icon

Podpořte petici pro návrat dětí do škol.

teru_k
11. dub 2020

Ahoj všem, můj syn mě poprosil, abych začala řešit, že nechce být pořád doma. Tak jsem se rozhodla založit svoji první petici a trochu ho podpořit. Petici najdete zde:

https://www.petice.com/petice_zoufalych_rodi_za...

Děti chtějí do školy, stýská se jim po kamarádech a mají nárok na kvalitní vzdělávání. Zavření škol do září nevyřeší problém, děti budou muset fungovat nějak i v létě.

Pojďme je podpořit a bojujme proti strachu a šíření paniky!
Děkuji za každou podporu či sdílení!

Tereza

P.S. Podepsat můžete, ikdyž nejste zrovna rodiče dětí školního věku.

puhelin
16. kvě 2020

@marcicek84 Jak chces dohanet latku po prazdninovem rezimu? I v zari se deti hned prvni tyden neuci.

ilonne
16. kvě 2020

@puhelin Hlavně není co dohánět, výuka probíhá- distancne, ale probíhá.

marcicek84
16. kvě 2020

@puhelin a nebylo by lepší hledat způsoby, ne důvody proč to nejde? A tady to bohužel nevidím...
distanční výuka rozhodně nemá ten záběr co běžná docházka, i ministr Plaga vyzýval aby se spíše opakovalo, takže určitě budou i různé úrovně toho, jak to která škola pojala, ono to opravdu odnesou ty děti, pokud to rodiče nevidí, tak se jim divím...no naštěstí to je snad poslední exces českého školství a na podzim hold pojedou bez ohledu na virus, protože už mu nepůjde kde ustupovat...

anehap
16. kvě 2020

@marcicek84 jde vidět, že ještě nemáš dítě školou povinné
U dcery třeba nemají ani co dohánět, paní učitelka se jim max. věnuje přes distanční výuku, dokonce si je rozdělila na 2 skupiny a každé se věnuje zvlášť, což ji stojí dvojnásobné množství času, píšou online testy, prostě klasika jako ve škole, opravdu klobouk dolů před takovými učiteli. A to má sama 2 děti doma. A až bude za týden výuka ve škole, bude tam mít děti dopoledne a odpoledne bude dále pokračovat v distanční výuce. Ta nebude mít určitě na nějaké kníkání čas. A rozhodně není jediná, v našem okolí máme hodně takových učitelů a já obdivuji, jak to všechno zvládají

anehap
16. kvě 2020

@ilonne mám stejný názor 😉

puhelin
16. kvě 2020

@marcicek84 To jsem rada, ze mas vesteckou kouli a vidis az do zari.
Neni duvod, aby se deti vracely do skol. Ty starsi, ktere uz jsou doma bez rodicu, tak muzou pokracovat az do prazdnin a ty mladsi bud pujdou do skoly pod dohled dospeleho, aby rodice mohly jit do prace, nebo doma zustanou a budou pokracovat v distancni vyuce. A vse je dostatecne pokryte pro nastartovani ekonomiky.
Ani v USA uz do prazdnin vetsina skol neotevre. A tam nemaji tak benevolentni system davek.
Nechapu, proc tak vysilujes, kdyz jsi psala, ze mas skolkove dite.

anehap
16. kvě 2020

@marcicek84 ale to co má probíhat od 25. 5., rozhodne nelze nazvat běžnou výukou, spíš by se pro to hodil název - hlídací kroužek, naše učitelka to tak nazvala a objevuje se to v několika diskuzích tady, bude to tak ve většině škol. Online výuka je v tuto chvíli mnohem efektivnější (ve většině případů).

marcicek84
16. kvě 2020

@puhelin, @anehap - celkově se nelíbí, to napůl otevření neotevření škol i školek, přijde mi to na hlavu, jak jsem psala výše, školy se měly otevřít plošně pro všechny a docházka měla být povinná

ilonne
16. kvě 2020

@anehap Děkuji. Podobně to probíhá i u nás . A doma mám dokonce tři děti. I v těchto podmínkách jsme např. v aj napřed.

puhelin
16. kvě 2020

@marcicek84 Pokud na jednu stranu stale priznavaji, ze riziko nakazy je, pak nemuzou donutit deti, kteti v rodine nekoho rizikoveho maji, aby do skoly sly.

