icon

Podpořte petici pro návrat dětí do škol.

teru_k
11. dub 2020

Ahoj všem, můj syn mě poprosil, abych začala řešit, že nechce být pořád doma. Tak jsem se rozhodla založit svoji první petici a trochu ho podpořit. Petici najdete zde:

https://www.petice.com/petice_zoufalych_rodi_za...

Děti chtějí do školy, stýská se jim po kamarádech a mají nárok na kvalitní vzdělávání. Zavření škol do září nevyřeší problém, děti budou muset fungovat nějak i v létě.

Pojďme je podpořit a bojujme proti strachu a šíření paniky!
Děkuji za každou podporu či sdílení!

Tereza

P.S. Podepsat můžete, ikdyž nejste zrovna rodiče dětí školního věku.

anina32
11. kvě 2020

Chci varovat všechny uživatelky před @marcicek84 Vymýšlí si lživé hypotézy v diskuzích a napadá ostatní, kteří nejsou s jejími výmysly za jedno.

blondynka400
11. kvě 2020

@marcicek84 já se s tebou fakt nehodlám dohadovat. Jasně, není to ničí povinnost. Ale co všechny ty věci kolem? Vždyť sis tu jámu kopala sama pod sebou úplně zbytečně. A tím tuto diskuzi s tebou na toto téma končím. A doufám, že bazén stojí a koupete se, je na to krásné počasí 🙂

marcicek84
11. kvě 2020

@blondynka400 když dojdou argumenty, je čas vyklidit pole, ale každopádně jsem ráda, že se pravda ukázala, ty si mysli co chceš, já jsem s výsledkem více než spokojená...

marcicek84
11. kvě 2020

@anina32 to je tapetování, taky mimo pravidla...ale někdo hold nedokáže unést, že pochybil...to se děje běžně, jsem na to zvyklá...

shaun40
11. kvě 2020

@blondynka400 Oni tam píšou že díte i příbuzný ze společného domova musí splňovat minimálne dva z osmi bodů.

blondynka400
11. kvě 2020

@marcicek84 já tu nehodlám psát tisíce příspěvků jako ty. Mysli si co chceš. Tebe to baví, mne ne. Jestli se cítíš jako vítěz, ok, přesně to vypovídá tomu, jak se zde prezentuješ a odpovídá to tvému myšlení a způsobu chování a tomu, že jsi stále nepochopila, o co šlo....

anina32
11. kvě 2020

Chci varovat všechny uživatelky před @marcicek84 Vymýšlí si lživé hypotézy v diskuzích a napadá ostatní, kteří nejsou s jejími výmysly za jedno.

marcicek84
11. kvě 2020

@shaun40 to neřeš, ony to nechtějí slyšet, ony si chybu nikdy nepřiznají, ony se tady hromadně bavily jak největší pííííp a ještě se ani ty některé, které to přehnaly nedokáží chytit za nos...

blondynka400
11. kvě 2020

@shaun40 je zajímavé, že oficiální papíry ze školy jsou jiné. Mně je to osobně jedno, neberu to jako důležitou informaci a
@marcicek84 nepochopila, že tady nejde o obsah zprávy, ale o její chování a reakce

marcicek84
11. kvě 2020

@blondynka400 mně je jedno co si myslíš, já vím, na tebe v tom počasí teď neprší máte už i zastřešení, tak se pak ponoř, pust si ohřev a možná od tebe bude chvilku klid... tímto bych toto téma uzavřela...

marcicek84
11. kvě 2020

@blondynka400 tady se plno lidí nechovalo kdo ví jak hezky, vč. tvých štiplavých poznámek, takže si zameť před vlastním prahem, ponoř se, teplo ti udělá dobře... 😂

shaun40
11. kvě 2020

@marcicek84 Já jsem to taky někde zaslechla už asi před dvěma týdny nebo četla nevím. Ale nebyla jsem si jista tak jsem se nezapojila na to téma do diskuze.

puhelin
11. kvě 2020

@shaun40 Ano. Ale to se podle toho clanku netyka ucitelu, do kterych tu @marcicek84 neustale kope a ktere posilala do prace, pokud by nemely alespon dva z tech bodu. Ucitele takovy pokyn nemaji.

shaun40
11. kvě 2020

@blondynka400 Ano je to divné taky to nemám napsané.S tim souhlasim.

marcicek84
11. kvě 2020

@shaun40 ano já se o tom rozporu taky bavila a pak na základě toho mě nazvaly lhářkou, že jsem si ten rozpor vymyslela...tož tak...

blondynka400
11. kvě 2020

@marcicek84 já mám déšť ráda, dnes už jsem zmokla 😀 A i zimu .-) Ale díky za doporučení, budu si to pamatovat. A poznámky máš pravdu, ty by mi šly, ale když ty sis tak hezky vždy naběhla, prostě jsem si nemohla pomoct 🙂

marcicek84
11. kvě 2020

@puhelin do práce by měli jít všichni co můžou, ta hra na covid a bojím se, nemůžu pracovat, nemůžu dát dítě do školky, apod. totiž přestává být normální...na mě to prostě působí jako červený hadr na býka...

marcicek84
11. kvě 2020

@blondynka400 tak popojdem, ne? stejně to je v konečném důsledku žabomyší...

puhelin
11. kvě 2020

@marcicek84 Kdo ma moznost se denne potkavat porad se stejnym kolektivem par lidi, ten tu obavu nepochopi.

