icon

Podpořte petici pro návrat dětí do škol.

teru_k
11. dub 2020

Ahoj všem, můj syn mě poprosil, abych začala řešit, že nechce být pořád doma. Tak jsem se rozhodla založit svoji první petici a trochu ho podpořit. Petici najdete zde:

https://www.petice.com/petice_zoufalych_rodi_za...

Děti chtějí do školy, stýská se jim po kamarádech a mají nárok na kvalitní vzdělávání. Zavření škol do září nevyřeší problém, děti budou muset fungovat nějak i v létě.

Pojďme je podpořit a bojujme proti strachu a šíření paniky!
Děkuji za každou podporu či sdílení!

Tereza

P.S. Podepsat můžete, ikdyž nejste zrovna rodiče dětí školního věku.

marcicek84
11. kvě 2020

@shaun40 😂 tak tos měla štěstí, že to tak vyšlo 😂😂😂

shaun40
11. kvě 2020

@marcicek84 No ale ten jede to je mazec .No hold každému vadi něco jiného. Asi to je z dětství. Moje máma nenávidí učitele narodila jse v roce 1956 a pak jsem z řeči zjistila že ich hrozne trestal.Dnes by ho zavřeli.

puhelin
11. kvě 2020

@blondynka400 Ja se nedivim tomu, ze uci i ti, kteri by ucit radeji nemeli. Kdyz jsem koncila stredni, sli na pedak i ti, kteri se na jinou vysokou nedostali. A znam taky spoustu tech, kteri by byli dobri pedagogove, ale kvuli nizke mzde se dali na jinou profesi. Je to smutne.

shaun40
11. kvě 2020

Když byla před týdnem u me tak ju posílal pomáhat na pole zemědělcům a ona ma dvě Vysoké školy a soused nemá ani základku hlídá v SBS.😂

shaun40
11. kvě 2020

@puhelin Ano mam známého ten přestal učit ne uživil hypotéku a ani manželku na MD.

puhelin
11. kvě 2020

@marcicek84 Vzhledem k tomu, jak hnusna je smrt pri covidu, tak jsem byla za izolaci rada. Nechtela bych, aby tak dopadl.

shaun40
11. kvě 2020

@puhelin Já jsem se přestala bat jak vidím kolik lidi je vyléčenych.

shaun40
11. kvě 2020

Tak se mějte holky jdu spát .☺

marcicek84
11. kvě 2020

@puhelin no a treba nas nezabije covid ale to,ze pri tom stresu kdo na nas zakaslal pri jizde v tramvajce se pri vystupu nerozhledmene pres cestu a vstoupime a prejede nas novopeceny ridic,ktery zapomene zastavit.Ten radeji bude ridit nez aby vlezl do te nebezpecne MHD,aby se prece nenakazil covidem. To jsou totiz ty paradoxy COVID. Taktez se loucim,zitra taky den.

puhelin
11. kvě 2020

@marcicek84 Nemuzu porovnat. MHD jsem nepouzila 6 let.

betelgeuzz
12. kvě 2020

@marcicek84 jo hon na čarodějnice a vláčení kanálama 🙂 tyto pojmy používáš, když s tebou někdo v diskuzi nesouhlasí.
Ty jsi nejdříve psala, že musí být 2 důvody, aby byl někdo v ohrožené skupině. Načež ti holky psaly, že to takhle nikde napsané není, že stačí 1. Až následně jsi napsala, že to řekl Plaga na nějaké tiskovce. A zrovna já jsem ti psala, že i věřím tomu, že to Plaga někde řekl, ale v písemných materiálech i v pokynech pro školy se píše jen o jednom. A pak jsi začala zmiňovat nějaký dokument, který mají pouze ředitelé škol a tam to je.
Důkazy jsi neměla, na ty prostě nemáš čas.
A je dost možné, že teď, když se budou snažit dostat rodiče do práce a děti do škol ty pokyny změní, protože spousta věcí se v čase mění. Ale když ses za to tak vehementně hádala, tak to nikde takto uvedené nebylo.

betelgeuzz
12. kvě 2020

@blondynka400 no on je to začarovaný kruh, protože učitelství je bráno jako nic moc povolání, tak pajdák má spousta lidí jako poslední možnost, když se nedostane na VŠ. pak to vystudují, chtějí dělat něco jiného, ale když se nedostanou, tak zkusí někde učit. Učitelé nejsou, takže vezmou každého. Kdyby si mohli ředitelé vybírat, tak se dostanou do škol jen ti nejlepší a na ty, co jsou naštvaní, že je nikde nechtěli.

betelgeuzz
12. kvě 2020

@puhelin dočítám a postupně píšu a vidím, že jsem napsala něco podobného, jako ty 🙂

marcicek84
12. kvě 2020

@betelgeuzz bla bla bla,prekrucovani,nema smysl ani reagovat,zbytecne...

marcicek84
12. kvě 2020

@puhelin to byl priklad,da se prevest na cokoli jineho v beznem zivote,princip je stejny....

