi je blbost mit ji v aute,kdyz jedu sama ci s rodinou. To dojde kazdemu. Ale tam,kde se setkavame s jinyma lidma, zatim rouska bude. 🙂. Smir se s tim.
@marcicek84 mela by sis vse ulozit a casem si ty sve prispevky precist. Ale ty se takto asi chovas bezne, takze tezko rozpoznas rozdil ve tvem jednani a jednani ostatnich.
@marketa11112 no, ale já se s tím smiřovat nepotřebuji, protože tam, kde to zbude, tak tam to lidé budou schopni tolerovat a zrovna v tom MHD nebo obchodě, ať to klidně je... 🙂 Nepotřebuju si nic ukládat ani zpětně číst, někdy osoba, který něco čte vše bere hodně jinak, protože si domyslí intonaci a pak to vyzní jinak než to bylo myšleno, bohužel to jsou diskuze...přeji dobrou noc, končím protože mám celkem nabitý víkend...
@marcicek84 to jsem moc rada. 🙂.
@marcicek84 My ted od pondeli zase pokracujeme ve cviceni pro deti (pri domu deti a mladeze), pro 3 - 6lete. A vsichni (deti i dospeli) musime mit rousku.
Ano souhlasím že roušky přímo v obchodech mají nyní v téhle situaci smysl.A klidne si ich v kráme nasadím.Ale ať po mně nikdo nechce když je přes 4000 lidi vyléčenych abych mela propocenu a poslintanu roušku na puse na ulici.A druha vec u nás v práci je na odpolední směně v lete čtyřicet stupňů. Tak jak mám pracovat v roušce to je tak na kolaps organizmu výrobní haly pro automobily nemají klimatizace. Všichni jsme byli vyděšeni novými virem spadly jsme do neznáma začali jsme se chránit nevěděli jsme co od nemoci Covid můžeme čekat .Nyní máme výsledky i senioři nakažení v domovech a pečovatelky prodělali Covid a jsou v pořádku. Přizpůsobíme si už snad svoje životy vidíme že vir není skoro vůbec nebezpečný.Já jsem prodělala rakovinu 27 ledna jsem se dozvěděla že jsem po dvou letech neustále léčby zdrava.Začala jsem normálne žit a známa z nemocnice jse me ptala poč nejsem na invalidním že ona je atd.Já jsem ji odpověděla že jsem podle výsledků zdrava a chci normálne žit a nejsem žádný invalid.Chci pracovat chci dělat věci které jsem dělala před nemoci.Spousta lidi kteří se mnou postoupili léčbu sedi doma bere důchod zobe antidepresiva a čte si články o lidech kterým se vrátila rakovina.A proc to tady píšu?Musíme si uvědomit že je konec že léčba končí začíná normální život výsledky jsou bombasticke nemoc je k lidem hodna.A tak jako ja si nepřipouštím že znovu onemocnim tak vás všechny prosím nepremýšlejte ve smyslu že se nemoc vrátí. Nejde žit ve strachu .Uživejme si sluníčka a hlavně krásně čerstvého vzduchu který by jsme po procházce náměstím mohli dýchat bez roušky.A muj mladší syn si uživa to že jse může vrátit do školy těši se na učitele a kamarády. A já jsem šťastna že je on šťastný. Já jsem díky tomu chaosu a blázinci který tady s působili média podepsala i petici proti otevření škol .Ale co je nejhorší vůbec jsem se nezeptala na názor svého syna.On mi otevřel oči a řekl mi že na vir kašle a že chce do školy.Nenechme sebou manipulovat používejm rozum a dle výsledků kolem nás se přispusobme.
Na ten cirkus kolem žel nejvíc doplatili ti nevinní a to naše děti.To me mrzí nejvíce.
@shaun40 👍👍👍 dekuji, i tady je videt zmena nazoru napr. na otevreni skol s vyvojem nemoci,ale je to super a normalni,protote presne,veci se meni,informace jsou nove a je treba se ridit vzdy aktualni situaci,je treba zit a ne se zavirat do rousek,ktere nam znici imunitu,cim dyl nam budou nuceny porad,cim dyl se izolujeme,tim vic pak budeme nachylnejsi k nemocem,jak jsem psala,pokud jde o opatrnost MHD,obchody,lekar,urad klidne s rouskou,tam clovek nebyva cely den,ale jinak je treba dychat a normalne zit.Ja tez neresim nejakou druhou vlnu,nikdo nevi,zda prijde,nebo ne,ale Vojtech uz vi,ze rousky vsude bude treba nosit zase na podzim - doporucuji se podivat na dokument primy "pod rouskou",tam je videt byznys s rouskama i podezrele nakupy za miliony,pak ti dojde proc potrebuji umele udrzet narod v rousce,cim dyl,tim lip se z toho vylzou a jejich obchody budou pokracovat dale.Ale nam je nikdo zdarma neda,jsme nuceni si je za vlastni bud nakoupit nebo usit,protom vydaje statu na rozsky jsou 1000 Kc na 1 obyvatele vc. deti...Opravdu chceme aby nase generace splacely tyto koronatunely???Dcera se do skolky tesi,ale rousku nechce,pri stabilnim pocasi budou deti na zahrade,v desti nevim,ale pokud tam dite ji i spi,rouska je zbytecna,mrzi me jak se ucitele chovaji,jedine oni v celem state si stanovuji nejake rizikove skupiny a na zaklade toho odmitaji chodit do prace nebo nuti detem rousky,zadna jina profese toto nedela,mysleli si,ze rodice deti do skol nepislou,ale poslou,pokud v cervnu klesne OCR a pak bude tlak na plne otevreni skol.Mozna je k zamysleni,proc nikdo jiny ve spolecnosti zamestnancum neumozni to,co stat ucitelum,stat hraje hru strachu,ucitele se k te hre propujcuji a nemyslim si,ze po 5 tydnech otevreni skol ve stabilnim pocasi se ucitele extra nakazi,u skolek jde o mesic az dva pokud otevrou i v lete.Za 14 dni nez otevrou bude zase epidemiologicky situace jina,vcera jen 32 nove nakazenych,v zemi neni zajem zbysovat testovaci kapacity,je zajem nicit lidem imunitu v rousce,nelibi se mi to...vyzyvam ucitelky,aby se tedy nad temi rouskami zamyslely a prestaly byt pesaky vlady vc. jejich rouskove mafie,skodite tim celemu narodu...
