icon

Podpořte petici pro návrat dětí do škol.

teru_k
11. dub 2020

Ahoj všem, můj syn mě poprosil, abych začala řešit, že nechce být pořád doma. Tak jsem se rozhodla založit svoji první petici a trochu ho podpořit. Petici najdete zde:

https://www.petice.com/petice_zoufalych_rodi_za...

Děti chtějí do školy, stýská se jim po kamarádech a mají nárok na kvalitní vzdělávání. Zavření škol do září nevyřeší problém, děti budou muset fungovat nějak i v létě.

Pojďme je podpořit a bojujme proti strachu a šíření paniky!
Děkuji za každou podporu či sdílení!

Tereza

P.S. Podepsat můžete, ikdyž nejste zrovna rodiče dětí školního věku.

marcicek84
29. črc 2020

@puhelin 😂😂😂 aha,no to pedagogicke minimum,to by cloveka fakt polozilo...proto tam mate co tam mate...a co se tyce te vyuky,predstavte si,ze ze sve praxe delam odborne kurzy a delam i mentoring a koucing a to vase pedadagicke minimum po me nikdo nechtel, a vzhledem ke zpetne vazbe,by me uzivilo pouze toto...me opravdu nepresvedcite,ucit muze kazdy kdo ma vlohy,naopak se to nenauci nikdo kdo je nema,byt si to ucitelske minimim udela...preji dobrou noc 🙂
@betelgeuzz jsi zacyklena,uz jsem ti na tvuj dotaz odpovidala vyse,tobe nebo kolegyni puhelin,tak nebud lina si to precist...vse ostatni je zvast,zjevne se bohybujes v jinem okoli nez ja...dokonce jsi ani nepochopila ze to OCR spouse rodicum nevyhovovalo,bylo to tak 50:50.Dobrou noc i tobe.

puhelin
29. črc 2020

@marcicek84 S pedagogickym minimem ucit prvnaky? To lze?

betelgeuzz
29. črc 2020

@marcicek84 nevím, jaké kolegyni, já nejsem učitelka. Zacyklená jsi ty. Asi ti nějaký učitel šlápl na kuří oko a ty nadáváš na všechny. Ano, asi se opravdu pohybuju v jiném okolí, ale na rozdíl od tebe, nehážu všechny učitele do jednoho pytle (a ani jiné profese,).

barchen
29. črc 2020

@puhelin Nelze.
@marcicek84 Na nějaké firemní školení, kurzy, koucing nebo externí přece nepotřebuješ žádné pedagogické minimum, to může školit kdo chce. Tady se bavíme o školních zařízeních pod MŠMT.

anehap
29. črc 2020

@betelgeuzz asi se všechny pohybujeme v jiném okolí, jen @marcicek84 má kolem sebe samé prskajicí a kníkající učitele, kterým se nechce dělat🤭

betelgeuzz
29. črc 2020

A taky mám kolem sebe spoustu kolegů, kteří mají školní děti a museli je doma učit. Samozřejmě nikdo z nich ze situace nadšený nebyl, ale nikdo z nich nenadával na učitele. spíš naopak, říkali, že by na to neměli nervy, učit děti.

marcicek84
29. črc 2020

@puhelin a kdo se bavil o prvnacich,byla jsem poslana ucit,tak jsem se k tomu vyjadrila...

@barchen urazena jesitnost? Ucitele snad neuci jen na ZS,ale i na SS nebo VS,jde o ten akt vyuky a na to vlohy bud mas nebo ne.Kdyby to byly jen firemni skoleni,tak to clovek neproda mimo firmu,coz poptavka je velka,k tomu se vaze teorie,tedy asi na jine urovni,nez ji rozumi ucitelka ZS 🙂 Taxa meho kurzu bych rekla prevysuje tvou hodinou mzdu a proto to musi mit kvalitu,sunt si nikdo nekoupi,bohuzel u ucitelu ZS,kteri vedi,ze skolni dochazka je povinna, je te suntovni vyuky az az,tam neni konkurence ani tlak na kvalitu,kdyby se tim ucitelky mely zivit v konkurencnim prostredi a mely penize dle poptavky zaku po dane hodine predmetu s konkretnim ucitelem,tak mnohe z vas pohori...

marcicek84
29. črc 2020

@ahenap bohuzel tech ucitelu mam ve svem okoli vic nez bys cekala

anehap
29. črc 2020

@betelgeuzz přesně tak, po on-line výuce se starší dcerou si vážím učitelů ještě víc a děsím se toho, že bych měla učit doma teď prvňačku, na to fakt nemám🙄

anehap
29. črc 2020

@marcicek84 pak nemáš asi jinou možnost než učit své dítě doma, vzdělání na to máš a vzhledem k tvému kritickému postoji k celému českému školství to bude asi nejlepší varianta

puhelin
29. črc 2020

@anehap To ne, nemohla by se povysovat nad tu podradnou sortu lidi, za ktere je ma.