marcicek84
12. kvě 2020

@betelgeuzz a proto mame skolstvi ten odpad,ktery se vlastne nikde v praxi nechytl, ale pak takovy zhrzeny s prominutim blb pak od rodicu kolikrat vyzaduje skoro uklony k zemi,znam pana,ktery chodi pravidelne za jednim takovym svym detem opravovat znamky,protoze je uci predmet,ze ktereho on ma docenturu a uci to ty decka dost nepresne a neni si schopen dohledat,pokud dite napise do pisemky pravdu,protoze presne takhle to nemeli v ucebnici,nebo dite spravne odpovi na otazku v testu ale dostane minimum bodu,ze to napsal moc vecne,tak kde to jsme???

marcicek84
12. kvě 2020

https://www.novinky.cz/domaci/clanek/zacinaji-p... ten posledni odstavec je usmevny,reaguji na poptavku 🤦🏻‍♀️😂 tim rekli vse,lide zacali ohrazovat a uz to museli pustit,protoze pro to nebyl zadny vedecky podklad a vlastne za chvili bez stavu nouze nebude ani zakon...blbce z nas delali...

puhelin
12. kvě 2020

@marcicek84 Dost odvazne, nemyslis? Napsat o ucitelich, ze jsou odpad, "ktery se vlastne nikde v praxi nechytl". O jake praxi to pises? Pro pedagoga je skola jeho praxi. Kam by mel jit jinam?

marcicek84
12. kvě 2020

@puhelin těch příkladů vidím ve svém okolí až až, někteří šli učit až, když se jim v praxi nedařilo, nebo nemohli dlouhodobě najít práci, tak si dodělali minimum a šli učit a ta práce je nebaví...a i ti, co šli na pajdák rovnou, tak proto, že se opravdu jinde na školu nedostali a jak jsem psala dobrých učitelů je jako šafránu, kdo je šikovný většinou od učitelství zdrhne, protože vydržet v učitelském sboru těch co ve školství zbyli, je psychicky náročné a dle toho to školství prostě vypadá...

puhelin
12. kvě 2020

@marcicek84 Ja mam nastesti s uciteli dobrou zkusenost. Jen musi neustale bojovat s hlouposti nekterych rodicu.

marcicek84
12. kvě 2020

@puhelin a rodiče zase musejí zase neustále bojovat s hloupostí některých učitelů...co naděláš no, to tak je...

marcicek84
12. kvě 2020

https://www.televizeseznam.cz/video/vyzva/deti-...
Takže ten hygienický manuál, kde údajně vše černé na bílém, je pouze doporučení, není to právně závazné, je to pouze návodné....hlavně, že tady bylo předkládáno, že toto je mantra a co je psáno je dáno a je závazné a jedině tím se musí školy řídit 😂😂😂 ani nehrozí trest za porušení...

marcicek84
14. kvě 2020

https://www.novinky.cz/veda-skoly/clanek/preji-... první vlaštovka, jenom ať otevře, bylo by to na místě...

michaela_2
14. kvě 2020

@puhelin jo, na prvních třídních schůzkách jsem se modlila, ať to naše učitelka hlavně vydrží! 😂 já už bych teda odešla středem, co tam někteří rodiče řešili, to člověk nepochopí ......

ilonne
15. kvě 2020

https://www.seznamzpravy.cz/clanek/rodice-hrdin...
Doporucuji rozkliknout a přečíst celý článek.

marcicek84
16. kvě 2020

https://www.novinky.cz/veda-skoly/clanek/vetsin... a pak ze ucitele neknikaji,skoly otevirat zjevne nechteji...

michaela_2
16. kvě 2020

@marcicek84 Když já tu fakt slyším “knikat” furt tebe 😂 porad dokola, na učitele atd
Naše škola otevírá a vrací se všichni pedagogové. Státní škola. Věkový průměr učitelů Cca 50 let.
I kdyby se vrátit nechtěli, mají na to - dle Vlády právo.
Ošetřovné se bohužel nesnizilo, takže stejně drtivá většina rodičů děti do školy neposle. Asi tak 🙂
Tyhlety průzkumy neberu moc vážně - vzhledem ke stavajicimu počtu pedagogů se nezúčastnili zdaleka všichni.

puhelin
16. kvě 2020

Krome tech, kteri jsou na skole posledni rok, neni duvod ostatni do skol posilat. Co se za posledni mesic nauci? Temer nic, protoze cerven uz byva vzdy jen na bilancovani, dozkusovani, vraceni ucebnic, vylety, skolni akce a vysvedceni.

marcicek84
16. kvě 2020

@michaela_2 skoly se maji otevrit plosne,ne aby se vymyslely hlouposti.I za mesic se da neco dohnat,ale samozrejme to by se muselo chtit a ne mit pouze nepovinnou dochazku za zaklade uknikanych pozadavku ucitelu,vzdyt ti rikal i Prymula,ze jen vysli vstrit s tou dochazkou,ze nechteli nikoho nutit...a o te drtive vetsine to je dost mimo,je to tak 50:50 .Ale jsem zvedava co se bude bude dit na podzim s pripadnou druhou vlnou,to uz vas pripravuji na to,ze se nic zavirat nebude,tak snad to ucitele psychicky preziji 😂🤦🏻‍♀️

marcicek84
16. kvě 2020

Jinak deti urcite v cervnu by se nechystaly po vyletech nebo ze by se jim delal lehci rezim pred koncem skolniho roku je utopie,to snad chape i male dite,ze by se mela dohnat latka,ne vlastne ucitele ne,ti by si to zase ulehcili,protoze otevirat skoly nechteji...

Strana