Podpořte petici pro návrat dětí do škol.
Ahoj všem, můj syn mě poprosil, abych začala řešit, že nechce být pořád doma. Tak jsem se rozhodla založit svoji první petici a trochu ho podpořit. Petici najdete zde:
https://www.petice.com/petice_zoufalych_rodi_za...
Děti chtějí do školy, stýská se jim po kamarádech a mají nárok na kvalitní vzdělávání. Zavření škol do září nevyřeší problém, děti budou muset fungovat nějak i v létě.
Pojďme je podpořit a bojujme proti strachu a šíření paniky!
Děkuji za každou podporu či sdílení!
Tereza
P.S. Podepsat můžete, ikdyž nejste zrovna rodiče dětí školního věku.
@shaun40 ano svata pravda...😜
@marcicek84 6000 podpisu? no a ? narod ma cca 10 milionu lidi.
@marcicek84 hele, v dnesni dobe a dobe nevychovanych spratku, muzeme byt fakt radi, ze jeste nejake ucitele mame. moje mamka ucila pres dvacet let a deti byly horsi a horsi. dnes je rada, ze je v duchodu a nemusi to utrpeni ve skole snaset. ucitele to maji setsakra tezke. ja dodelavam vychovatelstvi a jsem lakana do prace mezi problemove deti. a asi to vezmu. protoze od techto deti alespon clovek vi, co cekat. a nekdy mam pocit, ze jsou alespon vdecni za to, ze se k nim nekdo chova normalne.
ps : no a co bazen? jak to jde? nam uz stoji od lonska , hec. manzel ted v tydnu pridela solar a verim, ze uz se zacneme koupat. bazen je vyhoda pro ty, co neradi chodi mezi velke mnozstvi lidi , co se ted nechystaji na dovolenou a pod. ale to ty preci nejsi. ty mezi davy klidne pujdes, neni se ceho bat. a na dovolenou mas ,,poukaz,, . nekde jsi tusim psala, ze na konci prazdnin by se uz nekam dalo vycestovat. ze by zmena? proc?
@marketa11112 ano,ze je mladez rok od roku horsi s tim souhlasim,bohuzel v kombinaci s temi splatnymi uciteli to je hotova tragedie... Co se tyce cestovani,tam u me neni v planech zadna zmena,ale kdyz vis,ze jsou schopni otevrit koupaky s rouskama na hube a o to jaksi nemam zajem,coz je pochopitelne 🙂
S podpisy to je jen zacatek...
https://www.novinky.cz/domaci/clanek/venku-bez-... hele tak rousky se budou resit uz v pondeli,no vida...
Prý začátek 😂😂😂 petice už tu visí měsíc a každý, kdo si přečte to vysinute bláboleni miss rozum, se petici obloukem vyhne 👎
Ze na to vubec reagujete...
@heligona hele ona mozna ani nebude treba,uz to vlade asi dochazi 😜 v pondeli snad zvitezi zdravy rozum 🤔
@marcicek84 co vlade dochazi? Ze jsi mimo? A dokonce te budou projednavat na vládě? Tak jo.
O zdravém rozumu tu mluví člověk, kterému chybí 😀 Už dlouho jsem se tak nezasmála.
Tak ono se vzdycky vsechny z hejna stahnou a prestanou reagovat, kdyz se jedna usvedci ze lzi,to uz pak nebavi,neni to tu prvne,hlavne se smeji,kdyz ctu zed Aniny,oni to tam tety konikovky napsaly dost vystizne...vic k tomu neni co dodat...
@heligona momentalne jsi dost mimo ty pokud nerozumis psanemu textu...
Chci varovat všechny uživatelky před @marcicek84 Vymýšlí si lživé hypotézy v diskuzích a napadá ostatní, kteří nejsou s jejími výmysly za jedno.
@anina32 a ty prispevky ze zdi nezapomen tady vlozit...mas celkem z ostudy kabat...
@marcicek84 jo tak ty myslíš, ze sestitisicova petice za otevřeni škol zapříčinila jednání o rouskach? Vážně?
Chci varovat všechny uživatelky před @marcicek84 Vymýšlí si lživé hypotézy v diskuzích a napadá ostatní, kteří nejsou s jejími výmysly za jedno.
@heligona to jsi vydedukovala z ceho,ze si to myslim?Prosim te,uz toho nech,nic takoveho jsem tady netvrdila...mas se mnou asi osobni problem,ale je to tvuj problem ne muj... 🙂
https://www.novinky.cz/domaci/clanek/nektere-uc...
Jee tak tohle je vtipne,nejdriv chteli ucitele vymezit ty rizikove skupiny a ted kdyz jsou vymezene a hrozilo by jim neplacene volno,tak jsou zaskoceni...to je podobne jak s temi malymi skupinami,to taky vymysleli a pak breceli,ze se to neda stihat...ucitele proste nevedi co chteji...