barchen
29. črc 2020

@marcicek84 Ty máš z těch učitelů strašný mindrák. Co ti prosím tě provedli?
Když jsme u toho poměřování, tak já jsem kromě jiného vysoce certifikovaný školitel a s papírem že to doopravdy mohu dělat, školím v několika jazycích velice odborné věci, hodinou mzdu nemám, platí zákazník v eurech a tolik, že by si z toho upadla na zadek. Máš tam ještě něco?

marcicek84
29. črc 2020

@betelgeuzz je to jen o trpelivosti...ucitel si to povolani vybral dobrovolne,vc.skupiny zaku,ktere uci...mel na vyber,ale je hlavni,ze pokud by rad ucil na VS,tak mu to nebudou stacit znalosti predmetu prvniho stupne ZS.Tohle si voli lide,co nemaji potencial zvladnout hlubsi znalosti,specializuji se na deti,de facto jsou trpelivi a orientuji se na pristupy ve vyuce k tento malym detem...ma to pro ne tu cyhodu,ze je deti intelektualne neprerostou,bohuzel to ale neplati o rodicich deti,kterym nad nekterymi vecmi zustava rozum stat...

puhelin
29. črc 2020

@marcicek84 Vzdyt vy mi tu pisete, ze neni problem, pokud ucitele prvnaku pujdou pracovat jinam a pak za rok se sezene nekdo misto nich.

puhelin
29. črc 2020

@marcicek84 Kazdy absolvent magisterskeho stupne vzdelani muze ucit na vysoke skole. Myslite si, ze se na te vysoke uci jen ucivo prvniho stupne? :D

marcicek84
29. črc 2020

@barchen aha,takze de facto delas to same za co ses me tady snazila dehonestovat 😂😂😂 a dokonce jako hlavni cinnost,tak jo,tomu uz pak rozumim...zase hon na carodejnice,ja vim tady se jiny nazor nenosi....a k ucitelum,ja z nich mindrak nemam,ale uz me nebavi poslouchat prichazejici druhou vlnu knikani,koho by to bavilo,ze jo...a to ze mi tady napise nejake hejno ze se nikde neknika,neni pro me smerodatne, proste v mem okoli se zaclo knikat a je to unavne,nevim proc mate porad potrebu presvadcovat o opaku,kdyz v mem okoli toto takto nevypada...

pratensis
29. črc 2020

@marcicek84 Tak tomu říkám ego. Taky učím na VŠ a dělám vysoce odborné kurzy pro pracovníky z praxe a firem, ovšem nikdy bych se neodvážila srovnávat s učiteli na ZŠ, nebo i SŠ. Já přednáším lidem, z nichž většinu to zajímá, takže zdaleka nepotřebuji tolik talentu, abych upoutala jejich pozornost. A ti ostatní už jsou dost zralí na to, aby svůj nezájem zkrotili a výuku mi nerušili. Nemám za ně zodpovědnost, nemusím je mnohokrát denně umravňovat a hlídat. Zkouším jen jednou za semestr, neopravuji písemky atd. atd. A jo, kurzy pro firmy jsou placené výrazně lépe než ty na VŠ, ale nemám pocit, že by to samo bylo odrazem kvality přednášejícího.

marcicek84
29. črc 2020

@puhelin vsak se sezene,proc by se nesehnal,nebo snad to ucitelstvi I.stupne nikdo nestuduje?Nebudou absolventi,nebo jak?
No a k tomu ucivu,urcite se tam neuci odborne predmety a je otazkou zda treba v matemetice spocitat derivaci,integral nebo nejakou funkci ci matici a to jsou porad ty jednodussi veci...

puhelin
29. črc 2020

@marcicek84 To se uci uz na stredni skole.

puhelin
29. črc 2020

@marcicek84 A pokud ma pedagogiku pro prvni stupen a jde ucit na vysokou, zrejme tam nebude ucit integraly, ale to, co bude uzitecne pro budouci pedagogy prvniho stupne - tzn. neco o psychologii, pedagogice, apod.

marcicek84
29. črc 2020

@puhelin no jo ty zvasty,co se daji lehce naucit a o tom to je,nekto proste na vic nema tak skonci jako ucitel na ZS,tak to proste je. Ano,nekdo to delat musi...kazdopafne muj dotaz byl o necem jinem,nez jsi mi kdpovedela a tad jsme se dostali k tomu,ze de facto ty znosti jsou opravdu omezene pro tu danou skupinu zaku...takze tak jsem si myslela,takze dekuji za ujisteni ze to vnimam spravne a preji dobrou noc,vice to zrejme nema smysl rozebirat...