@ilonne aha,takze Plaga rikal neco jineho nez napsali do manualu 😂😂😂 nebo zase napsali neco,co je papeztejsi nez papez,tomu bych se nedivila,i tobe doporucuju dokument pod rouskou,mozna otevres oci...
@puhelin od 11.5. uz nebudete muset... 🙂
@ilonne a jeste poznamecka,to jestli ucitel muze zuatat dome nebo ne,potrebuje donest potvrzeni od lekare,ze spada charakterem do nejake rizikove skupiny,myslim,ze lekari vedi o rizikove skupine vic nez ten vas manual,zajimalo by me,kolik tech dle tebe chronicky nemocnych ucitelek u vas to potvrzeni ma,uz jsem se ptala kdysi jednou a neodpovedela jsi mi...Jedine lekar totiz rozhodne...a jeste poznamecka za 14 dni to cestne prohlaseni bude pase,ve chvili poklesu OCR na 60 procent deti budou do skol poslany a bude tlak rodicu na plosne otevreni skol bez omezeni...
@marcicek84 To urcite ne, protoze od 11.5. zaciname a v pokynech je rouska psana.
@puhelin co to je blbost,tak ve skolkach byt nemusi a deti do 7 let jsou osvobozeny,tak pak tomu nerozumim proc detska skupina ji mit ma,nedava to zadnou logiku
@marcicek84 Tohle neni skolka, ale dum deti a mladeze. Vic jsem neresila, nechci delat problemy tomu, kdo kurz vede.
@marcicek84 Protože to je skupina více jak deseti lidí. Od roušky jsou zatím osvobozeny dětí ve školce. Ty se stýkají opakovaně, denně a ve stejném složení.
@marcicek84 A už je to tu zase, všechno vím, všechno znám, všemu rozumím líp než druzí, jenom moje tvrzení jsou pravdivá, vymýšlím si nová pravidla a roztroubím je mezi lidi.... To tě ten včerejšek neponaučil?
A chtěla bych napsat všem kteří spekulují ohledne ošetřovného aby nemuseli do práce pro to že mám informace od paní učitelky mého syna že rodiče se doposud nevyjádřili jestli půjdou nekteří do školy .Čekaji na vyjádření vlády .Uvědomte si že je na světe miliony lidi ťežce nemocných a spousta čeka na smrt .Nemají tu možnost pracovat někteří jsou i těžce zadluženi.Před par dny jsem si zapla pořad Mise Nový Domov a tam je paní ktera má několik rakovin přišla o nohy k dcerce do pokoje se plazi po zemi.Dcera díky maminky nemoci nemá ani jídlo .Honi ji exekutoři . Probrečela jsem celý pořad.Uvědomte si že máte štěstí že jste zdraví že můžete pracovat. Člověk některe věci bere jako samozřejmost. Můj syn má čtyři paní učitelky v důchodu jedné je 71let(pořád je to kočka)a když jsme si volali tak jsem byla překvapena že všechny jdou normálne učit. Nechci moralizovat a psát nějake (pro někoho nesmysly ) chci aby jsme se zamysleli a začali si vážit všeho co múže zdraví člověk dělat. Je přece úžasné že mám práci že do ni můžu chodit.Položte si otázku co se stane až tu práci mít nebudu.To pak bude větší problém než Covid 19.
@anina32 hele ja to video jeste nehledala,takze me nemelo co ponaucit...
@marcicek84 Aha 🙂

jinak za posledních 10 dní, kde se tato informace nachází, bylo několik jednání krizových štábu a několik jednání vlád, samostatná jednání ministrů, několik jednání chytré karantény, na to opravdu je třeba hodně času a chuti, třeba si to můžete otočit a začít si to prohledávat samy, jsem zvědavá jak vás to bude bavit, kvůli hecům na diskuzi...a ještě každý má právo říct ne, to ale neznamená, že by měl lhát.