Ver mi, ze ja bych zruseni distancni vyuky velmi, velmi uvitala. Mam ucitele doma a ted pred maturitama mu studenti volaji i v sobotu navecer, protoze ne kazdy do skoly muze prijit. Neustale pripravuje zadani a kazdy den opravuje ukoly, aby maturanti byli pripraveni. A pristi pondeli zacinaji prakticke, na coz se na dalku dost spatne pripravuje. Takze stale odbiha k mailum a resi ihned, kde se student zasekl, aby mohl pokracovat. A to ma jeste dalsi 3 rocniky, ktere nematuruji a ktere chce co nejdriv naucit, at na to v zari muzou navazat. A to uci jen na pul uvazku.

marcicek84
16. kvě 2020

@puhelin vždyt Prymula říkal na tiskovce, že riziko nakažení ve škole je tak velké, že se blíží nule a de facto řekl, že tou dobrovolnou docházkou vycházejí vstříc těm co se bojí (tedy části veřejnosti a části učitelů), takže já opravdu nevím jestli toto ta správná cesta...bavit se o riziku skoro nulovém jako podkladu pro plošné neotevření škol mi prostě opravdu hlava nebere...

puhelin
16. kvě 2020

@marcicek84 Prymula ano, ale v zapeti se dozvidas, ze nemuzes ani na koupaliste bez rousky. Takze co si z toho vzit?

marulu
16. kvě 2020

@anehap no já stále doufám,že to bude o jednotlivých ucitelich, ze se ve škole něco naučí. Moje děti se do školy a školky těší,ale je pravda, že je na stole stále varianta,že pokud by se dcera nedostala ke své paní ucitelce se svými spolužáky, tak bysme hodně zvažovali jestli půjde. Ale byla by to komplikace,protože jsem už v práci předběžne slíbila,že od 25.5. se mnou můžou počítat,tak doufám, že vše klapne.....

marcicek84
16. kvě 2020

@puhelin že to je komedie a pokud budou lidé skákat na špek každému takovému nápadu a budou ho tolerovat, tak ho zavedou, když začnou řvát, tak smůla, to známe...v německu jsou proti omezování demonstrace a tam ty čísla vypadají hodně jinak, ale demonstrují proti náhubkům, kdo chce, ať si ho nosí, chápu v MHD, obchodě, u lékaře nebo na úřadě, ale jinak snad každý je schopný se chovat pro sebe zodpovědně
nepřijde ti divné, že s těmi počty byla chřipková epidemie o dost silnější a nikdo školy nezavíral, ale covid nedosahuje početně ani co se za nehet vejde, je z toho pandemie ale celostátně to ani nejde vyhlásit za epidemii, ale stálo to schodek 300 mld., zavřené školy atd. tak jako mi to přijde trochu úsměvné...

puhelin
16. kvě 2020

@marcicek84 Tohle nedokazu posoudit. Nevim, kdo proti tomu protestuje. Tady na vesnicich i v okolnich mestech lide rousky stale nosi.

marcicek84
16. kvě 2020

@puhelin vidis u nas potkavam uz lido bez rousek i na vetejnem prostranstvi,na poste rozestupy 2 m? neblazni,to uz se nenosi...kazdopadne na te vasi vesnici to nemate ani potrebne,siri se to spise v tech velkych mestech,nejvic v Praze...

puhelin
16. kvě 2020

@marcicek84 Jezdime do okresniho mesta na nakup, manzel do krajskeho do prace. Nejsme cele dny zavreni na vesnici. Rozestupy nedrzi, to souhlasim. Ale rousky vidam stale. Jen na kole si je lidi neberou, to jsou najednou sportovci.

marcicek84
17. kvě 2020

@puhelin https://www.ceskenoviny.cz/zpravy/skoly-by-se-u... opravdu na podzim zadne plosne zavirani skol nikdo neplanuje,takze cervnem ten exces snad skonci..skoly a skolky se mely otevrit plosne po ukonceni stavu nouze,tj.od zitrka,neni duvod je neotevrit...

puhelin
17. kvě 2020

@marcicek84 Vloni na podzim taky nikdo neplanoval jarni zavreni skol, ekonomickou krizi...

michaela_2
17. kvě 2020

@marcicek84 nikdo o zavíráni škol v září nemluví ne? Proč kníkáš 4 měsíce předem? 😂 v září se normálně fungovat bude, stejně jako spousta škol bude normálně fungovat už v červnu.
Tímto se z diskuze loučím - respektuji právo a potřebu zachovat si na internetu anonymitu, ale na druhou stranu s anonymními profily nechci diskutovat zase já 🙂)
Mějte hezkou neděli!