shaun40
11. kvě 2020

@puhelin Já jsem se tu už učitelů zastala .Mám s nimi samé dobre skušenosti .Myslím že mají povolání hodne náročne.Ale některé holky jsou tu vysazene proti.To je těžký nikdo ich nepřesvědči.Tak jako mě se před pár týdny snažili přesvědčit v jedné diskuzi že Romové jsou dobří lidé málem jsem dostala infarkt.Tak že to asi nejde změnit. ☺

anina32
11. kvě 2020

Čtu to od shora od spoda a stejně nikde nevidím, že by dítě které nesplňuje dvojí riziko muselo povinně do školy. Dnes jsem mluvila s naší učitelkou, do školy se jí vrátí jen necelá polovina třídy, to mluví za vše. Na svém si trvám, jen lži a snaha o manipulaci. Nepřeji si být už do této taškařice vtahována, nebudu sem už psát a pokud si mě tu bude někdo brát do úst, odpovím stejnou okopírovanou odpovědí.

marcicek84
11. kvě 2020

@puhelin no já zas zahlédla dneska nějaký nadpis, že si Prymula představuje něco, že bychom měli vytvořit nějaké malé komunity o 3 rodinách, to jsem šla do kolen, ono je totiž jasné, že to nejde, protože ty soc. vazby v práci každého jdou značné...já se bát nemůžu, nemohla bych v práci nic, hodně jednám s lidmi, můj manžel taky velký okruh lidí a to mám řešit, že dítě nedám do školky, když pokud jeden člen chodí do zaměstnaní a není rodina izolovaná, tak to riziko tam stejně je a nezdá se mi o tolik menší...

puhelin
11. kvě 2020

@shaun40 Vubec nechapu, kde se za posledni roky vzala ta nenavist k ucitelum. Rodice odflaknou vychovu a pripravu ditete do skoly, ktere diky tomu zna pouze sva prava, nic neudela, vse za neho zehli rodice. A ucitel jich pak ve tride vyfasuje 20 a s prvnim pozadavkem prijdou rodice uciteli delat bububu, protoze mily svatousek musel neco udelat. Ukoly delat nebudou, ucit se jen co oni chteji. Ale beda, jak neni po jejich.

shaun40
11. kvě 2020

@puhelin Pohádala jsem se tam v te diskuzi snad z polovinou MK.A přesto si o Romech myslím to samé. Tak to bude u některých z učitelmi.

marcicek84
11. kvě 2020

Kelišová už by stačilo...

puhelin
11. kvě 2020

@marcicek84 Tak pokud se nepotkavas s rizikovymi lidmi, pak se bat nemusis. Ja mam jednu rizikovou pod strechou, izolovat se nemuzeme a ted resim, jak to udelame, az se manzel vrati do prace (pracoval z domu).

shaun40
11. kvě 2020

@puhelin Ano se vším souhlasim.Mám kamarádku učitelku na druhém stupni a normální je ze ji fracek řekne ať ho vyhuli atd.Minule u me brečela.Ona je z učitelské rodiny tak to bere jako poslání asi jinak by jse na to vykašlala.Je to o nervy.

marcicek84
11. kvě 2020

@puhelin no ono si ti učitelé kolikrát dělají reklamu sami, jestli to nebude tím...nemyslím si, že jde tématicky o chování rozmazlených dětí, to taky neuznávám...teď mi třeba vadil přístup učitelek v MŠ, ty se u nás brání otevření i k 25.5., starosta už zakročil...
co se týče těch rizikových skupin
rodiče mám izolované a nebudou přicházet s dcerou a ani s námi do kontaktu, když přicházejí do kontaktu berou si respirátory FFP3, ale nežijí s námi v domácnosti, to je pravda, co se týče s lidmi se kterým se stýkám v práci já či manžel, ty skupiny se nám mění, takže nemůžu vědět kdo je či není rizikový, jen z toho prostě odmítám hroutit...

blondynka400
11. kvě 2020

@puhelin no ono to za mne není tak jednoduché... Jako to co píšeš s tím i souhlasím, ale není to tak černobílé. Na druhé straně je spousta učitelů, co se chovají děsně, neumí učit, děti dopředu odsuzují, povyšuji se.... Autoritu si musí učitel získat tím jaký je, co ví a jak se chová s to řada z nich neumí (ač i zde souhlasím s tím, že zde je velká část rodičů hodně na škodu a děti proti učitelkám štvou, což asi nikdy nepochopím) A když občas vidím inteligenci některých učitelů, je mi z toho fakt smutno, že toto by mělo učit moje děti. Tím ale neříkám, že řada učitelů není fakt dobrá a že to nemají s některýma dětma a spíše s jejich rodičem těžké, mají... Ale pravda je někdy mezi. Nic není bílé a nebo černé. Vždy je to někdy mezi. Já mám zatím docela štěstí, ač nějaké připomínky bych měla....

shaun40
11. kvě 2020

Holky ja mám přes plot souseda a ten je na O ČR tudíž je furt doma a ja když vylezu na zahradu on vyleze taky a nadáva na učitele a ja ho poslouchám jako blbka. 😂A nic mi nezbývá než utéct do baráku. A dnes ke mně jela kámoška učitelka tak este že lilo a on byl zalezlej.😂😂

Strana