icon

Syn nechce chodit na "velkou stranu" a zadržuje to

efii111
26. led 2016

Ahoj převážne Holky, už nevím, co dělat, tak bych se chtěla poradit na Koníku ohledně mého 6ti letého syna. Nikdy problémy s chozením na stolici neměl, vždycky chodil převážně každý den, někdy i několikrát denně, poslední cca rok, nechtěl chodit na WC ve školce, takže co bylo první, když jsme přišli ze školky, že hned běžel na toaletu, aby se vykakal.
Poslední cca 3 měsíce to začal zadržovat úplně, že ho bolel konečník, protože stolice byla tvrdá a způsobila mu i trhlinky v okolí konečníku a při utírání měl na papírku i čerstvou krev. Samozřejmě jsem se snažila, aby hodně pil, jedl ovoce a zeleninu, i kefir a jogurty do něj ládovala 😉. Byli jsme i u Dr., ta mu dala mastičku na okolí konečníku a Lactulosu na změkčení stolice, teď už ho to bolí jen trošku, zadeček mu mažu pořád, Lactulosu taky, ale chodit pravidelně stejně nechce a tvrdí mně, že nepotrěbuje, ale přijde mi divný, aby 3 dny nešel, když pak v ten 3.den jde i 3x.
Prosím poraďte, zda máte třeba některá zkušenosti a popř.: nějaký " fígl ". MOC DÍKY!!!! 🙂

Strana
z2
svija
4. bře 2016

@chloe86 - chudák malý ☹ . Uplně je mi z toho smutno a je mi ho líto, že mu to takhle ve školce "vypěstovali".

chloe86
4. bře 2016

Už je velký, tak se s tím popasoval, ale když byl drobek, bylo mi z toho do breku. Měla jsem vážnou obavu, když jsem pouštěla do školky mladšího Pepíka.... Ten se neumí utřít dodnes, ale udělala jsem tehdy ve školce takový cirkus, že si na to od té doby dávají velký pozor.... Je mi líto, že člověk musí sprostě řvát, než se věci pohnou k lepšímu... ☹ Ale už je dobře 😉 jsou tu naši malí bobínci a musíme si je bránit, no ne? 😉

svija
4. bře 2016

@chloe86 - mě je z toho právě do breku, jen si tu situaci představím. Přesně jak píšeš, takoví bobci malí. Ti 3-4 letí si většinou na ten zadek ani pořádně nedosáhnou. Nechápu, že u většiny školek vyžadují, aby se děti uměly utřít samy, když ti nejmenší na to prostě nemají to zvládnout 😠 .

stefanie84
4. bře 2016

Můj starší syn začal zadržovat od 2,5 roků. Vždy se pak někde zavřel a pokakal se do kalhot. Když se začal zavírat, tak jsem za oměnu posadila na záchod a povzbuzovala. Nekakal i týden a měl hysterický řev. Nehrotila jsem to. Psala jsem si do kalendáře, kdy kakal a podle toho dala Lactulosu. Kolem 5 roku se to zlomilo samo a chodí každý den nebo co dva dny. Chce to trpělivost a čas.

Strana
z2