icon

Podpořte petici pro návrat dětí do škol.

teru_k
11. dub 2020

Ahoj všem, můj syn mě poprosil, abych začala řešit, že nechce být pořád doma. Tak jsem se rozhodla založit svoji první petici a trochu ho podpořit. Petici najdete zde:

https://www.petice.com/petice_zoufalych_rodi_za...

Děti chtějí do školy, stýská se jim po kamarádech a mají nárok na kvalitní vzdělávání. Zavření škol do září nevyřeší problém, děti budou muset fungovat nějak i v létě.

Pojďme je podpořit a bojujme proti strachu a šíření paniky!
Děkuji za každou podporu či sdílení!

Tereza

P.S. Podepsat můžete, ikdyž nejste zrovna rodiče dětí školního věku.

pratensis
17. kvě 2020

@marcicek84 Promiň, na video nemám čas. Nejsem si jistá, nakolik se americká zdr. sestřička může k problematice výzkumu kolem viru vyjadřovat. Nebo tedy vyjadřovat se může, ale...

pratensis
17. kvě 2020

@marcicek84 Chtěla jsem tím říct, že různých videí s různým vyzněním najdeš po internetu mraky. Jak si psala, je potřeba se ptát a používat hlavu.

marcicek84
17. kvě 2020

@pratensis tak když tam je více zvláštních věcí, tak se vyjadřuje...tady jsou taky zvlášní omezení, když tedy ani nemáme naplněno, že se v případě covid jedná o epidemii, a v únoru té chřipky bylo fakt dost, ale školy nikdo nezavřel...ano proto je třeba se začít pídit po detailech a ptát se, to jsem psala...

pratensis
17. kvě 2020

*jsi psala

marcicek84
17. kvě 2020

Asi bych skončila s tou hysterií kolem viru, ono to už samo opadá a odeznívá, lidé chodí normálně do práce, od zítra půjde do práce většina, někteří nemůžou, protože musí mít ještě děti týden doma, než se milostivě uráčí školy i školky otevřít...

jahodnice
17. kvě 2020

@marcicek84 učím 20 let, znám učitelé z několika škol, všichni nastoupime do práce a žádné kníkajici učitele neznám.. Nezlobte se na mě,ale už jste s tím vážně protivná. Pokud nám tak závidíte,běžte si to zkusit. Každý vidí jen to, že učitelé mají krátkou pracovní dobu,ale to,že do noci připravujeme materiály a opravujeme sešity,to nikdo nevidí. A dovolenou si taky nemůžu vzít kdykoliv,jen v červenci a srpnu. Běžte si to zkusit a můžete kníkat taky

pratensis
17. kvě 2020

@marcicek84 Já pořád nechápu to srovnání s chřipkou. Chřipka nemá tu virulenci (nepřenáší se tak rychle), na jinou inkubačku, navíc je znám průběh epidemie (sezonalita). U koronaviru je hodně otazníků, navíc těžko říct, jak by vypadal průběh nemoci v populaci bez těch opatření - pak by se teprve daly nějak srovnávat dopady obou nemocí.
Jinak jestli ta sestřička komentuje, že od viru jsou k dispozici "jen nějaké sekvence RNA", tak o tom vůbec nic neví. Pokud ví stejně málo i o dalších aspektech problému, pak se nedivím, že jí na tom přijde leccos zvláštního... A takhle právě vznikají všelijaké konspirace. Není třeba je nekriticky přebírat...

marcicek84
17. kvě 2020

@pratensis mně stačí počty, aby ni nepřišlo normální, že se úplně neotevřou školy a přitom tady nemáme ani epidemii

marcicek84
17. kvě 2020

@jahodnice jenže já kníkat nepotřebuji, já chápu, že někteří lidé jsou nepraktičtí, tak volí tuto cestu ve školství, jinak nevím proč se ozývají učitelé, kteří nastoupí normálně bez kníkání do práce a nemají problém...jenže bohužel v okolí spíše slyším kníkot, výrazy jako hlídací kroužky apod. a taky mě to obtěžuje...

jahodnice
17. kvě 2020

@marcicek84 jako kolovrátek,pořád dokola. Jste fakt trapná

alcar
17. kvě 2020

@jahodnice v tom pripade jen houst takovych ucitelu, jako jsi ty. V ankete pedagogicke komory totiz 57% kantoru knika, ze by v cervnu neotevrelo skoly nejradeji vubec. Takze pokud spadas do skupiny 43%, tak to jsi na spravnem miste. 🙂 👍

jahodnice
17. kvě 2020

@alcar normálně 25.5. nastupuju, nevidím jediný důvod proč ne. I když je fakt,že měsíc ve škole je naprosto k ničemu, navíc ten hygienický manual je dost svazující.

puhelin
17. kvě 2020

Jeste pridam clanek o tom, jak to vyhodnotili v Nemecku https://www.novinky.cz/koronavirus/clanek/nejvi...
To nase "ve skolach je riziko minimalni" vnimam jako argument pro poslani deti do skoly a lidi do prace. Zaroven zustava povinnost noseni rousek, pokud k sobe stojime bliz nez 2 m. Takze z toho mi vychazi, ze to s tim rizikem neni tak jednoznacne.

marcicek84
17. kvě 2020

@jahodnice dokud budou ucitele jak kolovratci a budou si poradat trapne ankety,tak bohuzel...ale souhlasim s tim co psala alcar,pokud nejste v tech 57 procentech,proc na nejake vyjadreni ohledne knikani reagujete,bohuzel v teto diskuzi uz bylo ze strany ucitelu naknikano dost...