Ale mozna se to vyresi samo,pokud se sundaji rousky na verejnem prostranstvi,je uz krucek k tomu se zamyslet na plnym otevrenim skol,protoze jak je mozne,ze kdyz nebude stav nouze,poskovat deti,ze nebudou chodit do skol...
@marcicek84 a přečetla sis v článku tuto větu?
Stačí, aby kantor osobně nebo člen domácnosti vykazoval alespoň jeden rizikový faktor, a když to oznámí řediteli, ten pak má rizika nakažení omezit zvýšenými hygienickými nároky, popřípadě uložit mu jiný typ práce tak, aby riziko bylo co nejmenší.
@betelgeuzz hlavne nechapu proc by se melo jednat o nefer pristup, chteli to takto sami ucitele,kriceli,ze se otevrit skoly nemuzou,ze je to rizikove,tak proc by jim ted melo vadit neplacene volno jeden mesic do prazdnin,rodiny s OCR prisly o vic...Je logicke,ze kdyz se kazdy ucitel ve skole udela rizikovym,ze pro vsechny ta prace nemusi byt...stejne si myslim,ze se nakonec do 25.5. se skoly otevrou plosne pro vsechny, ale jen budou na dobrovolne bazi s tim,ze po poklesu OCR to uz pro nikoho nebude vyhodne a konecne se to zavne vracet do normalu...Hlavne Plaga jedna prekotne,takze jsem zvedava...🙂
Ministr zdravotnictví Adam Vojtěch (za ANO) řekl pro Českou televizi, že roušky by se nemusely na veřejných prostranstvích nosit od 25. května, pokud lidé dodrží dvoumetrové rozestupy. Podle svých slov to bude prosazovat na jednání vlády.
Tak přeci jen, jsem zvědavá co ve vládě projde, když mu končí stav nouze a tato represe logicky musí odejít s ním, už to asi pochopili, že to není tak jednoduché toto nařizovat zákonem o ochraně veřejného zdraví...
Tak to prošlo :D a dokonce ani u logopedů už roušky být nebudou muset, no vida... :D
Doporučuju dnešní tiskovku po jednání vlády a hlavně si poslechnou pana Prymulu, jak maminky, které se bojí dát dítě do školy tak učitele, riziko nakažení ve školách a školkách je velmi nízké blížící se nule a roušky opravdu člověka nechrání....tímto už tady není moc o čem diskutovat, konečně řekli pravdu... 🙂 🙂 🙂 👍 👍 👍
@marcicek84 Tak to schválili právě se dívam na Novu po ulici rousku mít nemusíme.Jenom při nákupu a v práci. Aspoň tá ulice svoboda pro nosy
☺😊😃.Plati to od 25.5
@shaun40 super, jsem fakt spokojená, dokonce Prymula překvapil, že řekl pravdu i se oháněl studiemi ohledně těch dětí a učitelů ve školách a je zajímavé jak naznačoval něco ve smyslu, že by na základě toho školy a školky mohli otevřít plošně všem, že teda ale nechtějí lidi nutit, že jim proto dali na výběr, to hovoří za vše....
Dle mého názoru rizikové skupiny jsou tím pádem orientační a pasé, když je to riziko vlastně tak nízké, hlavně, že máme manuál...a teď čekám, že za cca týden přijde Plaga s dalším překotným rozvolněním škol, mohl by je otevřít plošně, ale docházka by byla jen na bázi dobrovolnosti a zároveň přijde Maláčová s tím, že klesne výše dávky OČR za červen...jsem zvědavá, jestli to tak bude, nebo ne, necháme se překvapit... 🙂
No jsem ráda, že Vás to potěšilo. Ale přečtěte si to pořádně. O tom, že by zcela končily roušky venku tam není ani slovo.........
😂 😂 😂 to tady nikdo netvrdil... já chápu, že někteří rouškaři budou zklamaní, ale jestli si tady někdo myslí, že PČR je všude...😂
navíc 2 m odstup lze měřit odhadem, no reálně, kde asi to teď lidé budou nosit, je zřejmé, že hlavně do MHD, obchodu, k lékaři, na úřady či poštu, kolegiální domluvy v rámci kanceláří fungují už tak poslední měsíc a dále se to rozvolní samo, mně je jedno jak a kdy se to rozvolní dále, budu si to dělat dle sebe a selského rozumu a nebudu rozhodně sama, k tomu bohatě stačí to rozvolnění jaké je teď...takže pomalu a jistě i roušky začínají být mrtvé téma... 😝

Holky nemá to cenu se hádat. Máme skoro 4500 vyléčenych .Krásné počasí vykašlete se na politiku.Každý si to udělá jak mu to bude vyhovovat někdo do školy deti da někdo nedá. A ty bazény vám závidím.Maminky mají dnes svátek tak si dejte něco sladkého za odměnu. Já mela vetrniček z kávou a ten byl hříšne dobrej.Ono to toho 25.5 nějak dopadne. ☺😊😃