marcicek84
17. kvě 2020

@michaela_2 viz ty pruzkumy knikajicich ucitelu,ze by skoly neotevteli 😂😂😂 tak dostanou prazdniny na srovnani a snad uz u tech pripadnych dalsich vln budou v richtigu bez knikani a timto jak jsem psala bude konec excesu ve skolkach a skolach...takze preji hezkou nedeli 🙂 🙂 🙂
@puhelin - kazdopadne tim,co se deje ted, tak to vylucuje stejna opatreni na podzim,kdy by mohla byt situace i horsi,neprozretelne...

pajula123
17. kvě 2020

Já bych to riziko jako nulové asi neviděla, viz čísla v odkazu.
https://www.idnes.cz/zpravy/domaci/koronavirus-...
Navíc přišli s tím, že pro zastavení epidemie nemělo význam zavřít obchody, ale zavřít školy bylo důležité. Tak já nevím.

marketa11112
17. kvě 2020

@marcicek84 prymula je jakasi loutka, ktera rika, co je potreba. nejdrive bylo treba lidi vystrasit, aby poslouchali. ted je treba je uklidnit, aby co - poslouchali. vlastne je uplne jedno, kolik je nemocnych, vylecenych, mrtvych, zda epidemie je ci neni.

marcicek84
17. kvě 2020

@pajula123 vždyť ten článek je starý a Prymula jasně říkal, že ti nakažení učitelé se nenakazili od žáku ve škole 🙏

@marketa11112 Prymula jen straší, ten ve své podstatě straší i víc než je třeba, takže pokud strašící loutka uklidňuje a řekne, že vlastně se to riziko blíží nule a že rouška před nákazou neochrání, tak ať si to každý přebere jak chce, přinejmenším je divné, jak se předtím snažili manipulovat s lidmi, o tom že roušky vyvolávají falešný pocit bezpečí jsme se už bavily, píše o tom i WHO i další státy, které je plošně nezavedly...

marketa11112
17. kvě 2020

@marcicek84 o rouskach s tebou mluvit nechci. to bychom se nedostaly nikam, ju? spis jsem tim chtela rict, ze zpravy, ktere se zverejnuji, nemusi byt pravdive. viz clanky o promilech nakazenych a najednou muze byt nakazeno az 20 procent populace. to prvni vypadalo blbe a lide se bali. to druhe uz vypada lepe. ale kde je pravda? ted jsem treba videla na fb fotky : jedna mela byt z usa, druha tusim z italie. a byly uplne, fakt na chlup, stejne. tak co to jako je? proc? to fakt nekdo manipuluje s celym svetem? duvod?

alcar
17. kvě 2020

@anehap “rozhodne nelze nazvat běžnou výukou, spíš by se pro to hodil název - hlídací kroužek, naše učitelka to tak nazvala a objevuje se to v několika diskuzích tady, bude to tak ve většině škol.”
To je ale hodne blby pristup. Tato ucitelka (a ji podobni) by se asi nemela do skoly vubec vracet, pokud uz ma predem takto zaujaty postoj. 🤔 Nechtela bych byt rodicem, jehoz dite bude tento typ ucitelek v cervnu ucit (vlastne jen hlidat). 🤔

marcicek84
17. kvě 2020

@marketa11112 https://www.televizeseznam.cz/video/zazij-usa/a...
třeba tady o tom mluví zdravotní sestřička z USA, nikdo ten virus neizoloval, mají jen nějaké RNA sekvence, no čím víc to vypadá "zajímavě" že by velký mediální podvod s lidským strachem???Ať si každý udělá obrázek sám...nicméně na důvod se neptej mě, ptej se elit, třeba potřebují něco před populaci protlačit, čipování, očkování, hlídání drony (ty už hlídkují na řeckých plážích) a nebo to může být ještě něco jiného...

marcicek84
17. kvě 2020

@marketa11112 však ona pravda vždycky nakonec vyplave na povrch, stačí chvíli počkat...ale v tom videu padla jedna velká pravda, je důležité se ptát, ne jen přijímat to, co se nám říká...musíme se ptát a chtít odpovědi...jedině tak lze zabránit manipulaci...

pratensis
17. kvě 2020

@marcicek84 Virus = RNA a bílkovinný obal, nic víc. Už byl osekvenován celý genom (veškerá genetická informace viru), dokonce opakovaně, namátkově jsem vybrala jeden odkaz.
http://virological.org/t/whole-genome-sequence-...
Nic víc dalšího izolovat nelze. Nebo jak jsi to myslela?

marcicek84
17. kvě 2020

@pratensis tak jak bylo řečeno ve videu... je to celé nějaké divné...ale do konspiraček se v tomto tématu dále pouštět nebudu, je to o školách a učitelích a jejich strachu...

Strana