puhelin
29. črc 2020

@marcicek84 Jste si sama odpovedela na svou otazku, a jeste jste si odpoved i pochvalila. Tleskam.
Prosim, nedavejte dceru do skoly, radeji si ji ucte doma. Deti by nemely trpet za sve rodice.

barchen
29. črc 2020

@marcicek84 Rozhodně neděláme stejnou věc, ta moje vyžaduje precizní disciplínu a pokoru k posluchačům. Hlavní činností mám něco jiné, tohle dělám proto, že to slušně vynáší a člověk může předat dál, to co umí.
Ve tvém okolí se kníká už od počátku korona krize, tak jaká pak druhá vlna kníkání? Pořád doufáš, že se tady objeví někdo kdo se k tobě přidá a ono pořád nic...
Kdybys tu zbytečnou zlomyslnou energii co tady luftuješ věnovala do smysluplnějších věcí třeba do těch žvástů, co se dají lehce naučit, tak by sis to mohla vyzkoušet a pak poreferovat jak to je snadné.

marcicek84
29. črc 2020

@pratensis tak se neodvazuj,pokud si myslis,ze nepotrebuje pro vyuku na VS talent,tam mam obavy,ze jsi jedna z tech co prednasi a studenti u toho spi,spolehas jen na jejich inteligenci,ze nebudou rusit.
Normalni svet firem ti neda penize za neprinosny kurz,obe dobre vime,ze to je o jmenu a ohlasech,jo pokud si jedes delat kurz pro nejakou firmu 2 x za rok,tak to asi takova poptavka po tobe nebude...nebo mozna chybi za zminovana kvalita...

Holky ja vim,ze vam slapu na kuri oko,ale bohuzel ve skolstvi je dlouhodobe neco shnileho a je treba se na to podivat zevnit a neco zmenit,ja to vidim svym kritickym okem,ale nektere veci videli na jare i jini rodice a zacnou se ptat...a to teprve budete mit problem,tato diskuze je de facto nic,takovy maly predvoj...

@puhelin pokud tady pripoustite,ze by snad mohlo dite trpet mstu rodicum od ucitelu, je to znamka toho nejhlubsiho ucitelskeho dna...

No myslim,ze jsem k tematu rekla vse potrebne,je to tady takove vosi hnizdo,staci vzit klacik a pichnout a uz to jede 😂😂😂 ale nebojte,zas nekdy prijdu na slovicko 😜😜😜

puhelin
29. črc 2020

@marcicek84 Coze? Ja prece nenapsala, ze se vasi dceri budou mstit ucitele. Krom toho, ze si sama odpovidate na otazky, si i sama diskutujete. Asi uz je moc pozde, co?

marketka_m
29. črc 2020

to je prdel to tady cist;) ja se bavim..;) jinak-kdyby existovala nominace..tak nominuji marcicek84 k praci ucitele ve vsech stupnich postupne od MS az po VS..a nechci po ni zadne vzdelani..protoze je nejmoudrejsi a vi jak se to ma delat!a jeste bych ji posilala od vesnice k vesnici at to vsem ucitelum ukaze jak je to spravne🙂)))

marcicek84
29. črc 2020

@marketka_m obvykle kdyz nemas co k tematu napsat,tak je lepsi mlcet,ono je pak videt,ze ne kazdemu je z hury dano... 😜

marcicek84
29. črc 2020

@puhelin proc si tedy myslite,ze by moje dcera mela trpet? Hlavne v tematu souvisejicim s uciteli a skolstvim...

marcicek84
29. črc 2020

@barchen rozhodne delame dost podobnou vec,jen ty se ohanis papirem a ze to delas v eckach...me to pooravde nenapadlo delat pro zahranicni klientelu,uz ani nevim kde bych na to vzala cas...
Jezis na co ztracet cas studiem ucitelstvi,radeji se rozvijim odborne a kde to ma smysl...
Jestli myslis,ze potrebuju nekoho k sobe,abych rekla, co si myslim,tak opravdu nejsem male dite,coz se o nekterych rict neda,ty male deti jen ctou sleduji a klikaji nebo kdyz napisou tak ani ne k tematu...

barchen
29. črc 2020

@marcicek84 Ten čas by byl, kdybys ho netrávila tolik v této diskuzi o kníkajících učitelích, kteří jsou jako Colombova manželka. Pořád o nich mluvíš ale nikdo je nikdy neviděl ani neslyšel.

Strana