marcicek84
17. kvě 2020

@puhelin knik...a proto nemci otevreli skoly driv nez v CR 🤦🏻‍♀️😂😂😂

alcar
17. kvě 2020

@jahodnice jako zamestnanec si muzes myslet o tom, co chces, stejne je ti to k prdu a musis (mela by ses) se ridit tim, co po tobe chce zamestnavatel.

puhelin
17. kvě 2020

@marcicek84 Oteviraji ji ve 3 vlnach. Ti, kteri vychazeji, uz se do skol vratili. Zitra se vraci starsi deti a 2. 6. se vraci zakladka (1. - 4. trida).
Knikej dal.

marcicek84
17. kvě 2020

@puhelin nicméně je zavřeli o dost později a teď je otevírají, nevím nic o tom, že by školní docházka v Německu byla nepovinná, my máme zavřeno k 25.5. už 10 týdnů...a přitom v tom Německu jsou na tom epidemiologicky hůř co se týče počtů nových případů...

jahodnice
17. kvě 2020
jahodnice
17. kvě 2020

@alcar já osobně problém nemám,ale pro některé školy je prostě téměř nemožné dodržet to, co po nich ministr chce. Plata zřejmě nebyl v posledních letech ve škole,aby viděl,jak to tam skutečně funguje.

jahodnice
17. kvě 2020

@marcicek84 kník

puhelin
17. kvě 2020

@marcicek84 O dost pozdeji? Vzdyt Nemci zavreli 16.3., my 11.3., jen o 5 kalendarnich dni drive.

puhelin
17. kvě 2020

@marcicek84 A u nas uz skoly otevrene jsou, stejne jako v Nemecku. Obe zeme je uz mame otevrene pro stejnou skupinu zaku.

marcicek84
17. kvě 2020

@jahodnice no že je ten manuál šílený, s tím souhlasím, ale on taky Plaga v rozhovoru (myslím, že na seznamu je, už si přesně nepamatuji, ale odkaz jsem zde vkládala) říkal, že je jen doporučený, že pouze některé části vycházejí z povinností...a že je jen návodný a že není nijak právně závazný, tak tedy nevím co se zase kníká...🙏

@puhelin kde jsou Němci a kde my, epidemiologicky...ono vlastně pokud už otevírají i Němci, bychom to měli mít puštěno co se školství týče vše a volně...

pratensis
17. kvě 2020

@marcicek84 Až na to, že v tuto chvíli jsme na tom epidemiologicky my hůř než Německo. Je potřeba koukat na vývojové křivky, ne absolutní čísla.

marcicek84
17. kvě 2020

@pratensis tak jestli myslíš, že ten denní nárůst v Německu kolem 440 je lepší, než u nás, tak prosím... Co se týče křivek tak to naše zhoršení je komunitní přenos na ubytovnách, jedna na Mělnicku a něco je v Praze a taktéž každá z křivek může zaznamenat chvilkový výkyv a nepřijde mi to nic na zhroucení...

pratensis
17. kvě 2020

@marcicek84 Tak jestli opravdu vycházíš z absolutních čísel, tak pak je mi leccos jasné... Ovšem takhle to nefunguje.

marcicek84
17. kvě 2020

@pratensis to sis zase domyslela...pokud bys vyšla z počtu na 1 mil. obyvatel, tak to je taky jasné....no ale o tom tady bylo diskuzí již mnoho.....momentálně šíříš paniku, protože pokud ty křivky sleduješ, moc dobře víš, že jsme co se vývoje křivek týče epidemiologicky za Německem (u nás byli v předstihu co se týče propuknutí nemoci o cca 14 dní) a ti tu křivku měli před cca 14 dny dost podobnou...tím jsme toto odbočení od tématu zjevně vyčerpaly

pratensis
17. kvě 2020

@marcicek84 Nejen počet obyvatel, také momentální počet nakažených (a s ním spojený přenos nemoci, tj. počet nově nakažených) musíš brát v úvahu, reprodukční číslo (v kterém jim ale dýcháme na zada), plus další ukazatele. Paniku šířit nechci, jen jsem chtěla napsat, že svoje názory stavíš na špatných předpokladech.

anehap
17. kvě 2020

@alcar vidíš, a já jsem moc ráda, že zrovna takovou učitelku dcera má, pro děti by se rozdala😉👍. Bylo jim to tak řečeno na poradě, už tam jim ředitel řekl, že vzhledem k tomu, na jak krátkou dobu má tento systém fungovat a zároveň kolik podmínek musí splnit, aby to nějak fungovalo, bude se jednat především o to, že se obnoví kontakty mezi dětmi (protože ti se na sebe těší, to je jasné) a umožní se rodičům, kteří už nutně potřebují do práce, aby děti do školy dali. A taky aby mohly nastoupit děti, kteří možnost online výuky nemají. Nebo máš představu, jak by to mohlo fungovat a děti se mohly učit, když budou namíchané např. tři třídy dohromady (v naší třídě se nahlásily 3 děti, v dalších je to podobné, do 15 jich tedy dost chybí), každá třída skončila s látkou někde jinde a teď je dostane učitelka, která musí všechny sjednotit a jet dál? A to ještě v lepším případě, v tom horším budou pomíchané i ročníky. Prostě to nejde. Dostanou asistentku, vychovatelku z družiny a budou vyplňovat prac. listy. Online výuka už je zaběhnutá a většinou funguje dobře, v tuto chvíli je efektivnější.

Strana